6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Tarsus’ta esnaf-belediye eğitim ve iş birliği protokolü


Mersin’de bünyesinde kurulu 69 meslek odası ve 65 bin üyesiyle kent ekonomisinin lokomotifi konumundaki Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bir ilke daha imza atarak, Tarsus Belediyesi ile eğitim ve iş birliği protokolü imzaladı.

 

Tarih : 19 Kasım 2020 Perşembe 13:23   Okunma : 3004

Mersin’de bünyesinde kurulu 69 meslek odası ve 65 bin üyesiyle kent ekonomisinin lokomotifi konumundaki  Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bir ilke daha imza atarak, Tarsus Belediyesi ile eğitim ve iş birliği protokolü imzaladı. Söz konusu protokol Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imza altına alındı.

Protokol ile mülkiyeti belediyeye ait Kemalpaşa Mahallesindeki taşınmaz Mersin ESOB’a tahsis edilecek ve burada  ilçe esnaf sanatkarlarının mesleki ve kişisel gelişim alanlarında becerisinin geliştirilmesi, esnafın ihtiyaç duyduğu alanlarda ara eleman yetiştirilmesi için programlar düzenlenmesi,  iş yeri açılma sürecinde danışmanlık verilmesi, esnafın  kültürel ve sanatsal gelişimleri için konferans, sergi, eğitim, atölye ve kurs çalışmaları düzenleme yolu ile yaygın eğitimi sağlanacak.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Tarsus Belediyesi arasında eğitim ve iş birliği protokolü imzalandı.

Tarsus Belediyesinde gerçekleştirilen protokol, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer tarafından imza altına alındı. Protokol töreninde Birlik yönetim kurulu üyeleri Erdoğan Yalçın, Mustafa Güçyetmez ile Belediye Meclis üyeleri Gürbüz Günaştı ve Yusuf Ziya Ateş’te hazır bulundu.

Söz konusu protokol ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine  bağlı ilçedeki  mesleki odalara üye olan Tarsus ilçesinde mal ve hizmet üreten esnaf ve sanatkarların sicil işlemlerini yürütmek, Tarsus ilçesinde faaliyet yürüten mesleki odaların üyelerine daha iyi hizmet vermelerini sağlamak, esnaf ve sanatkarların mesleki ve kişisel gelişim alanlarında becerilerini geliştirmek, esnaf-sanatkarlar ve girişimcilerin işyeri açılış süreçlerinde danışmanlık hizmetlerini almak, esnaf-sanatkarlar ile yanlarında çalışanların kültürel ve sanatsal gelişimleri için konferans, sergi, eğitim, atölye ve kurs çalışmaları düzenleme yolu ile yaygın eğitimi sağlamak gibi faaliyetlerde bulunulmak üzere ortak hizmet projesi üretilecek. Yine esnafın ihtiyaç duyduğu alanlarda ara elemanlar yetiştirilmek üzere proğramlar düzenlenecek.

On yıl geçerli olacak protokol ile mülkiyeti Belediye’ ye ait Şehitmustafa Mahallesi 285 ada 119 parsel 3. Katta bulunan ve mesleki odalar ile sicil irtibat bürosunun hizmet verdiği  taşınmaz,  protokol kapsamındaki eğitimlerin verilmesi için bedelsiz olarak Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine tahsis edilecek.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin temel yapı taşı olduğuna vurgu yaparak, “ Bu bağlamda esnaf sanatkarlarımızın kişisel eğitim ve mesleki becerilerinin gelişimi, piyasanın ihtiyaç duyduğu ara elamanın yetiştirilmesi, işyeri açılmasında danışmanlık hizmeti verilmesi bizler için büyük önem taşıyor. Tarsus’ta bu amaç doğrultusunda Kemalpaşa Mahallesinde bulunan ve mesleki odalarımız ile sicil irtibat büromuzun da hizmet verdiği  mülkiyeti belediyeye ait taşınmaz, Birliğimize tahsil edilerek, bu amaç doğrultusunda kullanılacak. Belediyemiz ile imza altına aldığımız eğitim iş birliği protokolü tüm ilçe esnafımıza, mesleki odalarımıza hayırlı olsun. Bu bağlamda bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a temsil ettiğim esnaf sanatkarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS’TA, ESNAF, BELEDİYE, EĞİTİM VE İŞ BİRLİĞİ, PROTOKOLÜ, MERSİN ESOB, TARSUS, BELEDİYESİ, BAŞKAN, BOZDOĞAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA