23 Ekim 2025 Perşembe

15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"   14:40   ALI YERLIKAYA: “ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERINE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 42 ŞÜPHELI YAKALANDı”   11:23   MINIK BILIM İNSANLARı MERCAN’DA GELECEĞI KODLUYOR   10:50   YEREL DEMOKRASIYI KANUNLA SUSTURAMAZSıNıZ!   10:35   CUMHURIYET SOHBETI, ESNAF DIYALOĞU, GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BOLTAÇ TARSUS’UN KALBINDE   09:30   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ÇıKıŞ: “VATANDAŞA YENI YÜK GETIRMEYIN!”   22:21   VAHAP SEÇER: “TARıM MILLI MESELEDIR, ÜRETIMIN DEĞERINI BILIYORUZ”   21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY  
 
     
   

Başkan Seçer, Pazarcı Esnafına Seslendi:’Toplumda Huzuru, Barışı, Kardeşliği Tesis Edecek Olan Önce Sizlersiniz’


Başkan Seçer, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası’nın yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Mersin’de huzurlu bir ortamı önemsediklerini vurgulayanSeçer, “Evine ekmek götürmek için sabahın kör vaktinde kalkıp pazarda işini yapma gayreti içerisinde olan sizlerin vatandaşlarla yüz yüze bir ilişkiniz var. Pazar yerindeki davranışınızla, nezaketinizle, hoşgörünüzle bu memlekette barış ve huzur ortamını önce siz sağlayacaksınız” dedi. Seçer,“2,5 yıllık görev süremiz içerisinde bu meslek kuruluşlarının temsilcileri ile bırakın Belediye Başkanı, Meslek Odası Başkanı ilişkisini, kardeş ilişkisi kurmuşuz” diye konuştu.

 

Tarih : 30 Kasım 2021 Salı 18:17   Okunma : 970

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Başkan Seçer, Mersin’de huzurlu bir ortam kurmak için çalıştıklarını ifade ederek, “2,5 yıllık görev süremiz içerisinde bu meslek kuruluşlarının temsilcileri ile gönül bağı kurmuşuz” dedi.

“Hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz”

Akdeniz ilçesi Mahmudiye Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu, oda ve dernek başkanları ile Meclis üyeleri, muhtarlar ve pazarcı esnafı katıldı. Kentteki tüm belediye başkanlarının Mersin’de huzurlu bir ortamı önemsediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Niçin böyle bir konu ile konuşmamı açtım? Çünkü burada evine ekmek götürmek için sabahın kör vaktinde, karanlığında kalkıp pazarda işini yapma gayreti içerisinde olan sizlerin vatandaşlarla direkt, yüz yüze, bire bir ilişkiniz var. Burası önemli. Bu toplumda huzuru, barışı, kardeşliği tesis edecek olan önce sizlersiniz. Pazar yerindeki davranışınızla, nezaketinizle, hoşgörünüzle, büyüklerimize saygıyla, küçük müşterilerimize sevgiyle, onlara yardım ederek, gülerek bu ülkede, bu memlekette o barış, huzur ortamını önce siz sağlayacaksınız” dedi.

Vatandaşlarla iç içe olan esnaf ve sanatkarın tavır ve davranışlarını önemsediklerini vurgulayan Seçer, “2,5 yıllık görev süremiz içerisinde de bu meslek kuruluşlarının temsilcileri ile bırakın Belediye Başkanı, Meslek Odası Başkanı ilişkisini, kardeş ilişkisi kurmuşuz. Bir gönül bağı kurmuşuz. Çünkü bunun temel sebebi, biz bu memlekette huzursuzluk, kavga, ayrımcılık istemiyoruz. Hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz” diye konuştu.

“Biz bu meslek kolunun bir düzene girmesini arzu ederiz”

Başkan Seçer, ilçe belediyelerinde pazar yeri oluşturma, sevk ve idare etme yetkisi olduğunu sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti:

“Zaman zaman gözlemliyorum ki pazar yerlerimizin işleyişinde Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında bir yetki, görev karmaşası oluyor. Pazar yeri gezmeye diğer başkanlarım gibi ben de zaman zaman halkla, esnafla hasbihal etmek için gidiyorum. Özellikle zabıta hizmetleri konusunda çatıştığımız konular oluyor. Bunu da huzurunuzda söylüyorum. Biz bu meslek kolunun bir düzene girmesini arzu ederiz. Onun için Pazarcılar Esnaf Odası var, Başkanı var, 1500 üyesi var, şimdi bir hizmet binası açılıyor. Emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza, Sayın Pazarcılar Odası Başkanı nezdinde de teşekkür ediyoruz. Elbette ki bu yapılar, bu çatı kuruluşlar olacak ki bir düzen, bir intizam içinde bu kenti yönetmeye sivil toplum örgütleri de bize katkı sunsun. Pazar yerlerinin temizliği, düzeni, kayıtdışı,pazarcı esnafı olmadığı halde gelip tabiri caizse, amiyane tabirler korsan satış yapan, yani o bölgenin huzurunu kaçıran esnafla ilgili de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri işbirliği halinde tedbirlerini almak zorundalar.”

Protokol konuşmalarının ardından Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından dua okundu ve ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ardından yeni hizmet binasını gezdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, PAZARCILAR, ESNAF, ODASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA