9 Kasım 2025 Pazar

07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR  
 
     
   

“1 Ekmek 1 Çorba”2 Kasım’da 28 Noktada Yeniden Başlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2 Kasım’dan itibaren “1 Ekmek 1 Çorba”projesini yeniden hizmete başlatıyor. Geçen yılın Ekim ayında 2 noktada başlayan hizmet, pandemi sürecinin başladığı Mart ayına kadar 44 noktaya kadar yükselmişti. İlk aşamada 28 noktada yeniden başlayacak olan ücretsiz çorba dağıtımı, ilerleyen süreçte 13 ilçenin tamamına ulaşacak.

 

Tarih : 30 Ekim 2020 Cuma 19:11   Okunma : 2109

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte “1 Ekmek 1 Çorba” projesini yeniden hizmete başlatıyor. 2 Kasım’dan itibaren kentin 28 noktasında başlayacak olan ücretsiz çorba dağıtımları, ilerleyen süreçte 13 ilçenin tamamına yayılacak. Geçen senenin Ekim ayında 2 noktada başlayan proje,pandemi sürecine kadar 44 noktada yüzbinlerce Mersinli’ye ulaşmıştı.

Büyükşehir’in çorbası geçen kış 44 noktada yüzbinlerce kişinin içini ısıttı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başlattığı ve geçtiğimiz kış aylarında Mersin’de büyük ilgi gören “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, 27 Ekim 2019’da Mersin Tren Garı ve Tarsus Kültür Park’ta hizmete girmişti. Süreç içerisinde hastane önlerinden Sanayi Sitesi’ne, Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nden üniversite önlerine kadar birçok noktada sabah saatlerinde gerçekleşen ücretsiz çorba dağıtımı, kış aylarında yüzbinlerce Mersinli’nin içini ısıttı. Koronavirüs salgının Türkiye’de de görülmeye başlandığı 11 Mart 2020 tarihine kadar 44 noktada sürdürülen hizmet, salgın tedbirleri kapsamında durduruldu ve çorba dağıtım araçları pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara yemek dağıtımında kullanıldı.

“28 noktayla başlayıp, 13 ilçemizin tamamına ulaşmayı düşünüyoruz”

Kış aylarında hizmet veren “1 Ekmek 1 Çorba” projesi 2 Kasım’dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nin usta başı Durdu Gürbüz, hijyenik koşullarda ve özenle hazırladıkları çorbaların Mersinliler tarafından ilgiyle karşılandığını belirterek, “28 noktayla başlayıp, 13 ilçemizin tamamına ulaşmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız oldukça memnun ve ilgililer. Büyükşehir Belediye Başkanımız,içmeyen hiç kimse kalmasın, çorbamızı herkes tatsın istiyor. Dolayısıyla biz de elimizden geleni yapıp 13 ilçede en ücra köşelerde bile bütün vatandaşlarımızın 1 Ekmek 1 Çorba’dan tatmasını istiyoruz” dedi.

“Anketlerde memnuniyetin yüzde 96-97’leri bulduğunu görüyoruz”

Gürbüz, hizmetten faydalanan yurttaşların çorbanın lezzetinden de oldukça memnun kaldıklarını ve yapılan anketlerde yüzde 96 oranında olumlu görüş bildirildiğini vurgulayarak, “Herkes tarif istiyor. Son derece sağlıklı mercimek çorbası yapıyoruz. Herkes çok mutlu, lezzetinden çok memnunlar. Geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. Yapılan anketlerde memnuniyetin yüzde 96-97’leri bulduğunu görüyoruz”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, 1 EKMEK, 1 ÇORBA, 2 KASIMDA, 28 NOKTADA, BAŞLIYOR, KORONAVİRÜS, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA