17 Aralık 2025 Çarşamba

16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   "PFDK’DAN FUTBOLA BAHIS ŞOKU: 248 İSIM CEZA ALDı"   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”  
 
     
   

Akdeniz’i Fotoğrafladılar, Ödüllerini Aldılar


Akdeniz Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Akdeniz’de Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 14:58   Okunma : 2021

Akdeniz’in saklı kalmış kültürel ve doğal zenginlik ve güzelliklerini ortaya çıkarmak, ilçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla ilk kez organize edilen fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yoğun ilgi gören yarışmaya 378 fotoğraf ile katılım gerçekleşirken; jüri değerlendirmesi sonucu; birinciliğe hak kazanan Ayhan Güven 3 bin TL; 2’nci Nihat Altuntaş 2 bin TL; 3’üncü olan Veli Dölek de bin TL ödül kazandı.

Değerlendirmede Hatice Nur Kaplan da jüri mansiyon ödülüne layık görülürken, yarışmaya katılan 21 fotoğraf sergi ile beğeniye sunuldu. Yarışmanın ödül törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, bürokratlar ile yarışmada dereceye giren fotoğraf sahipleri katıldı.

Başkan Gültak; “Akdeniz, her yönüyle zengin bir ilçemiz”

Törende bir konuşma yapan Başkan Gültak; Akdeniz’in, tarihi ve kültürel birçok yapıya ev sahipliği yaptığını söyledi; sahip olduğu farklılıklar da Akdeniz’in zengin bir kent olduğunu vurguladı. Jüri heyeti ve yarışmaya katılanlara teşekkür eden Başkan Gültak, etkinliğin Akdeniz’in tanıtımına katkı sunacağını ifade etti. Vali Ali İhsan Su ile birlikte ‘Mersin’de İz Bırakanlar Müzesi’ni yakın bir zaman içinde açacaklarını kaydeden Başkan Gültak; “Mersin Millet Bahçesi ile ilgili olarak, Sayın Maliye Bakanımız ve Sayın Çevre Bakanımız ile tekrar görüştük. Osmanlı kütüklerinden, Hamidiye Karakolu’nun röleve ve diğer projeleri çıkacak. Hızlı şekilde Anıtlar Bölge Kurulu’nda imzalanacak ve Millet Bahçesi’nin 3’üncü etabı olan kışlayı da Millet Bahçesi’ne kazandırmış olacağız. Bir dönem denizcilik lisesi, bir dönem astsubay okulu olarak kullanılan Hamidiye Karakolu’nu da birlikte hayata kazandıracağız. Pandemi izin verirse, dillere destan olan balık festivalini de bu sene yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Özkan; “Mersin’e yeni mekânlar kazandırmak istiyoruz”

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan da konuşmasında; Mersin’e, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği yeni mekânlar kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Fotoğraf yarışmasının da büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Özkan; “Bu yarışma Akdeniz’i ve yaşamı birleştiriyor. Bugün yakaladığımız böylesi enstantaneler, şehrin o anki halini, doğanın güzelliklerini kayıt altına almamızı sağlıyor. Bakanlık olarak benzer yarışmalar yapıyoruz. Ancak yerelde bu tür yarışmalar yapılması, toplumu canlı tutmanın ve gençlerin teşvik edilmesi açısından çok önemli. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Jüri Heyeti…

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Öte yandan; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmanın jüri heyetinde; Mersin Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yüce, Tarihçi ve Yazar Ömer Çelikaslan, Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile Gazeteciler Mehmet Miras ve Sedat Yılmaz yer aldı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZDE, YAŞAM, FOTOĞRAF, YARIŞMASI, BELEDİYE, BAŞKAN, GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA