27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Baro Başkanı Er Adalet Bakanlığı’nda..


Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, beraberinde Başkan Yardımcısı Av. Gazi Özdemir ile birlikte Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanı Hâkim İzzet Başara’yı makamında ziyaret etti.

 

Tarih : 9 Aralık 2017 Cumartesi 01:52   Okunma : 1964

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, beraberinde Başkan Yardımcısı Av. Gazi Özdemir ile birlikte Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanı Hâkim İzzet Başara’yı makamında ziyaret etti.

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, Bilirkişilik Kanunu’nda yapılan yasal düzenlemede avukatların bilirkişilik yapamayacağının yer almasının, meslektaşlarında tereddüt ve endişeler oluşturduğu gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’na bir dosya sunarak, avukatların da bilirkişilik yapabilmesi için taleplerini iletti.

Avukatların bilirkişilik olarak görev yapabilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapıp meslektaşları adına önemli konuda hak arayan Baro Bşk. Er, “Avukatın hukuki konularda bilirkişilik yapması tamamen kaldırılmamalı.Barolar olarak meslektaşlarımızın hakkını korumalıyız. Bu konudaki taleplerimizi Baro Başkanı olarak, Başkan Yardımcımız Av. Gazi Özdemir ile Birlikte Adalet Bakanlığı’na ileterek, gerekli girişimlerde bulunduk" dedi.

“216 KİŞİ BİLİRKİŞİLİK SERTİFİKASI ALACAK”

Baro Bşk. Er ayrıca, Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı’nca yayınlanan yeni Bilirkişilik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile Bilirkişilik Temel Eğitim sertifikası olmayanların bilirkişilik yapamayacak olmasının, Mersin Barosu’nu harekete geçirdiğini ve düzenledikleri Bilirkişilik Temel Eğitim Programı kapsamında, toplam 216 kişinin bilirkişilik sertifikası alacağınınbilgisini verdi.

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ verecek eğitim kurumu olarak yetkilendirilen Mersin Barosu’nun, 21 Ekim -10 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu sertifikalı “Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’ kapsamında, toplam 216 kişinin bilirkişilik sertifikası alacağının bilgisini veren Baro Bşk. Er, “Baromuz mesleki eğitim çalışmalarına Aralık ayı içerisinde de yoğun bir şekilde devam edecek” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bilirkişilik Daire Başkanı Hâkim İzzet Başara ise konuşmasında, “Bilirkişi olarak görev yapacak olan meslek grupları için önemli olan bu tür eğitimleri düzenleyen Mersin Barosu Bşk. Av. Ali Er ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  av.ali er, mersin barosu, adalet bakanlığı, bilirkişilik daire başkanlığı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA