26 Nisan 2024 Cuma

15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK  
 
     
   

Adıyamanlı Esnaf: "Başka Bir Ülke Olsa Bu Vergilerle Şaha Kalkardı, Biz Vergiyi Verdikçe Çöküyoruz"


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın Besni ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Tutdere’ye vergilerin yüksekliğinden yakınan bir esnaf, "Başka bir ülke olsa bu vergilerle belki de şaha kalkardı. Biz vergiyi verdikçe çöküyoruz, verdikçe çöküyoruz" dedi.

 

Tarih : 4 Eylül 2021 Cumartesi 23:04   Okunma : 557

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Besni ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Tutdere’ye vergilerin yüksekliğinden yakınan bir esnaf, "Başka bir ülke olsa bu vergilerle belki de şaha kalkardı. Biz vergiyi verdikçe çöküyoruz, verdikçe çöküyoruz" dedi.

Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkan Yardımcısı Kemal Demir, CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar ile birlikte Besni esnafını ziyaret etti. İnşaat malzemeleri satan bir dükkana giren Tutdere'ye esnaf, vergilerden dert yandı. Ürün fiyatlarında dalgalanmalar yaşandığını söyleyen esnaf, nisan ayından bu yana liste fiyatlarının 3 kere değiştiğini belirtti.

"MÜŞTERİYE KARŞI UTANIYORUZ"

Dükkandaki bir kova boyayı gösteren esnaf, nisan ayında 400 TL'ye sattığını söyledi boya için, "425 oldu, 475 oldu, 500 TL oldu dün. Telefon açtım, 'yüzde 18 bir daha zam gelecek' dedi. 600 TL'ye çıkar bu. Dolar düşüyor, fiyat yine yükseliyor; dolar yükseliyor, fiyat yine çıkıyor. Biz şu anda müşteriye karşı ne diyeceğimizi bilemedik. Seramiği dördüncü ayda metrekaresini 35 TL'ye satıyorduk, şu anda 45 TL. ‘45 TL'den alırsan yine kardasın’ diyorlar, çünkü ‘önümüzdeki ay yine zam gelecek’ diyor. Hem biz müşteriye karşı utanıyoruz hem müşteri artık inşaat işine girmek istemiyor. Alsak bir dert almasak bir dert. Şu anda biz ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

"ELEKTRİK FATURASINA BAKMAYA KORKUYORUM"

Açıklanan enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını söyleyen esnaf, "Bize göre yüzde 60, 70'e geliyor. Elektrik faturasına bakmaya korkuyorum. Bir çay ocağı çalıştırıyorum arkada, dün gelmiş 116 TL. Eve gelmiş 320 TL. Biz ne yapalım" diye konuştu.

"HER ŞEYE ZAM GELİYOR"

CHP'li Tutdere, "Her şeye zam geliyor. Buradan TÜİK'e seslenmek istiyorum, enflasyonu az gösteren TÜİK'e Besni'den sesleniyoruz; eğer sizin açıkladığınız rakamların doğruluğunu kontrol etmek istiyorsanız, boya kutusuna bakarak değerlendirme yapabilirsiniz. Sizin anlattığınız üzerine de bu hususların TÜİK tarafından saptırıldığını da görüyoruz. Gerçek hayatta her şeye zam, bütün esnafımız mağdur. İktidara da bir çağrı yapıyoruz; Artık esnafımızın, vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. İnsanlar çözüm bekliyor" diye konuştu.

"VERDİKÇE ÇÖKÜYORUZ"

İşçilerin de hakkını alamadığını söyleyen esnaf, "4 sene önce 800 TL'ye ev boyayan boyacımız, bu yıl 600, 700, 800 TL'yi geçmiyor. Bakarsan devletin bizden aldıkları yüzde 60, 70. Başka bir ülke olsa bu vergilerle belki de şaha kalkardı. Biz vergiyi verdikçe çöküyoruz, verdikçe çöküyoruz" sözleriyle sitem etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, ADIYAMAN, İL, ÖRGÜTÜ, MİLLETVEKİLİ, TUTDERE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA