2 Aralık 2025 Salı

05:37   CHP’DE DEĞIŞIM TAMAMLANDı: ÖZEL’IN YENI KADROSU GÖREVE HAZıR   23:49   TRABZONSPOR KONYASPOR’U 3-1’LE GEÇTI!   20:49   CHP’DE TARIHI REKOR: ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ KEZ GENEL BAŞKAN   16:11   VAHAP SEÇER: “CHP’NIN İKTIDARı TÜRKIYE’NIN UMUDU OLACAK”   19:05   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN KURULTAY AÇıKLAMASı   18:41   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı   18:40   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... 17 YıL SONRA YENILENEN PARTI PROGRAMı OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   18:39   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... TÜZÜK HAZıRLıK KOMISYONU PM’NIN 80 KIŞIYE ÇıKARıLMASı VE GÖLGE KABINENIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI’NE BAĞLANMASıNı ONAYLADı   18:37   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... ÖZGÜR ÖZEL : "BU ÇÖKMÜŞ SISTEME KARŞı UMUDU ÖRGÜTLEMEK IÇIN YOLA ÇıKTıK"   09:18   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSIN’IN İKLIM DEĞIŞIKLIĞI EYLEM PLANı’Nı HAZıRLıYOR   09:16   BAROLARDAN FATIH ALTAYLı’YA VERILEN HAPIS CEZASıNA TEPKI   09:08   DIYARBAKıR BAROSU: DILAN KARAMAN’ıN ÖLÜMÜ ŞÜPHELI, SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAĞıZ   17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Akdeniz’i Denetimlerle Koruyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, deniz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denizi kirleten gemilere karşı cezai işlem uygulayan Büyükşehir Belediyesi, son 18 ayda 23 gemiye toplam 40 milyon 352 bin 421 TL ceza kesti. Büyükşehir, gerçekleştirdiği denetimlerle kirlenmenin önüne geçerek hem Akdeniz’i hem Akdeniz’in içinde barındırdığı deniz canlılarını koruyor.

 

Tarih : 10 Kasım 2020 Salı 12:21   Okunma : 1120

Mersin Büyükşehir Belediyesi,temiz Akdeniz için deniz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Deniz kirliliğine neden olan ve hem deniz canlılarına hem de insan sağlığına olumsuz etkileri olan atıkların denize bırakılmaması için denetimlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, denizi kirleten gemilere kestiği cezalarla kirlenmenin önüne geçmeyi hedefliyor. Son 18 ayda 23 gemiye 40 milyon liranın üzerinde ceza kesildi.

Toplam 23 gemiye 40 milyon 352 bin 421 TL idari yaptırım

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, deniz kirliliğiyle mücadele etmek, denizi kirleten gemilere karşı ilave tedbirler almak ve gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek amacıyla düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyor.Büyükşehir ekipleri, gün içinde en az 3 defa liman içerisinde yük taşıyan gemilerin denetimini yapıyor. Gemilerin denizde herhangi bir kirliliğe sebebiyet verip vermedikleri, deniz kirliliği denetçileri ve gemi personelleri tarafından denetleniyor.Geminin büyüklüğü ve kirlilik oranına göre cezai işlem miktarı değişebiliyor.

Akdeniz’i korumak adına denetimleri titizlikle yürüten Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı Nisan ayından bu yana periyodik olarak yapılan denetimlerle toplam 23 gemiye 40 milyon 352 bin 421 TL idari yaptırım uyguladı.Büyükşehir Belediyesi, kestiği cezalarla denizi kirletenleri caydırmayı amaçlıyor.

Denizden alınan numuneler laboratuvarda denetleniyor

Gemilerden deniz kirliliği denetçilerinin aldığı numuneler, numune kaplarında mühürlendikten sonra analiz için laboratuvara gönderiliyor. Deniz kirliliği denetçileri, ayrıca numunenin bulunduğu suyun kirli olduğunu ispatlayabilmek adına da temiz deniz suyu alıyor ve laboratuvara numune ile birlikte gönderiyor. Böylelikle gemilerden alınan numuneler ile temiz deniz suyu karşılaştırılarak, gemilerin denize verdiği zarar tespit edilip sonuca bağlanıyor.

Paylaş :
Etiketler :  İZMİR, DEPREM, COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, AKDENİZİ, DENETİMLERLE, KORUYOR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA