28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

BİRLEŞİK KAMU İŞ`İN, TRABZON`DA “YOKSULLUK VE FUKARALIK POLİTİKALARINA DUR” MİTİNGİ: VATANDAŞA GELİNCE SIFIR, VATANDAŞIN TÜKETECEĞİ ÜRÜNLERE GELİNCE YÜZDE 100 ZAM”


Birleşik Kamu İş, Trabzon`da “Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur” sloganıyla zamları protesto etti. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Erdoğan ‘fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz` dedikten sonra; doğal gaza yüzde 100, elektriğe yüzde 107, benzine yüzde 150 zam geldi. Bu hafta içinde temel gıda ürünleri yüzde 200 artırıldı. Kamu çalışanına, emekliye, asgari ücretliye ne kadar zam geldi? Sıfır. Vatandaşa gelince sıfır, vatandaşın tüketeceği ürünlere gelince her şey yüzde 100`ün üzerinde zamlanmış durumda” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2022 Cumartesi 17:45   Okunma : 551

ESRA NUR PERVAN

Birleşik Kamu İş, Trabzon`da “Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur” sloganıyla zamları protesto etti. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Erdoğan ‘fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz` dedikten sonra; doğal gaza yüzde 100, elektriğe yüzde 107, benzine yüzde 150 zam geldi. Bu hafta içinde temel gıda ürünleri yüzde 200 artırıldı. Kamu çalışanına, emekliye, asgari ücretliye ne kadar zam geldi? Sıfır. Vatandaşa gelince sıfır, vatandaşın tüketeceği ürünlere gelince her şey yüzde 100`ün üzerinde zamlanmış durumda” dedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu`nun, Türkiye`nin yedi bölgesinde “Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur” sloganı ile başlattığı mitinglerin altıncı durağı Trabzon oldu. Mitinge; Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, Konfederasyon Genel Sekreteri Mehmet Koç ve Eğitim Genel Merkez yöneticileri ile sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Balık, mitingte şu konuşmayı yaptı:

“İktidar son 19 yılda şunu yaptı: İşçilerin çalıştığı fabrikaları kapattı, şeker fabrikalarını, TEKEL fabrikalarını kapattı, kamunun elindeki fabrikaları özelleştirdi. İşsizlik hızla artarken, yeni iş alanı yaratmak için ne yaptı? Üniversite mezunları bugün nerede? Ne iş yapıyor? Hiç sordu mu? Hayır. Emekçinin, kamu çalışanlarının düşmanı oldu. Kamu çalışanlarını yok saydı.

İktidarın verdiği ücret çoktan eridi. Bu ay itibarı ile hükümetten yüzde 20 alacaklıyız. İktidarın milletvekillerinden birisi dedi ki ‘asgari ücrete zam yapılabilir.` Sonra Çalışma Bakanı dedi ki ‘öyle bir düşüncemiz yok.` Yoksulluğa mahkum ettiğimiz insanları nasıl aç bırakacaksınız? Vicdanınız buna nasıl dayanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘enflasyonu kontrol altına alıp, fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz` dedikten sonra; doğal gaza yüzde 100, otogaza yüzde 81, elektriğe yüzde 107, benzine yüzde 150, motorine yüzde 156 zam geldi. Bu hafta içinde temel gıda ürünleri yüzde 200 artırıldı. Ayrıca, ete bir yıl içinde 104 zam geldi. Süt, yoğurt ürünlerine yüzde 100`ün üzerinde zam geldi. Kamu çalışanına, emekliye, asgari ücretliye ne kadar zam geldi? Sıfır. Vatandaşa gelince sıfır, vatandaşın tüketeceği ürünlere gelince her şey yüzde 100`ün üzerinde zamlanmış durumda. Bugün asgari ücretlinin geçinmek zorunda kaldığı 4258 liralık ücretle, ayakta kalabilmek mümkün değil. Açlık sınırı 5728 lira. Dört kişilik bir aile sadece gıda ihtiyacını karşılamak için 5 bin 728 lira paraya ihtiyacı var. Yakıtı, ulaşımı, elektriği, okul masrafı, giyimi, sinemasını koyduğunuz zaman 17 bin 349 lira kazanması gerekiyor, 15 Mart`a göre. Asgari ücretle bugün 20 gün karnımızı doyurabiliriz.

En düşük devlet memuru maaşı 6 bin 748 lira. Bugün eline geçen paranın alım gücü 5 bin lira civarında. Bu kul hakkına girmez mi? Vatandaşın bu kaybını kim karşılayacak? Vatandaşımız bunun hesabını iktidardan sormaz mı?

Aylık enflasyon farkları kamu çalışanlarının, emeklilerin, işçilerin ve asgari ücretle çalışanların maaşlarına, aylık oranda yansıtılmalı ve temmuz ayını beklemeden hemen aylık enflasyonlar eklenmelidir.”

Balık, bir sonraki eylemin 16 Nisan`da Niğde`de yapılacağını bildirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA