7 Mayıs 2024 Salı

12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI   10:29   MANİSA`DA DOLU YAĞIŞINDAN ETKİLENEN ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP`Lİ BAŞEVİRGEN`E DERT YANDI: “ÇİFTÇİNİN İŞİ ALLAH`A KALDI”   10:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ YOLLAR AÇMAYI SÜRDÜRÜYOR   10:15   MHP’Lİ UYSAL MERSİN’DE YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ   10:13   YSK`NIN YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   09:58   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: "20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"   09:54   VELİ AĞBABA: “MEVCUT ANAYASAYA UYMAYAN BİR ANLAYIŞLA ANAYASA YAPILMAZ. ANAYASA YAPARAK 10 BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİNİN SORUNUNU MU ÇÖZECEKSİNİZ?”   09:30   CHP`DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI... GÜL ÇİFTCİ BİNİCİ: “EN KATILIMCI, EN DEMOKRATİK, EN DOĞRU, EN AKILCI ŞEKİLDE BU TÜZÜĞÜ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”   06:14   CHP`Lİ NAMIK TAN: "AKP-MHP KOALİSYONU CUMHURİYETE İHANET EDİYOR"   01:16   YSK`NIN 31 MART YEREL SEÇİMLERİNİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:01   ÖZGÜR ÖZEL DEVLET BAHÇELİ`Yİ ZİYARET EDECEK   15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI  
 
     
   

Akbelen Ormanı İçin Nöbet Sürüyor: ’İlk Defa Bu Sabah Rahat Uyandım’


Muğla’da yapılmak istenen maden için Akbelen Ormanı’ndan ağaç kesilmesine karşı çıkan İkizköylüler kesime karşı kurdukları çadırlarda nöbetlerini sürdürüyor. İkizköy Çevre Komitesinden Necla Işık, tek bir ağacı bile kaybetmemek için gece gündüz nöbet tuttuklarını bildirerek, “Ben ilk defa bugün sabah çok rahat uyandım. Artık biliyorum ki Necla bir tane değil burada" dedi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2021 Pazar 23:16   Okunma : 2234

Muğla’da yapılmak istenen maden için Akbelen Ormanı’ndan ağaç kesilmesine karşı çıkan İkizköylüler kesime karşı kurdukları çadırlarda nöbetlerini sürdürüyor. İkizköy Çevre Komitesinden Necla Işık, tek bir ağacı bile kaybetmemek için gece gündüz nöbet tuttuklarını bildirerek, “Ben ilk defa bugün sabah çok rahat uyandım. Artık biliyorum ki Necla bir tane değil burada" dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine Limak Holding’in ortak olduğu K Enerji A.Ş.’nin termik santraline kömür temin etmek için maden yapılmak isteniyor. Maden için Orman Genel Müdürlüğü’nün Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesimine izin verdiğini söyleyen İkizköylü yurttaşlar ise dün ağaç kesimine karşı çıkarak, kesim çalışmalarını durdurdu. Köylüler dünden bu yana ağaçların olduğu bölgede nöbet tutuyor.

İkizköy Çevre Komitesinden Necla Işık, iki yıldır ormanları için mücadele ettiklerini söyleyerek, “Dün bizim için kırılma noktasıydı. Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinin paldır, küldür gelip Akbelen Ormanı’na müdahale etmesinden haberimiz olup, yetişene kadar 20 ağacımızı kurban etmelerinin ardından İkizköylüler olarak burada çadırımızı kurduk” diye konuştu.

“İLK DEFA BUGÜN RAHAT UYANDIM”

Işık, tek bir ağacı bile kaybetmemek için gece gündüz nöbet tuttuklarını bildirerek, “Ben ilk defa bugün sabah çok rahat uyandım. Artık biliyorum ki Necla bir tane değil burada. Onlarca, yüzlerce Necla yetişti. Akbelen Ormanız bizimdir, bizim kalacak. Sonuna kadar direnişteyiz” dedi.

“ORMANI ORMANCILARDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ, KOMEDİ GİBİ”

Köylülerin gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri aleyhine dava açtıklarını hatırlatarak, “İki bayramdır huzur vermediler. Ormanı ormancılardan korumaya çalışıyoruz. Bu sanki komedi, fıkra gibi. Yurttaşlar ormanı ormancılardan korumaya çalışıyor” dedi.

“KÖMÜRÜ MÜ YİYECEKSİNİZ?”

“Orman Genel Müdürlüğü, devletin ormanını termik santrale satmış, satamaz” diyen Atal, bunu Anayasal suç olduğunu vurgulayarak, iklim krizi nedeniyle Türkiye’de yaşanan kuraklığı anımsattı. Atal, “Çiftçinin feryatları yükseliyor, yarın öbür gün bu kömürü mü yiyeceksiniz? Elektrik enerjisiyle ürettiğini parayı mı yiyeceksiniz?” diye sordu. Atal, köylünün ürettiği ürüne ve suya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Atal, Orman Genel Müdürlüğü yetkililerini ağaçların kesilmesine karar vererek suç işlediğini anlattı.

“DOĞA İLE BAŞ BAŞA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) Başkanı Hasan Yorulmaz, ormanın kendilerinin hayat, su ve hava kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “(Orman her şeyimiz. Bu kadar güzel bir ormanı katletmek akıl kârı değil. O nedenle bu ağaç katliamının sona ermesini istiyoruz” diye konuştu. Yorulmaz, topraklarına sahip çıkmak istediklerini kaydederek, “Ormanı da istiyorlar, yanındaki bağımızı, bahçemizi, her şeyimizi devralmak istiyorlar. 3-5 kuruşa almak istiyorlar. Biz buna razı değiliz. Biz doğa ile baş başa, doğaya zarar vermeden, onunla bütün olarak yaşamak istiyoruz. Derdimiz sadece budur. Bütün ilgililerden destek bekliyoruz, akıl yolunda birleşmek istiyoruz” diye çağrıda bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MUĞLA, MİLAS, AKBELEN, ORMANI, LİMAK, HOLDİNG, K ENERJİ A.Ş, İKİZKÖY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA