Gülcan Kış: “Gençlerimizi Kaderine Terk Ettiler”


Tarih : 2 Eylül 2025 Salı 10:57

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 9 ay sonra gelen yetersiz cevaba karşı gençlerin yalnız bırakıldığını vurgulayarak, “Bu tabloyu kabul etmiyoruz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de eğitimde ve istihdamda olmayan gençlerin (NEET) durumuna ilişkin 31 Aralık 2024’te verdiği soru önergesine tam 270 gün sonra gelen yetersiz cevaba sert tepki gösterdi. Kış, “4 milyon gencimizin geleceği belirsizlik içinde. Bakanlık, göstermelik projelerle sorumluluktan kaçıyor” diyerek kamuoyuna çağrıda bulundu.

İçtüzük ihlali, gençlere saygısızlık

TBMM İçtüzüğü’ne göre bakanlıkların 15 gün içinde yanıt vermesi gerekirken, önergeye 9 ay sonra gelen cevabın içeriği de boş çıktı. Kış, “Gençlerin istihdamını, psikolojik desteğini, bölgesel eşitsizlikleri sorduk. Ama ne veri var, ne bütçe, ne çözüm planı. Bu, hem gençlerimize hem de Meclis’e saygısızlıktır” dedi.

Eurostat verileri alarm veriyor

Türkiye’de 15–29 yaş arası gençlerin %35,6’sı ne eğitimde ne de istihdamda. Bu oran Avrupa ortalamasının iki katı. Kış, “Kadın gençler için tek bir özel politika yok. Gençler aile desteğiyle ayakta duruyor. Bu tabloyu kabul etmemiz mümkün değil” diyerek acil eylem planı çağrısında bulundu.

AB projeleriyle övünmek yetmez

Bakanlığın cevabında yer alan projelerin yalnızca AB fonlarına dayandığını belirten Kış, “Yıllardır AB projeleriyle övünüyorlar ama sonuç ortada. Gençler ne okula gidebiliyor, ne iş bulabiliyor. Kapsamlı bir istihdam stratejisine, kadınlara ve bölgelere özel programlara, psikolojik destek mekanizmalarına ihtiyaç var” dedi.


Okunma : 452

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA