19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:40   BAŞKAN GÜLTAK,31 MART’TA BU HALK SİZE ‘ARTIK YETER’ DİYECEK   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi Evde Bakım Ve Temizlik Hizmeti İle Vatandaşa Moral Oluyor


Akdeniz Belediyesi’nin, kentte yaşayan kendi öz bakım ihtiyacını karşılayamayan yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara; evde temizlik ve kişisel bakım hizmeti hız kesmeden sürüyor. Başkan Gültak; “Her derde deva olmak için var gücümüzle çalışıyor; her bir vatandaşımızın yarasına merhem olmak için çabalıyoruz” diye konuştu.

 

Tarih : 15 Ocak 2021 Cuma 20:40   Okunma : 741

Akdeniz Belediyesi'nin önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmeti' vatandaşlara moral olmaya devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde ilçe genelinde yaşayan kimsesiz, yaşlı, hasta veya engelleri nedeniyle öz bakım ihtiyaçlarını yerine getiremeyen vatandaşlara sunulan hizmet, pandemi koşulları gözetilerek devam ediyor.

724 evde kişisel bakım, 1162 evde temizlik hizmeti verildi

Bugüne kadar yüzlerce haneye konuk olan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri; gereksinim duyan tüm vatandaşların ev temizliği ve kişisel bakım hizmetleri için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler tarafından düzenli olarak evde temizlik hizmeti alan 227 hane bulunurken 1162 evde temizlik hizmeti gerçekleştirildi. Öte yandan düzenli olarak evde kişisel bakım hizmeti alan 46 hane bulunurken, 724 evde de kişisel bakım hizmeti gerçekleştirildi. Evde temizlik ve kişisel bakım talebinde bulunan vatandaşın taleplerinin uygun olup olmadığını değerlendirmek, tespit etmek ve engelli ve yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yapılan tespit çalışma hizmeti toplamda 723'e ulaştı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hizmet bekleyen vatandaşların tespiti için saha araştırmalarına ise hız kesmeden devam ediyor.

Başkan Gültak; "Mutluluk ve huzur için var gücümüzle çalışıyoruz"

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Akdeniz'de herkesin mutlu ve huzurlu yaşaması için var güçleriyle mücadele ettiklerine vurgu yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tarihimize bakıldığında, geçmişten günümüze yaşlı, engelli ya da kimsesiz vatandaşlarımızın gereksinim duyduklarında yanlarında olmamız en köklü geleneklerimizdendir. Bu erdemli davranışları şiar edinerek çıktığımız her yolda amacımız, ayırt etmeksizin tüm vatandaşlarımızın yanında olmaktır. 'Evde Temizlik ve Kişisel Bakım Hizmeti' ile Akdeniz'de yaşayan hiç kimsenin yalnız olmadığını hissettirerek hizmetlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Hizmet, vatandaşın ayağına gidiyor

Kadın ve Aile Hizmetleri ekiplerince, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gereken takip işlemleri de yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile iletişime geçen ekipler, gıda temini için vatandaşların kayıtlarının yapılmasına aracı oluyor. “Evde Bakım ve Temizlik” hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, (0552-768 88 88) Whatsapp hattından ya da (0324-336 65 83) numaralı çağrı merkezinden yetkililere ulaşabilirler.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, BELEDİYESİ, EVDE, BAKIM, VE, TEMİZLİK, HİZMETİ, İLE, VATANDAŞA, MORAL, OLUYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA