6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ  
 
     
   

Boğaziçi Protestoları 100. Gününde: "Değil 100 Gün, Değil 6 Ay Gerekirse Bin Gün Sürecek Ve Sonunda Direniş Kazanacak"


Cumhurbaşkanlığı kararıyla Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar bugün 100. gününü tamamladı. Boğaziçili öğretim üyeleri ve öğrenciler bugün Güney Kampüs’te bir araya gelerek protestoların 100’üncü günü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

 

Tarih : 13 Nisan 2021 Salı 23:50   Okunma : 844

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar bugün 100. gününü tamamladı. Boğaziçili öğretim üyeleri ve öğrenciler bugün Güney Kampüs'te bir araya gelerek protestoların 100'üncü günü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Öğretim üyelerinin protestoların başından beri sürdürdükleri rektörlük binasına sırt dönme eylemi öğrencilerin de katılımıyla bugün kalabalık bir grupla yapıldı. Ardından rektörlük binasının girişine 'Kayyumluk' yazısı asıldı. Daha sonra "100. Gün Konseri" düzenlendi, öğretim üyeleri ve öğrenciler hep birlikte şarkılar söyledi.

"BU MÜCADELE ÜLKEMİZE BORCUMUZ"

Öğretim üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasında, geçen 100 günde üniversitenin tüm ilkelerinin ve değerlerin göz ardı edilerek kurumun tahrip edildiğini vurgulayarak, "Barışçıl gösteri hakkını kullanan öğrencilerimiz gözaltına alındı, ev hapsine çarptırıldı, şiddete maruz bırakıldı. Seçilmiş Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüzün görevlendirmesi gerçekleşmedi, LGBTİ+ öğrenci kulübümüz kapatıldı. Cinsel Tacizi Önleme Komisyonumuz koordinatörü ücretsiz izne çıkarıldı. Komisyon işlevsiz hale getirildi. Lojmanların yıkılıp yenileneceği kararı e-posta aracılığı ile bildirildi. Üniversitemize danışılmadan iki yeni fakülte açılma kararı alındı. Tüm bunlara birlik ve beraberliğimizden alındığımız güçle direndik" dedi.

Açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nin ilkeleri hatırlatılarak, "Kamuoyuna ilkelerimizin arkasında olduğumuzu, rektör ve rektör yardımcıları istifa edene, fakülte kurulması kararı geri alınana kadar bu direnişten vazgeçmeyeceğimizi duyuruyoruz. Bu mücadeleyi öğrencilerimize, mezunlarımıza, ülkemize olan borcumuz olarak görüyoruz. Değil 100 gün, değil 6 ay, gerekirse bin gün sürecek ve sonunda direniş kazanacak" denildi.

"ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARA KARŞI TAM 100 GÜNDÜR DİRENİŞTEYİZ"

Öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasında ise Melih Bulu ve onun görevlendirdiği dekanlar ile rektör yardımcıları görevlerini bırakana kadar eylemlerin süreceği ifade edildi. Melih Bulu'nun polis ablukası ile üniversite kampüsünün terörize edilmesine izin verdiği belirtilen açıklama şöyle:

"Bugün direnişimizin 100. günü. 100 gündür Boğaziçi’nin öğrencileri, akademisyenleri, mezunları olarak haklı mücadelemizin destekçileri ile bir arada dayanışma içindeyiz. Tüm bileşenler olarak üniversitede ve ülkede normalleştirilmeye çalışılan antidemokratik uygulamalara karşı tam 100 gündür direnişteyiz. Antidemokratik uygulamalar sadece üniversiteye kayyum rektör atamakla sınırlı kalmadı. Üniversite içinde kabul görmeyen Melih Bulu’nun yerini sağlamlaştırmak için bir gecede üniversiteye iki tane kayyum fakülte atandı. Bu süreçte kayyum rektör ise kampüslerimizin, mahallemizin polis ablukasıyla terörize edilmesine izin verdi, temsilcisi olduğu cinsiyetçi ve fobik zihniyetin isteğiyle LGBTİ+ Çalışmaları Kulübünü kapattı.  Yine kendisinden beklendiği üzere yardımcılarını ve dekanları da kayyum olarak atamaktan geri kalmadı. Melih Bulu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez ve Gürkan Kumbaroğlu’ndan oluşan kayyum kadro ve sıraladığımız tüm hamleler kayyumcu zihniyetin ataerkilden bağımsız olmadığını göstermektedir. Okulumuzu başta kadınlar ve LGBTİ+lar için olmak üzere okulun tüm bileşenleri için güvensiz bir hale getirmek isteyen, rektörü olmaya çalıştığı öğrencileri demokratik bir rektörlük seçimi istedikleri için gözaltılarla, haksız soruşturmalarla yıldırmaya çalışan Kayyum Melih Bulu ve kayyum kadro gidene kadar direnişimiz sürecek."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BOĞAZİÇİ, PROTESTOLARI, 100. GÜNÜNDE, MELİH BULU, ÜNİVERSİTE, PROTESTO, KAYYUM, SOSYAL, BİLİMLER, ENSTİTÜSÜ, LGBTİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA