16 Mayıs 2024 Perşembe

16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK  
 
     
   

CHP, ULUDAĞ ALAN BAŞKANLIĞI DÜZENLEMESİNİ PROTESTO ETTİ… CHP`Lİ ÖZTUNÇ: “ERDOĞAN`IN YAKININDA BULUNAN SANATÇI AİLESİNE ÖZEL BİR KANUN ÇIKARMAK İSTİYORLAR”


CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP milletvekilleri, Bursa`da; Uludağ Alan Başkanlığı düzenlemesine tepki gösterdi. Öztunç, “Buralara birilerine özel alan açacaklar. Özel, şahsa özel, kişiye özel, aileye özel. Sayın Erdoğan`ın yakınında bulunan sanatçı ailesine özel bir kanun çıkarmak istiyorlar” dedi.

 

Tarih : 17 Mart 2022 Perşembe 21:18   Okunma : 580

Haber: GÜRKAN DEMİRTAŞ – Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP milletvekilleri, Bursa`da; Uludağ Alan Başkanlığı düzenlemesine tepki gösterdi. Öztunç, “Buralara birilerine özel alan açacaklar. Özel, şahsa özel, kişiye özel, aileye özel. Sayın Erdoğan`ın yakınında bulunan sanatçı ailesine özel bir kanun çıkarmak istiyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ali Öztunç; CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile birlikte Uludağ`da, Uludağ Alan Başkanlığı düzenlemesine karşı açıklama yaptı.

Öztunç, şunları söyledi:

“Öyle bir iktidar var ki Türkiye`nin kaynaklarını, çevresini katletmek, talan etmek istiyor, peşkeş çekmek istiyor. Bugün Uludağ`da. Uludağ, Türkiye`nin Bursa`nın göz bebeği. Kayak dendiği zaman herkesin aklana önce Uludağ gelir. Bursa denildiği zaman önce Uludağ akla gelir. Bursa`nın simgesi Uludağ`dır. Uludağ`da tesisler var. Dünyaca ünlü kayakçılar geliyor. Türkiye`nin ünlü kayakçıları geliyor. İnsanlar tatile çoluğu çocuğuyla geliyorlar. Burada bir ekmek kapısı yaratılıyor.

“ERDOĞAN`IN YAKININDA BULUNAN SANATÇIYA ÖZEL”

Bir düzen var. Korunarak yaşanmış bir düzen var. Korunuyor aynı zamanda Uludağ. Siyasetçiler tarafından, yaşayanlar tarafından. Ne oldu, şimdi Uludağ Alan Başkanlığı derdine düştüler. Peşkeş çekmek, talan etmek için. Uludağ`ın bu endemik bitki örtüsünü bitirmek için. Bu Alan Başkanlığı yönetimi Uludağ`a zarar verecek. Getirilecek olan kanun teklifi Uludağ`a zarar verecek. Buralara birilerine özel alan açacaklar. Özel, şahsa özel, kişiye özel, aileye özel. Sayın Erdoğan`ın yakınında bulunan sanatçı ailesine özel bir kanun çıkarmak istiyorlar. Biz bu alan başkanlığı filmini daha önce izledik. Kapadokya`da gördük. Kapadokya`da aynısını yaptılar. Bütün mağaraların altına, içine oteller kuruyorlar. Peki Kapadokya kalmadı. Bir süre sonra Uludağ kalmayacak. Buradaki ağaçlar, endemik bitki örtüsü, yabani hayat bittiği zaman Uludağ`ın ne anlamı kalacak?

Uludağ sadece karla ilgili merkez değil. Bitki örtüsü, ağaçları, yabani hayvanlarıyla öylesine bir merkez. Birileri, birilerini zengin etmek için, batmış olan birilerini, ekonomisi kötü olan birilerini ayağa kaldırmak için Uludağ`ı peşkeş çekiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bunun için mücadele neyse yapacağız. Nerede yapacağız, TBMM`de yapacağız. Bu kanun teklifi geldiğinde beş Bursa milletvekilimizin beşi, CHP milletvekilleri, Millet İttifakı`nı tüm milletvekilleri bu mücadeleyi vereceğiz. Buna izin vermeyeceğiz.

Türkiye`nin pek çok arazisi maden şirketlerine delik deşik ettiriliyor. Öbür taraftan bakıyorsun Ege ve Akdeniz sahilleri peşkeş çekiliyor. Özelleştiriliyor Hazine arazileri. Şimdi sıra Uludağ`da. Yeşil Bursa`yı gri Bursa yaptılar. Uludağ`ı da gri dağ yapmak istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA