28 Aralık 2025 Pazar

10:59   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI  
 
     
   

Akbelen Ormanı Nöbetinde 60 Günü Geride Bırakan Çevreciler Atatürk’ün Sözünü Pankart Yaptı , Köylü Milletin Efendisidir


Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mahallesinde bulunan 700 dönümlük Akbelen ormanında kömür ocağı açmak amacıyla ağaçların kesilmesine karşı çıkan vatandaşların başlattığı nöbette 60 gün geride kaldı. İkizköy sakinleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü pankart yaptı.

 

Tarih : 15 Eylül 2021 Çarşamba 14:44   Okunma : 1632

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesinde bulunan 700 dönümlük Akbelen ormanında kömür ocağı açmak amacıyla ağaçların kesilmesine karşı çıkan vatandaşların başlattığı nöbette 60 gün geride kaldı. İkizköy sakinleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü pankart yaptı.

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’nin işletmecisi Limak-İçtaş ortaklığı tarafından yapılmak istenen ağaç kesimine karşı başlatılan eylemin kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

Akbelen ormanındaki ağaçların kesilmesine karşı çıkan İkizköy sakinleri ve onlara destek veren çevrecilerin, orman yangınına rağmen nöbet yerlerini terk etmediklerini anımsatan Atal, şöyle konuştu:

"ORMAN YANGINLARINI TETİKLER"

"Ormanlarımızı yakan iklim değişikliğine neden olan gazların yüzde 30'u termik santrallerin bacasından çıkmaktadır. Ayrıca, termik santrallerın bölgesel ısı adası oluşturarak hava sıcaklığını artırıp orman yangınlarını tetiklediği de bilimsel yönden ortaya konmuştur. Ülkemizin ve dünyanın ekonomik çöküşüne neden olan koronavirüs salgınının en önemli sebebinin de termik santraller ve madencilik faaliyetleri olduğu bilimsel olarak açıklanmıştır. Termik santrallerin bacasından çıkan partiküllerin üzerine koronavirüslerin yapışarak hayatta kaldığı, termiklerin neden olduğu havası kirli olan yerlerde 9 kat daha fazla koronavirüs vakası olduğu, ayrıca temiz hava koşullarında virus parçacıklarının buharlaştığı, atmosferin üst tabakalarına hareket ederek riskin ortadan kalktığı da bilimsel olarak belirlenmiştir."

"NE ORMAN YANGINI NE DE YAĞMUR ENGEL OLDU"

Atal, orman yangınlarının 17 Temmuz'da başlattıkları nöbetten alıkoymadığını vurgulayarak, "Ne yangın ne de yağmur bizim kararlı duruşumuzu engelleyemez, bütünlüğümüzü bozmaz. Buradada asıl Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., hem koronavirüs salgınlarına hem de orman yangınlarına neden olarak devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya teşebbüs suçunu işlemektedir" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜ PANKART OLDU

Eylemlerinde renkli görüntüler oluşturan pankartlara bir yenisinin eklendiğini de söyleyen Atal, şunları kaydetti:

"Nöbete başlanmasından bugüne kadar 'Akbelen Ormanını terk etmeyeceğiz, Akbelen Ormanını vermeyeceğiz, İkizköylüler insanca yaşam için direniyor, doğada ve yaşamda inat ediyoruz, Kömürü değil yaşamı savunuyoruz' gibi pankartlarla dikkati çeken biz doğa savunucuları, şimdi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' sözünü pankart yaptık. Anayasanın 10. Maddesi 'Kanun önünde eşitlik ilkesi esastır, hiçbir zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz' dediği halde, termik santral şirketlerine ve Limak-Içtaş şirketlerine Anayasa'nın 10. Maddesi ihlal edilerek imtiyaz tanınmaktadır.

17 Temmuz'da ormancıların 30 ağacımızı kesmesiyle başlayan nöbet sonuna dek sürecek. 17 Temmuz'dan bugüne kadar Anayasa'nın 169. Maddesi'nin biz yurttaşlara yüklediği görev doğrultusunda Akbelen Ormanını ormancılardan ve Limak-Ictas şirketinden koruyoruz. 5'li çete değil, köylü milletin efendisidir."

ALİ GÜRELİ

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKBELEN ORMANI, MUĞLA, MİLAS, İKİZKÖY, KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA