13 Ocak 2026 Salı

16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”  
 
     
   

Büyükşehir, ‘10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et’ Günü’nde Evde Yapılabilecek Fiziksel Aktiviteleri Anlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’dolayısıyla vatandaşlara evde yapabilecekleri fiziksel aktiviteleri anlatan bir bilgilendirme yaptı.Büyükşehir Belediyesi’nde görevli fizyoterapist Bengisu Gürler,ev ortamında yapılabilecek nefes, boyun, omuz, bacak ve ayak egzersizlerini uygulamalı olarak gösterdi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2021 Salı 01:33   Okunma : 1267

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli fizyoterapist Bengisu Gürler, ‘10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ dolayısıyla vatandaşlara evde yapabilecekleri fiziksel aktiviteleri anlattı. Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivitenin ve hareketin önemine değinen fizyoterapist Gürler, evde yapılabilecek nefes, boyun, omuz, bacak ve ayak egzersizlerini uygulamalı olarak gösterdi.

Gürler, Koronavirüs döneminde en önemli egzersizlerden birinin nefes egzersizi olduğuna değinirken, solunum döngüsü ile oksijen kapasitesi artırma yöntemini de gösterdi. Egzersiz tekrar sayılarının da önemli olduğuna değinen Gürler, fiziksel aktiviteyi artırmanın sağlık için oldukça önemli olduğunu ifade etti.

“Gösterdiğimiz egzersizleri tüm vatandaşlarımız evlerinde güvenle uygulayabilirler”

Fizyoterapist Bengisu Gürler, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nün çıkış noktasından bahsederek, şunları söyledi:

“Fiziksel aktiviteyi artırmak, obezite ile savaşmak, bulaşıcı olmayan hastalık riskini en aza indirmek için bugün belirlenmiş. Fiziksel aktiviteye dikkat çekmek, fiziksel aktivitenin önemi, bağışıklığın geliştirilmesindeki etkisi tüm bunlar için 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü olarak belirlenmiştir. Bunun için ev ortamında gerçekleştirebileceğimiz nefes, boyun, omuz, bacak ve ayak egzersizlerinden gösterdik. Yine hiçbir vatandaşımızı zorlamayacak şekilde her yaş grubu için uygulanabilecek türde egzersizleri, omurga sağlığını da bozmayacak şekilde göstermeye çalıştık. Gösterdiğimiz egzersizleri tüm vatandaşlarımız evlerinde güvenle uygulayabilirler. Herkese sağlıklı günler dileriz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 10 MAYIS DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA