27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Müteahhide, faizciye kaynak var memura yok


İktidarın, kendi döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz ödediğini iddia eden CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “AKP Genel Başkanı her defasında ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken, 5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 30 Eylül 2021 Perşembe 17:59   Okunma : 488

CHP Mersin İl Başkanlığı Özgür Çocuk Parkı’nda 3600 ek gösterge ile ilgili bir etkinlik düzenledi. Yapılan etkinliğe çeşitli memur sendikaları, sivil toplum kuruluşlarının üye ve yöneticileri katıldı. Katılımcılar, AKP iktidarının yıllardır seçim vaadi olarak kullandığı 3600 ek gösterge vaadinin yerine getirilmemesini eleştirdi.

Basın açıklamasında konuşan Mersin CHP il Başkan Adil Aktay, bugün ülkenin her yerinde 3600 Ek Gösterge hakkı için yıllardır bekleyen, milyonlarca memurun sesi olmak için toplandıklarını belirtti.

“VAATTEN ÖTEYE GİTMEDİ”

Türkiye’de milyonlarca kamu çalışanının devlete verdiği hizmetlerin karşılığında insanca yaşamak için hak talebinde bulunduğunu söyleyen Aktay, “Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, hanlar hamamlar, yazlık kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor. Ne yazık ki, AKP iktidarı seçim dönemlerinde, altı bir türlü dolmayan, vaatten öteye gitmeyen müjdelerle insanlarımızın geçim dertleri üzerinden oy devşirmeye, gündem değiştirmeye çalışmaya devam ediyor” dedi.

“ŞATAFATA KAYNAK BULURKEN MEMURA BUAMIYOR”

 AKP’nin 3600 ek gösterge ile ilgili Genel Seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapmadığını söyleyen Aktay, “Milyonlarca memur artan enflasyonun, dövizin, borçların, ekonomik krizin, mutfak yangınlarının altında 39 ayda ezildikçe ezildi. Hemen her kesimde olduğu gibi 3600 Ek gösterge sözü verilen milyonlarca memurumuz da iktidar tarafından bir kez daha yüz üstü bırakıldı.

İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi. AKP Genel Başkanı her defasında ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken, 5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür?

İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuz için mi kaynağı bulamıyor” ifadelerini kullandı.

“MEMURLAR İKTİDARA GÜVENMİYOR”

İktidarın, kendi döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz ödediğini iddia eden Aktay, “Bu yılın sadece ilk 8 ayında, ballı müteahhitlere 20 milyar TL’ye yakın garanti ödemesi yapan iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor?

Yıllardır halkın kaynaklarını yandaşlara ve tefecilere dağıtırken, milyonlarca memurun insanca yaşam hakkı hiçe sayılıyor. Son olarak 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımıza bir söz de Çalışma Bakanlığı tarafından verildi.

Bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağı ve 3600 Ek gösterge konusunun çözüleceği söylendi. Her zaman olduğu gibi yine 3600 Ek gösterge hakkı, milyonlarca memura verilen bir vaat olarak kaldı” dedi.

Öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurlarının artık iktidarın sözde vaatlerine inanmadığını söyleyen Aktay, hayalleri suya düşürülen memurların, iktidarın samimiyetine güvenmediğini söyledi.

 “UMUT TACİRLİĞİNE SON VERECEĞİZ”

Milyonlarca memurun 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını beklediğin söyleyen Aktay, “Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz. İktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

 “İKTİDAR İSTESE MECLİSTEN BİR GÜNDE GEÇER”

 Aktay’ın ardından söz alan Eğitim – Sen Mersin şube başkanı Mahmut Sümbül, 3600 ek göstergenin kamu emekçileri için çok önemli olduğunu ve toplu iş sözleşmesinde bu maddeyi, memurların çalışırken ve emekli olurken insanca bir yaşam sürdürmeleri için en öne koyduklarını söyledi. Sümbül “Yandaş konfederasyonlar ise yetkililerle görüşürken kapı ardından 2022’ görüşmek üzere bir başka bahara ertelediler. İktidar 2018’den beri bu konuyu dillendiriyor. Yarın meclis açılacak, muhalefetinde desteklediği bu talebi iktidar istese meclisten bir günde geçebilir” dedi.

“HEKİM MAAŞLARI YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA”

 Etkinlikte söz alan Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen ise “Biz hekimler, diğer memurlardan farklı olarak 30 yaşına kadar okuyor ve 72 yaşına kadar çalışma durumundayız. Pek çok doktor çalışırken alacağı parayı emeklilikte alamayacağı için 72 yaşına kadar çalışmak zorunda kalır. B

iz hekimlerde ek göstergenin 7200’e çıkarılmasını talep ediyoruz. Normalde bir hekim yoksulluk sınırının çok altında maaş almakta, performansa dayalı ücret sistemi ile beraber mesleğine ticaret gözü ile bakmayan ve bu yarışa girmeyen pek çok hekim, yoksulluk sınırının altında ücretler almaktadır” dedi.

Mersin Yaşam

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MERSİN, İL, BAŞKANLIĞI, 3600 EK GÖSTERGE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA