4 Temmuz 2025 Cuma

09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”  
 
     
   

Aile Hekimleri Bakan Koca Tarafından Yapılan Yönlendirmeye Tepki Gösterdi


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF)’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından twitter üzerinden yapılan bazı yönlendirmeler eleştirildi. Bakan’ın tweetlerinde sürekli Aile Hekimlerine yönlendirme yapmak yerine filyasyon ekiplerine yönlendirmesinin daha doğru olacağı belirtildi.

 

Tarih : 7 Kasım 2020 Cumartesi 03:24   Okunma : 2925

AHEF tarafından Yapılan açıklamada; “Pandemide vaka sayıları artıyor ve artık sağlık çalışanları alınamayan önlemlerden ve bu işin yürütülememesinden yorgun ve stresli… Sağlık Bakanı Koca’nın, kendi çıkardıkları mevzuatı bilmeden, sahada yaşadığımız sorunlardan bihaber yaptığı açıklamalar sorunları daha da artırıyor.

Bakan Fahrettin Koca Covid-19 vaka temaslılarına Twitter üzerinden yaptığı bazı çağrılarda, kendilerine ulaşılamadığı takdirde Aile Hekimlerinin aranmasını belirtti. İlçe Sağlık Müdürlüklerince oluşturulan filyasyon ekipleri, görev tanımları gereği vakaları, temaslıları raporlamak ve bildirmekle yetkilidir. Filyasyon ekiplerinin yaptığı işlerin Aile Hekimlerine atfedilmesi anlamsızdır. Mevzuat açıktır. “Filyasyon ekipleri aramazsa, vatandaş aile hekimini arasın” demek çözüm değildir.Filyasyon ekiplerinin kontrol ve koordine merkezi Aile Sağlığı Merkezleri değildir. Kişinin kendisinin yetkililere ulaşmasıyla Aile Hekiminin ulaşması arasında bir fark yoktur. Bu gibi yönlendirmeler yanlış anlaşılmalara sebebiyet verip temaslıların Aile Sağlığı Merkezlerine gelmelerine ve bulaş zincirini arttırmaya neden olmaktadır.

Sağlık Bakanı’nın Aile Hekimlerine olan tutumu ve ilgisizliği, pandeminin başından beri Twitter üzerinden yaptığı mevzuat dışı yönlendirmelerle kalmamıştır.

  1. Vaat edilen ek ödemeler 8 aydır yapılmamış ancak sürekli televizyon kanallarıyla, medyayla halkta bu ödemeleri aldığımıza dair algı oluşturulmuştur.
  2. Üstelik Covid-19 hastalığına yakalanıp rapor alan arkadaşlarımızın da maaşlarında kesinti yapılmıştır.
  3. Covid-19 meslek hastalığı sayılmamış,
  4. Vefat eden sağlık çalışanlarına şehit unvanı verilmemiştir.

Bunlara rağmen, Aile Hekimleri günde 70-80 hastaya poliklinik hizmeti vermeye, bebek, çocuk, gebe izlemlerini yapmaya devam ediyor. Esnek çalışma sistemi uygulanmıyor. Bu iş yüküyle birlikte günde 50-60 hastanın telefon görüşmesini yapmak, sorularına cevap üretmek mümkün değildir. Aile hekimliği sisteminde her gün yeni bir iş yükü yaratmaya yönelik atılan bu adımlar aile sağlığı merkezlerinin işleyişinin bilinmediğinin göstergesidir.

Sayın Bakan’a onlarca kez seslendiğimiz gibi sesleniyoruz.Size yön veren bürokratlarınızın yanlış yönlendirmelerini bir kenara bırakın ilgili sivil toplum teşkilatlarını dinleyin. Onların fikirleri ile bu pandemiyi daha sağlıklı yönetebilirsiniz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, AİLE, HEKİMLERİ, BAKAN, FAHRETTİN, KOCA, TARAFINDAN, YAPILAN, YÖNLENDİRMEYE, TEPKİ, GÖSTERDİ, KORONAVİRÜS, SAĞLIK, BAKANI, PANDEMİ, TWİTTER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA