23 Aralık 2025 Salı

19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”  
 
     
   

Mezitli jakarandalar ile mora büründü


Mezitli Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında oluşturulan 65 koruluktan 55’ine dikilen jakaranda ağaçları, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yeniden çiçek açtı.

 

Tarih : 11 Mayıs 2021 Salı 16:04   Okunma : 1208

Mezitli Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında oluşturulan 65 koruluktan 55’ine dikilen jakaranda ağaçları, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yeniden çiçek açtı. Kentin Merkezinde yaklaşık 150 dönümlük alanda dikilen binlerce jakaranda mor çiçekleriyle kente hoş kokular içerisinde güzellik ve serinlik katıyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın gurur projelerinden birisi olan jakaranda korulukları bahar ayının gelmesiyle birlikte mor çiçekleriyle birlikte kentin havasını da değiştiriyor.  Mezitli Belediyesi’nin en büyük projelerinden birisi olan, farklı kişi, kurum ve kuruluşları bir araya getiren jakaranda korulukları, pandemi döneminde bölgede yaşayanlar için çekim merkezi haline geldi.

Daha temiz bir hava, daha yeşil, çevre dostu bir Mezitli için ilçenin dört bir yanına koruluk yaptıklarını kaydeden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli’nin birçok yerinde koruluk alanları oluşturduk. 55’i jakaranda, diğerleri, zeytin, kayısı, ıhlamur, turunç, aromatik bitkiler olmak üzere toplamda 65 koruluğumuz var. Şu an hazır olan ancak pandemi süreci nedeniyle henüz açılışını gerçekleştiremediğimiz koruluklarımız bulunuyor. Birçok sivil toplum kuruluşlarını Mezitli’de aynı çatı altında topladık, kendilerine alan verdik ve bu alanlarda jakaranda cinsi ağaçlardan oluşan koruluk yapma imkânı sunduk. Toplamda 150 dönümlük alana dikilen fidanlarımız hızla büyüdü. Havaların oldukça sıcak geçtiği bu mevsimde ağaçlarımız yeniden çiçek açtı. Jakaranda ağaçlarımız mor renkli, hafif kokulu çiçekleriyle görsel bir şölen sunmakta. Doğaseverlerden de koruluklarımızı duyarsız vatandaşlar tarafından verilecek zararlara karşı korumalarını bekliyorum" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BELEDİYE, BAŞKAN, NEŞET TARHAN, MEZİTLİ, JAKARANDA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA