13 Aralık 2025 Cumartesi

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

MER-EK Büfelerinde Artık Tarsus’un Zeytini Ve Salamura Yaprağı Da Satılıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile anlamlı bir işbirliği gerçekleştirdi. Kooperatif bünyesinde üretilen zeytin ve salamura yapraklar, MER-EK büfelerinde satılmaya başladı. Yapılan işbirliği ile hem üreticiler hem de MER-EK büfe işletmecisi kadınlar kazanç sağlıyor. MER-EK bu çerçevedeki işbirliklerini ilerleyen süreçte artırmayı planlıyor.

 

Tarih : 13 Ocak 2021 Çarşamba 17:55   Okunma : 1588

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’na bağlı satış büfelerinde artık Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde üretilen zeytin ve salamura yapraklar da satılıyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kooperatifte üretilen ürünler, satış büfesi işleten kadınlara da kazanç sağlıyor. Vatandaşlar, büfelerden farklı çeşitlerdeki ekmeklerin yanı sıra zeytin ve salamura yaprak da alabiliyor.

4 çeşit zeytin ve salamura yapraklar büfelerde

İşbirliği ile satış büfelerinde 4 çeşit zeytin ve salamura yaprakların satışı başladı. 850 gramlık Gemlik yeşil zeytin 14 lira, aynı oranda Sarıulak yeşil zeytin 17 liradan satılıyor. 950 gramlık siyah zeytin kuru sele ve salamura siyah zeytin de 21 liradan satışa sunuluyor. Büfelerde bir kilogramlık salamura yaprak ise 18 liradan alıcıyla buluşuyor. Büfe işletmecisi kadınlar kazancını büfelerde satılan ürünlerden elde ediyor. Tarsus’ta çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretilen ürünler, MER-EK satış büfesi işleten kadınların bütçelerine de katkı sağlıyor.

“Büfe işletmeci kadınlarımızın kazancına fayda sağlıyoruz”

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu, MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nın yeni başlayan çalışmasıyla ilgili olarak, “Kooperatif ile yaptığımız işbirliğiyle hem kooperatiflerimize sahip çıkıyor hem büfelerimizdeki ürün çeşitliliğini artırarak büfe işletmecisi kadınlarımızın kazancına fayda sağlıyor hem de en önemlisi üretiminin hijyenik ve sağlıklı olduğundan emin olduğumuz ürünlerin vatandaşlarımızın sofrasına ulaşmasına vesile oluyoruz” dedi.

“İşbirliğinden dolayı çiftçilerimiz çok mutlu, kooperatifimiz çok mutlu”

Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde görevli gıda mühendisi Gülay Aksoy ise “Bu işbirliği kapsamında da satış noktalarında ürünlerimizi Mersin halkıyla buluşturduk. Bu işbirliğinin hem çiftçilerimiz için hem de Mersin halkı için çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu işbirliğinden dolayı çiftçilerimiz çok mutlu, kooperatifimiz çok mutlu. Bu imkanı bize sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanımız ve Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanımız’a da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Ürünlerimizi el ele, gönül gönüle halkımıza sunuyoruz”

MER-EK Satış Büfesi işletmecisi Nihal Çelik, yapılan işbirliğinden memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi;

“Zeytin çeşitlerimiz geldi, kadın üreticilerimizin yaptığı zeytinleri biz kadınlar olarak el ele, gönül gönüle büyük bir zevkle halkımıza sunuyoruz. Daha yeni ürünlerimiz olacak. Hem ekonomimize katkı hem kadınlarımıza katkı hem de birliğimizin ve beraberliğimizin göstergesi olduğunu düşünüyorum. Başkanımız her konuda kadınlarındestekçisi. Biz de Başkanımız’a destek oluyoruz. Özellikle biz kadınlar birbirimizin elini sımsıkı tuttuğumuzda can cana tuttuğumuzda bundan sonra ekonomik olarak ezilmeyeceğiz.”

MER-EK Satış Büfesi işletmecisi Derya Soysal da vatandaşların olumlu tepkisiyle karşılaştıklarını vurgulayarak, başlatılan uygulamanın kendilerine de kooperatif bünyesinde kadınlara da katkı sağlayacağını söyledi. Sosyal, “Satışlarımız yeni yeni başlıyor, halkımız yeni yeni görüyor.Hoşlarına gidiyor, ‘Belediyemiz bunu da mı yapıyor’ diyorlar” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  MER-EK, BÜFELERİNDE, ARTIK, TARSUS’UN, ZEYTİNİ, VE, SALAMURA, YAPRAĞIDA, SATILIYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA