25 Temmuz 2025 Cuma

17:52   ÖZGÜR ÖZEL SEMT PAZARıNDA... ESNAF: “BIR KILO MUZ ISTER DIYE INSANLAR ÇOCUKLARıNı KORKUDAN PAZARA GETIREMIYOR”   17:22   AHMET ÖZER: TUTUKLU BULUNDUĞUM IKINCI DOSYADA HAKKıMDA ‘RÜŞVET’ YA DA ‘YOLSUZLUK’ IDDIASı SÖZ KONUSU DEĞILDIR   16:34   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MEHMET MURAT ÇALıK’ıN SAĞLıĞı TEHLIKEDE, BU ZULÜM DERHAL SONA ERMELI”   15:36   CHP’LI KıŞ: ASGARI ÜCRET EV TUTMAYA YETMIYOR, EMEKLI ISE HAYATTA KALMAYA ÇALıŞıYOR   09:42   19 MART MITINGI SONRASı EVE DÖNÜŞ YOLUNDA DARP EDILEREK GÖZALTıNA ALıNAN ŞEHIR PLANCıSı AYHAN ERDOĞAN’ıN SUÇ DUYURUSUNA TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ   09:30   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: FILISTINI RESMEN TANıYACAĞıZ   09:13   BÜYÜKŞEHIR, GÜLNAR KıRSALıNDAKI ÜSTYAPı YATıRıMLARıNı SÜRDÜRÜYOR    04:17   CHP ADANA İL BAŞKANLıĞı’NDAN ZEYDAN KARALAR’ıN ÇOCUKLARı HAKKıNDA GÖZALTı IDDIALARıNA YALANLAMA: "GERÇEĞI YANSıTMıYOR"   01:41   CHP’LI YAVUZYıLMAZ: ERDOĞAN’ıN YÜCE DIVAN’DA YARGıLANMASıNA NEDEN OLACAK BELGELERE ULAŞTıK   21:57   “MERSIN SANAYI, ÜRETIM VE TICARI ALANLARDA ISTIHDAM GÜCÜNE SAHIP”   16:32   VAHAP SEÇER: “ORMAN YANGıNLARıNDA HAYATıNı KAYBEDEN GÖREV ŞEHITLERIMIZE ALLAH’TAN RAHMET, ACıLı AILELERINE SABıR VE ULUSUMUZA BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YANGıNDA HAYATıNı KAYBEDEN GÖNÜLLÜLER IÇIN AKUT’A TAZIYE ZIYARETI   16:26   ÖZGÜR ÖZEL, LOZAN ANTLAŞMASı’NıN 102’NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   23:35   ÖZGÜR ÖZEL: KIMSEYE DEMOKRASI ÇATıSıNı YıKTıRıP MEZHEP ÇATıSı ÜZERINDEN PLAN YAPTıRMAYıZ   21:45   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI BAKıRKÖY’DE... ÖZGÜR ÖZEL, IKI BAĞıMSıZ MILLETVEKILINE CHP ROZETI TAKTı   21:42   DENIZ YÜCEL: TÜRK HAVA KURUMUNUN YANGıN SÖNDÜRME UÇAKLARıNı SATTıRANLARıN ACABA VICDANLARı RAHAT Mı   18:10    TOROSLAR’DA AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı MÜCADELEDE ÖRNEK BAŞARı   18:02   ADMİB’DEN ILK YARıDA 1,4 MILYAR DOLARLıK IHRACAT   17:58   BÜYÜKŞEHIR YOL ÇALıŞMALARı ILE KıRSALDA’DA FARK YARATıYOR   17:52   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER: "İLK DURUŞMALARDA EĞER TARAFSıZ MAHKEMELER YOLUYLA BU DOSYALAR BIR KARARA BAĞLANıRSA TAHLIYE OLACAKLARıNı DÜŞÜNÜYORUZ"  
 
     
   

Türkiye Meyve Sebze İhracatında Uzak Diyarlarda Rekor Kırdı


Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, ekim ayında yaş meyve ve sebze ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 264,6 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

 

Tarih : 5 Kasım 2020 Perşembe 12:23   Okunma : 2563

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, ekim ayında Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 18 artışla 264,4 milyon dolara ulaştığını, sektör olarak en fazla dış satımı Rusya’ya gerçekleştirirken Bangladeş, Hindistan ve İsrail pazarlarında rekor artışlara imza attıklarını açıkladı.
‘Alternatif pazar arayışında başarılı sonuçlar almaya başladık’
Yılın ilk 10 ayında 148ülkeye yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiren sektörün geleneksel pazarlarda güçlenmeye devam ederken alternatif pazarlara da büyük önem verdiğini kaydeden Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, “Pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızın sonuçları ekim ayı ihracat raporlarına en çarpıcı şekilde yansıdı. Ülkemizde yaş meyve ve sebze sektörü üretim miktarı ve ürün kalitesiyle büyük gelişim gösteriyor. Dünyanın her ülkesiyle yarışabilecek durumdayız. İhracat için görüştüğümüz, anlaşmaya vardığımız ülke sayısı her geçen ay artıyor. İhracatçı firmalarımız devlet desteklerinden daha fazla yararlandırılırsa yeni pazarlarda kalıcı ve güçlü olacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Bangladeş’e ihracat yüzde 313 arttı
Ekim ayında dünya pazarlarında 498 bin 398 ton yaş meyve ve sebzeyi pazarlayan sektörün ülkeye 264 milyon 604 bin dolar döviz kazandırdığını, ortaya çıkan bu performansta Bölgemizin payının yüzde 53 olduğunuvurgulayan Başkan Nejdat Sin, “Ekim ayında en fazla yaş meyve ve sebze ihraç ettiğimiz ülkeler arasında yüzde 77,3 milyon dolar değer ile Rusya ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi 27,7 milyon dolar değer ile Irak, 15,3 milyon dolar değer ile Ukrayna takip etti. Ekim ayında geleneksel pazarlarımızda güçlenmeye devam ederken, en fazla ihracat artışı sağladığımız ülkeler Bangladeş, Hindistan ve İsrail oldu. Bangladeş’e yüzde 313 artış ile 5,8 milyon dolar, Hindistan’a yüzde 123 artış ile 3,7 milyon dolar ve İsrail’i yüzde 102 artış ile 9,2 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu ülkelerin yanında Almanya, Romanya, Bulgaristan, Suriye, Birleşik Krallık ve Çekya pazarlarında da önemli artışlar elde ettik.” diye konuştu.

Limon, en fazla ihraç edilen ürün
Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatını ürün gruplarına göre değerlendiren Başkan Nejdat Sin, şunları söyledi: “Ekim ayında en fazla ihraç ettiğimiz ilk üç ürün limon, mandarin ve üzüm oldu. Narenciye sezonuna hızlı bir başlangıç yaptık. Limonda yüzde 24 artışla 54,2 milyon dolarlık, mandarinde yüzde 15 artışla 43,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.Bu ayda en fazla ihracat artışı sağladığımız ürünlerin başında şeftali, erik veçayyer aldı. Şeftalide yüzde 542 artış ile 1,8 milyon dolarlık, erikte yüzde 216 artışla 2,4 milyon dolarlık, çayda yüzde 116 artışla 1,6milyon dolarlık ihracat performansına imza attık. Söz konusu dönemde domates,armut, incir, biber ve şalot soğan ihracat artışı kaydettiğimiz diğer ürünleri oluşturdu.”

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, COVID-19, DEPREM, TÜRKİYE, MEYVE, SEBZE, , HRACATINDA, UZAK, DİYARLARDA, REKOR, KIRDI, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA