9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Başkan Kocamaz, “Millet olarak o gece büyük bir sınavdan geçtik”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen konferansta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı B

 

Tarih : 13 Temmuz 2017 Perşembe 01:16   Okunma : 1627

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen konferansta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Aziz milletimizin, Cumhuriyet tarihimizin en ciddi ve en kanlı ihanet kalkışmasına karşı gösterdiği destansı direnişin sembolü olan 15 Temmuz tarihi çok önemlidir. Gerçekten de millet olarak o gece büyük bir sınavdan geçtik. Silahlı kuvvetlerimiz içinde yuvalanan bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. Ancak bu büyük ihanet, asil milletimizin Çanakkale Savaşlarını hatırlatan yiğit duruşuyla sonuçsuz kalmıştır” dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” başlığı ile Mersin Valiliği tarafından gerçekleştirilen konferansa Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin yüceliğine vurgu yaparak başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin, küresel güçler ile devlet içinde etkili bir konuma gelen paralel yapılanmanın ortak operasyonu olarak tarihe geçtiğine değindi.

“Milletimizle ne kadar övünsek azdır”

Konuşmasına 15 Temmuz gecesinin aziz milletin evlatlarını birbirine kırdırmak ve Türkiye’yi bölmek isteyenlerin bir oyunu olduğunu sözlerine ekleyerek devam eden Başkan Kocamaz, “Darbeye teşebbüs eden hainlerin ve onları destekleyen şer odaklarının hesabı buydu. Ancak Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı vardı. O hesap bugüne kadar hiç şaşmadı. Bundan sonra da şaşmayacaktır. Görüldüğü gibi terazinin bir kefesinde küresel bir hesap ve aşağılık bir ihanet; diğer kefesinde ise bağımsızlığı karakter haline getiren aziz milletimizin kahramanlığı vardır. Bu kahramanlık, milli itibarımız ile birlikte silahlı kuvvetlerimizin itibarını da kurtarmıştır. Silahlı kuvvetlerimizin itibarı bizim için hep önemli olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz ihanet kalkışmasını şanlı ordumuzun tamamına mal etmek gibi bir hataya da asla düşmemeliyiz” şeklinde konuştu.

“Demokrasi cephesine hep birlikte omuz vermeliyiz”

Türkiye’nin içinden geçtiği bu hassas dönemde Türk’ün ‘ordu-millet’ karakterinin zarar görmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibar kaybetmesine izin verilmemesi gerektiğine değinen Başkan Kocamaz, “Demokrasi katili cuntaların yeşerdiği, paralel devlet yapılanmalarının boy attığı bataklıkları mutlaka kurutmalıyız. Yaşadığımız badireden gereken dersi çıkarmalı; daha güvenli yarınlar için demokrasi cephesine hep birlikte omuz vermeliyiz. FETÖ unsurlarını devlet mekanizmalarından ayıklamaya yönelik kararlı tutumdan taviz verilmemeli; kriptoFETÖ’cüler, titiz bir çalışma ile ortaya çıkarılmalı, yaptıklarının hesabı adalet eliyle sorulmalıdır. Nereye kadar gitmek gerekiyorsa oraya kadar gidilmeli; bu ihanet şebekesinin devletimizin mahremlerine, milletimizin tertemiz gönlüne kadar uzanan kılcal kökleri mutlaka kurutulmalıdır” diye belirtti.

‘Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet’ şiarı ile hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır” diyerek, “Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve asil milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Kısa film gösterimi vatandaşları duygulandırdı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında Mersin’de düzenlenen etkinlikler ilk olarak şehitliğin ziyaret edilmesi ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan şehitlik ziyaretinde Başkan Kocamaz, şehitlerin kabirlerini tek tek dolaşarak karanfil bırakırken, şehit ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. Şehitlik ziyareti sonrası Muğdat Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulması ile devam eden etkinlik kapsamında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Konferansı gerçekleştirildi.

Konferans öncesi Başkan Kocamaz, Yenişehir Kültür Merkezi’nin fuaye alanında açılan ‘15 Temmuz Destanı’ isimli fotoğraf sergisini gezerek, sergilenen fotoğrafları inceledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında hazırlanan kısa filmin izlenilmesiyle devam etti. Katılımcıların sık sık alkışlarla kestiği kısa filmde salonda duygusal anlar yaşandı.

Kısa film gösterimi esnasında duygulanan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına engel olamadı. Kısa film gösterimi sonunda fotoğrafları ekrana yansıtılan demokrasi şehitleri vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Paylaş :
Etiketler :  15 temmuz, burhanettin kocamaz, mersin valiliği, tbmm.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA