23 Aralık 2025 Salı

10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”  
 
     
   

CHP’li Ali Mahir Başarır: “İktidarın Adaletsizliği Bozyazılı Çiftçilerimizi De Sefalete Sürüklüyor”


CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’in Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde çalışmalarına devem etti.

 

Tarih : 26 Şubat 2021 Cuma 17:39   Okunma : 1119

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Bozyazı’da yıllardır ecrimisil ödeyerek hazineye ait tarım alanlarını ekip biçen ve tek geçim kaynakları olan çiftçilerin ellerinden bu tarım arazilerinin alındığını belirterek, eylem yapmak isteyen köylülerle bir araya geldi.

Hak Arayan Çiftçimize Pandemi Engeli, AKP’ye Kongre Şöleni

Ellerinden alınan tarım arazilerini protesto etmek için bir araya gelen Bozyazılı çiftçileri emniyet güçlerinin dağıtmak istemesi üzerine, olay yerinde bulunan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Haklarını aramak isteyen çiftçilerimize yapılan bu muamele kabul edilemez. Pandemi gerekçesiyle haklarını aramak isteyen köylümüzü dağıtmak isteyenler dönüp AKP kongrelerine baksınlar. Yaptıkları lebalep kongrelerde pandemi tehlikesi yok mu? Binlerce insanı sıkış tepiş kongre salonlarına toplarken virüsün yayılma tehlikesi yok mu? Bu virüs AKP’lilere bulaşmıyor mu? Hak arayanlara pandemi engelini, AKP kongrelerine şöleni uygun görenler utanmıyorlar mı?” dedi.

Çiftçilerimiz Sefalete Terk Edilmiştir

Bozyazı’da köylülerimize, çiftçilerimize yapılanların ülkemizdeki tarımının neden bitme noktasına geldiğinin bir örneği olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Bozyazı’daki yapılan adaletsizlik köylülerimizi açlığa terk etmekten başka bir şey değildir.  2018 yılı Kasım ayına kadar, ‘Bozyazı Milli Emlak Şefliği ’ne müracaat edin, kullanmış olduğunuz arazileri sizlere kiralayalım’ diyerek her yerde reklam, duyuru yapan İktidar, çiftçilerimizin müracaatlarını ya dikkate almamış ya da bu bölgedeki tarım alanlarını millet bahçesi yapacağız gerekçesiyle ve türlü bahanelerle oyalamışlardır. Söz konusu başvuru süresi tamamlandıktan sonra dahi dışarıdan gelen, bölgeyle ilgisi olmayan kişilere köylümüzün kullandığı tarım arazileri kiraya verilmiştir. Sonuç olarak Bozyazılı çiftçilerimizin yıllardır ekip biçtikleri ve geçim kaynakları olan tarım arazileri ellerinden alınarak çiftçilerimiz sefalete terk edilmiştir. Dünyada az gelişmiş ülkelerde uygulanan bu sisteme karşı çıkan köylülerimizin yanındayız.” sözlerini dile getirdi.

Kirli Ellerinizi Bozyazılı Çiftçilerimizin Üzerinden Çekin!

Bozyazı’da yaşanan skandalların bununla da bitmediğini belirten CHP’li Başarır, “16 Eylül 2020 tarihli Resmî Gazete’de,400 sıra no’lu Milli Emlak Genel Tebliği yayımlanmasından sonra geriye kalan tarım arazilerini kiralamak isteyen bölgedeki çiftçilerimizin yapmış oldukları başvuruların hiçbiri yine dikkate alınmamıştır. Geçimlerini sağlamak için çırpınan çiftçilerimiz, Bozyazı Emlak Şefliği ‘ne giderek, ‘400 Sıra No’lu tebliğden neden yararlanamıyoruz?’ dediklerinde, kendilerine ‘yukarıdan talimat var işlem yapamıyoruz’ yanıtını aldıklarını ifade ediyorlar. Yukarıdan bu talimatı kim veriyor? Yukarıdan talimat verenler, kirli ellerini Bozyazılı çiftçilerimizin üzerinden çeksinler. Buradan iktidara sesleniyorum: Köylümüzün, çiftçimizin ekmeği ile oynamayın!” sözlerini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, ALİ MAHİR BAŞARIR, İKTİDARIN, ADALETSİZLİĞİ, BOZYAZILI, ÇİFTÇİLERİMİZİ DE, SEFALETE, SÜRÜKLÜYOR, PM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA