26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Akdeniz Kent Konseyi Üreten Ve Gülümseyen Akdeniz Diyor


Faaliyetlerini 2010 yılından bu yana gösteren Akdeniz Kent Konseyi’nin, 24 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda oy birliği ile başkan seçilen Yiğit Gökşen, basınla bir araya gelerek konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Tarih : 28 Eylül 2017 Perşembe 23:54   Okunma : 1472

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Gökşen, Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında konseyin çalışmalarını ve bundan sonraki hedeflerini anlattı. Konuşmasına, kent konseylerinin Türkiye’deki gelişimi hakkında bilgi vererek başlayan Gökşen, “1992 yılında Rio’da gerçekleştirilen, Birleşmiş Milletler Yeryüzü Zirvesi’nde, ‘sürdürülebilir kalkınma’ yüzyılın temel ilkesi olarak kabul edilmiştir. Bu ilkenin geliştirilmesi adına Türkiye’de de 1997 yılında Yerel Gündem 21 süreci başlamıştır. Yerel gündem 21 programı Türkiye’de yeni bir “Yerel Yönetişim” modelinin gelişmesine katkı sunmuştur. Kent Konseyleri yerel gündem 21 programının devamı niteliğindedir. Bu bağlamda Kent Konseyleri, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesine dayanarak tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu bir kuruluştur. Akdeniz Kent Konseyi 2010 yılında Yerel Günden 21 programı kapsamında kuruldu. Bileşenleri arasında belediyeler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, kamu kurum ve kuruşları var. Kent dinamiklerinin tamamını kucaklayan bir yapısı var. Her görüşe sahip insanların buluştuğu ancak ortak hedefi Akdeniz’in kalkınması olan, Akdeniz’de yaşanan sorunları gündemde tutmak, bunlara çözüm aramak, belediye ile vatandaş arasında köprü olmak amacını taşıyan bir oluşum” dedi.

Gökşen, çeşitli siyasi görüş ve meslek gruplarına mensup 70 kişiden oluşan Konsey Yürütme Kurulu’nun oybirliğiyle aldığı kararlar gereğince önümüzdeki günler 15 projeyi hayata geçirmeye çalışacaklarını belirtirken, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı olmadan önce, konsey içinde çeşitli görevler aldığını hatırlatarak şunları söyledi: “Başkan olurken önce bir ekip oluşturdum. Acilen Akdeniz’de farkındalık yaratmak, ekonomik, sosyal, demografik olarak dezavantajlı olan insanların hayatlarına dokunmak için projeler üretelim, var mısınız böyle bir işe dedim. Hiçbir siyasi beklenti yoktu. Yürütme Kurulu’nun hepsi samimiyetle destek verdiler. Bu kente ne katabiliriz diye çalışmalara başladık. Projeler üretmeye başladık ve 20’ye yakın proje çıkardık Danışma Kurulu’muzdan.  Geçmişten beri farklı bir konsey oldu Akdeniz Kent Konseyi. Eski başkanlarımız Mustafa Güler’e, Faik Burakgazi’ye, Ful Uğurhan’a, Canan Yüce’ye, Celal Temel’e teşekkür ediyorum. Onların ektiklerini biz şu anda biçiyoruz. Normalde yürütme kurulu 7 kişiden oluşur. Ama bizim yürütme kurulumuz 70 kişiden oluşuyor. Her toplantımız ortalama 40, 45 kişiyle yapılıyor. Bunun avantajları var, dezavantajları var. Avantajları çok sesli olması, bizim göremediğimizi arkadaşlarımızın görmesi. Bir kere her siyasi partiden bir temsilci var. Her kuruma yazı yazdık temsilci gönderin diye. Çünkü ortak amaç Akdeniz’di. Sağ olsunlar kurumlardan karşılık geldi ve yürütme kurulumuz şu an 70 kişi. Şehirdışı toplantılarına katılıyoruz, yürütme kurulunuz kaç kişi diyorlar. 70 kişi diyoruz, şaşırıyorlar, nasıl karar alıyorsunuz diye soruyorlar. İnanın her kararı oybirliğiyle alıyoruz. Her görüşten insan var ama ortak akıl varsa bu sonuç ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Kent Konseyi’nin Çalışmaları

İlk Yürütme Kurulu toplantısında Meclis ve Çalışma Grupları oluşturulduğunu vurgulayan Yiğit Gökşen, yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi: “Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı ziyaret edildi. Akdeniz’deki siyasi partilerin İlçe Başkanlıkları ziyaret edildi. Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Kent Konseyi ve Karaduvar Yardımlaşma Derneği (KAYED) ile birlikte “Temiz Bir Karaduvar İçin Sen de Gel” etkinliği dâhilinde Karaduvar sahili temizlendi. Üniversite tercihleri döneminde Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Murat KOÇ moderatörlüğünde ‘Üniversite Tercihi ve Sonrası’ semineri düzenlendi. Her hafta Salı günleri Mersin Kent Radyo’da “Gülümseyen Akdeniz” programı gerçekleştirilmektedir. Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Çalışma Grubu olarak; Mersin’deki çarşıların bakıma ihtiyacı olmasından dolayı ‘Bitpazarı’ adı verilen Zafer Çarşısı, Hamam Sokağı Havuzlu Çarşı ve Giyimciler Çarşısı ile Kırımızı Lacivert ve Özel İdare Çarşısı’nı kapsayan yerlerin restore edilerek Mersin’in tarihi kapalı çarşısının oluşturulmasına yönelik çalışmalara başlandı ve Büyükşehir Kent Konseyi ile görüşülüyor”

Akdeniz Kent Konseyi Projeleri

Akdeniz Kent Konseyinin gündeme getirdiği ve çalışmalarına başladığı projeleri ise şöyle:

-Zafer Çarşısı, Hamam Sokağı, Havuzlu Çarşı, Giyimciler Çarşısı ve Kırmızı Lacivert İşhanı’nın restore edilerek tarihi kapalı çarşının yeniden canlandırılması için proje hazırlandı.

-Akdeniz Kent Konseyi’ni tarihi bir binaya taşıma projesi kapsamında öğrencilere ders çalışma olanağı verecek kütüphane ve vatandaşlara ücretsiz çay kahve servisi yapılması hedefleniyor.

-İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi anıtının bir parka yerleştirilmesi hedefleniyor.

-Karaduvar Mahallesi’nin şirin bir balıkçı kasabası görüntüsüne kavuşması için proje yarışması yapılması hedefleniyor.

-Suriyeli tarım işçilerinin çocuklarına sağlık ve hijyen sağlanması hedefleniyor.

-Yağmur sularının toplanması ve depolanması için GRİ Su projesi oluşturulacak.

-Kadın istihdamını artırmak için, 2019’da yürürlüğe girecek plastik poşet yerine file uygulamasına geçilmeden önce kadınlara file örme kursu verilmesi hedefleniyor.

-Mahalle evlerinde ilk yardım kursları düzenlenmesi hedefleniyor.

-Sanayi tesislerinden çıkan atıkların bertaraf edilmesi için, bu tür bertaraf tesislerinin imar planlarına işaretlenmesi için çalışma yapılması hedefleniyor.

-Hayalimdeki Akdeniz sloganıyla festival düzenlenmesi hedefleniyor.

-Kadınlara ve gençlere girişimcilik kursu verilecek.

-Engellilerin el işi ürünlerini satabilecekleri Engelliler Festivali düzenlenecek.

-Çatılardaki güneş enerjisi panelleri boyanacak.

-Akdeniz İçin Bir Fikrim Var sloganıyla proje yarışması düzenlenecek.

-Tevfik Sırrı Gür Stadı ile Müftü Deresi’nin düzenlenmesi için proje üretilecek.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Kent Konseyi, Akdeniz Belediyesi, Chp, Hdp, Yiğit Gökçen

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA