5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

Kadın Ve Gençlerden ATA’ya Saygı Karanfili


Laik Türkiye Cumhuriyetinin bekçisi olacaklarına söz veren Kadınlar ve Gençler ATA’nın huzuruna, ölümsüz sevgilerinin simgesi kırmızı karanfil ile çıktılar.

 

Tarih : 10 Kasım 2017 Cuma 17:29   Okunma : 1698

Fotoğraflar : https://www.facebook.com/pg/mersinerjigazetesi/photos/?tab=album&album_id=872225982928478

CHP Kadın Kolları Örgütü ve Gençlik Örgütü, Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler ve Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, il ve ilçe örgüt başkan ve yöneticileri, üyeleri ve Ataya gönül verenlerle ile birlikte, Cumhuriyet Meydanında Düzenlenen törenden sonra Atatürk büstüne kırmızı karanfil bıraktılar.

CHP'li Kadınlar ellerindeki tek kırmızı karanfilin, Atatürk'ün “Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.” Sözleriyle üzerlerine düşen sorumluluk ve görevi, büyük bir güç ile, kararlılık ile, onur ile taşıyacaklarının sözünü verirken, Cumhuriyetin Kadının ışığında yeniden aydınlanacağının bilincini ifade ediyorlar.

CHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler, Ulu Önder Kemal Atatürk'ün "Büyük Ölülere Matem Gerekmez, Fikirlerine Bağlılık Gerekir."Sözlerinin bilincinde "bu günümüzü sağlayan büyük Atamızı; sevgi, saygi ve minnet ile anıyorum" diyor.

CHP gençliği ise karanfillerle sonsuz sevgilerini bıraktıkları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1933 yılında Bursa'da söylediği "Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir." görevini üzerlerine alıyorlar. Ulu Öderimizin onlara verdiği birinci vazifenin gereklerini yerine getireceklerine ant içen Gençler, Atamızın kendilerine bıraktığı en kıymetli hazine olan Bağımsızlık ve Cumhuriyet'ten mahrum etmek isteyenlere karşı, içinde bulunduğu ülke şartları ve öznel koşullarına bakmadan, korkmadan göreve atıldıklarını gösteriyorlar.

CHP Mersin Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel ise duygularını; "Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız ışık ile en büyük eseri olan Cumhuriyeti aydınlığa taşımak için ant içtik. Atamızın Dehası, Atamızın Devrimleri, Atamızın öngörüleri kararlılıkla yürüyeceğimiz yolda bize yol gösterici. Yarınlarda koşullar ne olursa olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefi olan "Çağdaş uygarlık" seviyesine erişeceğimizden, Anayasanın değişmez 2. Maddesinde belirtilen ; "demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devleti" kimliğine yeniden kavuşturacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bize bıraktığı değerli hazinenin ve onurlu görevin farkında olarak, onun manevi huzurunda söz veriyoruz. " şeklinde ifade ediyor.

Atamıza büyük bir sevgi, saygı ve minnetle…

M. Gülşah Arslan

Paylaş :
Etiketler :  Atatürk, 10 Kasım, CHP, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA