28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mersinde Kurtuluş Günü Coşkusu..


Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Temsili milislerin trengarında karşılandığı kutlamalarda, binlerce kişi iki ayrı koldan bayraklarla Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

 

Tarih : 4 Ocak 2018 Perşembe 07:29   Okunma : 1376

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Temsili milislerin tren garında karşılandığı kutlamalarda, binlerce kişi iki ayrı koldan bayraklarla Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

Mersin Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamaları, sabah saat 09.00’da tren garında ve merkez Toroslar ilçesi Anıt Kavşağında gerçekleştirilen törenlerle başladı.Tren garında düzenlenen törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Oktay Öztürk, Baki Şimşek ile protokol üyeleri, askerler ve öğrenciler katıldı.

Törende, gazilerin oluşturduğu temsili milis kuvvetlerini taşıyan tren, Vali Su, Tuğamiral Gürbüz, Başkan Kocamaz ve milletvekilleri tarafından karşılandı. Vali Su, trenden inen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız’ın öperek uzattığı Türkbayrağını öperek teslim aldı. Gazilere çiçeklerin sunulmasının ardından törene katılanlar Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İnönü Bulvarını takiben Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Mersinliler, yürüyüş boyunca korteje sevgi gösterilerinde bulundu.’Zafer Yürüyüşü’ne binlerce vatandaş katıldı3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla Toroslar Belediyesi’nin düzenlediği ’Zafer Yürüyüşü’ ise aynı saatte Anıt Kavşağında başladı. Özellikle köylerden katılımın yoğun olduğu yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ile binlerce Mersinli katıldı. Mersinliler, Mehteran Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde Anıt Kavşağı’ndan yürüyüşe başladı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kortejin önünde yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan ve Kurtuluş Savaşı’nın da simgelendiği yürüyüşte, cepheye mermi taşıyan kadınlarla Erzurum Atlı Cirit Grubu dikkat çekti.Kortej, yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanına ulaşarak buradaki kutlamalarda yerini aldı.

Kutlamaların Cumhuriyet Meydanı’ndaki bölümü Vali Ali İhsan Su, Tuğamiral Önder Gürbüz ve Başkan Kocamaz’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Kocamaz’ın, meydanda bulunanların kurtuluş gününü kutlamalarıyla devam eden törende, Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir subay konuşma yaparken, öğrenciler de şiirler okudu."Her başarı geçmişten alınan derslerin ışığında ve kazanılan tecrübelerin üzerinde yükselir"Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk milletinin, binlerce yıllık kadim tarihi boyunca karşılaştığı tüm zorlukları bir ve beraber olarak aşmayı her zaman başardığını söyledi. Zor günleri sabırla atlatabilmek, güzel günleri coşkuyla yaşayabilmek için bir ve beraber olabilmenin temel kural olduğunu ifade eden Kocamaz, "Her başarı geçmişten alınan derslerin ışığında ve kazanılan tecrübelerin üzerinde yükselir. Mersin olarak 3 Ocak, millet olarak 30 Ağustos günlerini coşkuyla kutluyoruz. Bunu da fazlasıyla hak ediyoruz. Çünkü 96 yıl önce bugün, Mersin’i düşman işgalinden Kuvayi Milliye ruhu ile kurtardık. 30 Ağustos’ta milletçe inandık ve büyük bir zafer kazandık. Ne mutlu bizlere" dedi.Konuşmasının devamında, "300 yıllık Selçuklu tecrübesinin üzerinde azametle yükselen, 6 asırlık ömrünün en az 3 asrında 3 kıtaya hükmeden koca Osmanlı, nasıl oldu da İstanbul’a kısılıp kaldı. Tarihin en şanlı milleti nasıl oldu da bir kurtuluş mücadelesi vermek zorunda kaldı" diye soran Kocamaz, "Aslında cevabını hepimiz biliyoruz. Çağın ruhunu okuyamadığı, çağa ayak uyduramadığı, gücünü ve birliğini koruyamadığı için millet olarak yeniden bir kurtuluş savaşı vermek zorunda kaldık. Mehmet Akif’in ’Tek dişi kalmış canavar’ olarak nitelediği 7 düveli, Çanakkale’nin serin sularına, sarp yamaçlarına gömdük. 250 bin can verip, birlik beraberlik ruhumuzu ve benliğimizi yeniden kazandık. Tarihin bu en pahalı alışverişinde kazandığımız ruhla girdiğimiz İstiklal mücadelemizden de alnımızın akıyla, zaferle çıktık" diye konuştu.

Milli mücadele sırasında en çetin kapışmaların yaşandığı yerlerden birinin de Çukurova bölgesi olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Kuvayi Milliye müfrezelerimizin destansı zaferleriyle işgalci Fransızları 96 yıl önce bugün ilimizden söküp atmayı başardık. O Kuvayi Milliye ki, masadan kaybedilenlerin, cephede kazanılmasıdır. O Kuvayi Milliye ki, zulme asla boyun eğmeyen yüce bir milletin hürriyet sevdasıdır. O Kuvayi Milliye ki, düştüğü yerden azimle kalkan çocuklarına en güzel armağandır. İşte bu nedenle 3 Ocak tarihi, yiğit Mersinlilerin umutsuzlukları, umuda döndürdüğü kutlu bir gündür" ifadelerini kullandı.Osmanlı’nın küllerinden doğan Türkiye üzerindeki ihanet ve saldırıların durmadığını dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti:"15 Temmuz 2016 gecesi milletçe büyük bir sınavdan geçtik. Silahlı kuvvetlerimiz içerisinde yuvalanan bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. O gece yapılmak istenilen, azil milletimizin evlatlarını birbirine kırdırmak ve ülkemizi bölüp parçalamaktı. Hain teşebbüs karşısında kahramanca direnen aziz milletimiz, bu şeytanca hesabı da buruşturup tarihin çöp sepetine atmayı başardı. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize ve bölücü teröre kurban giden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin."Tören, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  3 ocak mersinin kurtuluşu, tren garı, cumhuriyet meydanı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA