4 Temmuz 2025 Cuma

09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”  
 
     
 
 
image

Okunma : 1588  Tarih : 22.10.2021  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Sevgili Metres’e Mektuplar

SEVGİLİ METRES'E MEKTUPLAR
  ARsızların, çıkAR peşinde koşarak -balıkları YEM- alıkları YEMin ile avladıkları bir zaman diliminde yaşadığımız bu günlerde, manevi kızımın yazdığı bir kitabı okumaya başladım ve ara vermeden -bir solukta- okudum.
  Kitabın konusunun, ülkemizde ve Dünya'da, şimdiye kadar öyle bir yaklaşım ile ele alınarak hiç işlenmemiş olduğuna inandığım için bugünkü yazımı, sözünü ettiğim kitaba ayırmaya karar verdim.
  Kitabın adı "Sevgili Metres'e Mektuplar" Konusu "Eşi tarafından aldatılan bir kadının, eşinin metresi olmayı içine sindirebilen kadına yazdığı; ön yargılardan ve hakaretten arınmış bir dil ile başta kendisi ve eşi olmak üzere eşine metreslik yapan kadını, evlenen kadınlar üzerindeki -toplumsal değerlerimizden kaynaklanan- "Beyaz gelinlik ile gittiğin yerden beyaz kefen ile geri gelebilirsin" türü baskıları eleştiren daha huzurlu bir toplumda yaşamak için kız çocuklarımıza, gelin giden kızlarımıza, gelinlerimize ve eşlerimize -hiç değilse bu kitabı okuduktan sonra- nasıl davranmamız ve nasıl tavır almamız gerektiğini kırıp dökmeden anlatıp yol gösterten bir kitap.
  Ben, bunları -kitabı- manevi kızım yazdığı için yazmıyorum. Kitabı okuduktan sonra "Eşini aldatan, eşi tarafından aldatılan, eşini aldatmaya meyilli olan veya aldatılma endişesiyle yaşayan, Metres'i olanlar ya da birilerine Metres olmayı içine sindirebilenler başta olmak üzere; uyumlu bir evliliği olan ve mutlu bir evlilik yapmak isteyen herkesin okuması gerektiğine" inandığım için yazıyorum.
  Akılcı bir yaklaşım ve akıcı bir dille, eleştiri ve özeleştirinin iç içe işlendiği ve -ara vermeden- bir solukta okuduğum kitabı, herkesin okumasını istiyorum.
  Metresi olan erkeklerin büyük bir çoğunluğunun, metresi olan kadının; kılık kıyafetine, saç rengine, parfüm kokusuna ve benzeri şeylere vurulduğunu ama aynı kılık kıyafeti giyen, saçını aynı renge boyayan, aynı parfümü kullanan eşine yaklaşırken takındığı tavırlara da değinilen kitabı "mutlaka okumanızı" bir kez daha önerdikten sonra yazımı, kitabın arka kapağında yazan metinle bitirmek istiyorum:
  "Odamıza geçip yanıma gelmesini bekledim. Geldi de! Beni, o bir zamanlar bayıldığı dantel geceliklerden biriyle görünce kahkahalarla gülmeye başladı.
  -Nasıl bir annesin sen? Kalk üstüne düzgün bir şeyler giyin, dedi.
  Ağlayarak üstüme pazen bir pijama giydim. Kadınlığımın, anneliğimin, cinsiyetimin, cinsel kimliğimin aynı anda tek bir cümleyle aşağılanabileceğini öğrenmem dışında o geceyi ve daha birçok geceyi, çocuk odasında yer yatağında geçirdim"
  Kimsenin -belki de- kolay kolay ele alamayacağı konuyu; kadın gözüyle -bir yazar- olarak ele alması -eserde- ayrıcalık ve de farklılık göstermektedir.
  Olayları, bilerek ve kime ne söyleyeceğini, mektup serisi olarak anlatması da işin başka bir boyutudur.
  Normal bir roman olarak bu ve benzeri konuları işleyen yazar çok olmuştur ama işi mektup boyutu ile ele alan zor bulunur. Bunun için yazarımız Aysun Eliş'i kutlamak gerekir. Kitabı okuyan mutlak bir ders çıkaracaktır.
  Eserin bir yerinde -bakınız- yazarımız ne söylüyor:
  -Evlilik, nasıl renklendirilir? Heyecanı biten bir evlilik nasıl kurtarılır? Eşler arası iletişim nasıl geliştirilir? gibi sorunlara yöneldim, derken yazarımız -eserinde- bir evlilik oyunundan söz etmeye gerek kalmadan, açık ve net bir anlatım ile sorgulama yapıyor günlük hayattan..."
  Baygenç Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabı, kitapçılarda bulamazsanız -alıp okumanız için ben de- yardımcı olabilirim.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA