12 Aralık 2025 Cuma

16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”  
 
     
   

Akdeniz’i Fotoğrafladılar, Ödüllerini Aldılar


Akdeniz Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Akdeniz’de Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 14:58   Okunma : 2018

Akdeniz’in saklı kalmış kültürel ve doğal zenginlik ve güzelliklerini ortaya çıkarmak, ilçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla ilk kez organize edilen fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yoğun ilgi gören yarışmaya 378 fotoğraf ile katılım gerçekleşirken; jüri değerlendirmesi sonucu; birinciliğe hak kazanan Ayhan Güven 3 bin TL; 2’nci Nihat Altuntaş 2 bin TL; 3’üncü olan Veli Dölek de bin TL ödül kazandı.

Değerlendirmede Hatice Nur Kaplan da jüri mansiyon ödülüne layık görülürken, yarışmaya katılan 21 fotoğraf sergi ile beğeniye sunuldu. Yarışmanın ödül törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, bürokratlar ile yarışmada dereceye giren fotoğraf sahipleri katıldı.

Başkan Gültak; “Akdeniz, her yönüyle zengin bir ilçemiz”

Törende bir konuşma yapan Başkan Gültak; Akdeniz’in, tarihi ve kültürel birçok yapıya ev sahipliği yaptığını söyledi; sahip olduğu farklılıklar da Akdeniz’in zengin bir kent olduğunu vurguladı. Jüri heyeti ve yarışmaya katılanlara teşekkür eden Başkan Gültak, etkinliğin Akdeniz’in tanıtımına katkı sunacağını ifade etti. Vali Ali İhsan Su ile birlikte ‘Mersin’de İz Bırakanlar Müzesi’ni yakın bir zaman içinde açacaklarını kaydeden Başkan Gültak; “Mersin Millet Bahçesi ile ilgili olarak, Sayın Maliye Bakanımız ve Sayın Çevre Bakanımız ile tekrar görüştük. Osmanlı kütüklerinden, Hamidiye Karakolu’nun röleve ve diğer projeleri çıkacak. Hızlı şekilde Anıtlar Bölge Kurulu’nda imzalanacak ve Millet Bahçesi’nin 3’üncü etabı olan kışlayı da Millet Bahçesi’ne kazandırmış olacağız. Bir dönem denizcilik lisesi, bir dönem astsubay okulu olarak kullanılan Hamidiye Karakolu’nu da birlikte hayata kazandıracağız. Pandemi izin verirse, dillere destan olan balık festivalini de bu sene yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Özkan; “Mersin’e yeni mekânlar kazandırmak istiyoruz”

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan da konuşmasında; Mersin’e, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği yeni mekânlar kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Fotoğraf yarışmasının da büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Özkan; “Bu yarışma Akdeniz’i ve yaşamı birleştiriyor. Bugün yakaladığımız böylesi enstantaneler, şehrin o anki halini, doğanın güzelliklerini kayıt altına almamızı sağlıyor. Bakanlık olarak benzer yarışmalar yapıyoruz. Ancak yerelde bu tür yarışmalar yapılması, toplumu canlı tutmanın ve gençlerin teşvik edilmesi açısından çok önemli. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Jüri Heyeti…

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Öte yandan; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmanın jüri heyetinde; Mersin Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yüce, Tarihçi ve Yazar Ömer Çelikaslan, Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile Gazeteciler Mehmet Miras ve Sedat Yılmaz yer aldı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZDE, YAŞAM, FOTOĞRAF, YARIŞMASI, BELEDİYE, BAŞKAN, GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA