27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ATA EĞİTİM MERKEZİ`NİN İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin itfaiye personelinin eğitimi için projelendirdiği Ata Eğitim Merkezi`nin inşaat çalışmaları başladı. Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak mahallesinde 8 bin 400 metrekare alana inşa edilen merkez Avrupa standartlarında olacak. Dokuz itfaiye eğitim istasyonunun yanı sıra çocuk eğitim alanı ve oyun parkı ile köpek eğitim alanının bulunacağı Ata Eğitim Merkezi`nin altı ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

 

Tarih : 27 Mart 2022 Pazar 11:49   Okunma : 873

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin itfaiye personelinin eğitimi için projelendirdiği Ata Eğitim Merkezi`nin inşaat çalışmaları başladı. Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak mahallesinde 8 bin 400 metrekare alana inşa edilen merkez Avrupa standartlarında olacak. Dokuz itfaiye eğitim istasyonunun yanı sıra çocuk eğitim alanı ve oyun parkı ile köpek eğitim alanının bulunacağı Ata Eğitim Merkezi`nin altı ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin itfaiye personelinin tam kapsamlı eğitimi için hayata geçireceği, dokuz farklı istasyondan ve eğitim alanlarından oluşacak Ata Eğitim Merkezi`nde inşaat çalışmaları başladı. Genişliği, kapsamı ve içeriği Avrupa standartlarında olacak olan merkez, bünyesindeki psikoloji eğitimleri ile Türkiye`nin en kapsamlı itfaiye eğitim merkezi olarak hizmet verecek.

9 İTFAİYE EĞİTİM İSTASYONU VE PSİKOLOJİ EĞİTİMİ İLE EN KAPSAMLI MERKEZ

8 bin 400 metrekare alanda kurulacak olan Ata Eğitim Merkezi`nde, mesleki eğitim salonu, gözlem ve atak istasyonu (katı yakıt işletimli), yangın evi istasyonu (sıfır görüş-suni dumanlı-gece görüşlü kamera ve ses takipli), tanker kazası yangınlarına müdahale istasyonu (LPG işletimli), kuyu operasyonları istasyonu, yüksek açı kurtarma istasyonu, trafik kazalarına müdahale istasyonu, kentsel arama kurtarma istasyonu, itfaiye sporları eğitim ve tırmanma kulesi, dengede yürüme tahtası, yüksek atlama tahtası ve köpek eğitim merkezi bulunacak. Merkez`de, Büyükşehir Belediyesi`nin personelinin yanı sıra ihtiyaç duyan kamu ile özel kurum ve kuruluşların personeli de eğitim alabilecek.

“ÇOK DAHA DİNAMİK BİR İTFAİYE TEŞKİLATIYLA MERSİN`İ BULUŞTURACAĞIZ”

İtfaiye Dairesi`ne alınan yeni araçların tanıtım töreninde Ata Eğitim Merkezi ile ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Ata Eğitim Merkezi`ni bu yıl sonuna kadar hizmete alacağız. Bu merkez, Türkiye`nin en modern, en teknik, donanımlı, iyi eğitim veren bir itfaiye eğitim merkezi olacak. İnşallah 2023 yılının başında orada arkadaşlarımız eğitimlere başlayacaklar. Gelecek süreçlerde çok daha dinamik bir itfaiye teşkilatıyla Mersin`i buluşturacağız” demişti.

“16 EYLÜL EN SON TESLİM TARİHİMİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi`nde inşaat mühendisi olarak görev yapan Mustafa Yılmazoğlu, Ata Eğitim Merkezi`nin kontrolörlüğünü yürütüyor. Projenin teknik detaylarını paylaşan Yılmazoğlu, “Burada itfaiye personelimizin eğitimlerini yapacağız. Yaklaşık 7,5 dönüm arazide 900 metrekare kapalı alanda üç binamız olacak. Ana yönetim binamız, konferans alanımız ve köpek eğitim merkezimiz olacak. Ayrıca konteynerlerle değişik amaçlı eğitim sahaları kurulacak. 20 Ocak`ta yer teslimi yapıldı, başlandı. 16 Eylül en son teslim tarihimiz” dedi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nda Ruhsat Şube Müdürü Murat Demirbağ, merkezde bulunacak itfaiye eğitim istasyonlarının detaylarını anlattı. Çocuk eğitim merkezi ve köpek eğitim merkezi gibi önemli detayları da paylaşan Demirbağ, “Hemen ortada bir kulemiz olacak. İtfaiyecilerin bir koşu parkuru olacak. Orada yine efor sarf etme alanımız var. Tam yanında bir kuyumuz var. Onun hemen yanında gözlem atak istasyonumuz var. Hemen yanında yine bir yangın odamız var. Duman odamız, tanker kazaları için ve akaryakıt yangınları için bir tesisimiz var” diye konuştu.

“TÜRKİYE`DE AVRUPA STANDARTLARINDA BİR TESİS KURUYORUZ”

Türkiye`de sekiz itfaiye eğitim merkezinin olduğunu söyleyen Demirbağ, en kapsamlısının Mersin`de olacağını belirterek, “Dokuzuncusu biz olacağız ama bizim onlardan bir farkımız var. Tesisimizde psikolog eğitimimiz de olacak. Yurtdışından bile itfaiyeciler gelip bu eğitimi bizden alacaklar. Şu anda Türkiye`de Avrupa standartlarında bir tesis kuruyoruz. Mersin`imize hayırlı olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA