8 Mayıs 2024 Çarşamba

16:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ    14:33   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ   14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:38   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN MUHTARLARLA BULUŞTU   17:29   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:31   VAHAP SEÇER, MERSİN`İN BATI İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI  
 
     
   

Başkan Tarhan’dan Çiftçi Kadınlara ‘Lüküs Hayat’ Sürprizi


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan çiftçi kadınlara sürpriz yaparak ‘Lüküs Hayat’ operasını izlemelerini sağladı. Üretici kadınlar, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen oyunu çok sevdiklerini ifade ettiler.

 

Tarih : 13 Şubat 2018 Salı 01:13   Okunma : 1359

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde (MDOB) sahnelenen ‘Lüküs Hayat’ isimli oyunun sürpriz konukları vardı. Belediye tarafından sağlanan araçlarla MDOB’a gelen Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan 10 çiftçi kadın, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın sürprizi ile farklı bir gün geçirme fırsatı buldular.

Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği, Haldun Dormen'in yönettiği müzik yönetmenliğini Aytuğ Ülgen üstlendiği oyun üretici kadınlardan tam not aldı.

Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıyan ‘Lüküs Hayat’ operetini zaman zaman kahkaha atarak izleyen kadınlar, bol bolda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

“BAŞKANIMIZ ÇOK BÜYÜK SÜRPRİZ YAPTI”

Farklı ve unutulmaz bir gün geçirdiklerini ifade eden kadınlar Başkan Tarhan’a teşekkürlerini ilettiler.  Kırsal kesimde yaşadıkları için bu tür sosyal etkinliklerde yeterince yer alamadığını ifade eden kadınlar, “Kadın Üretici pazarları aracılığı ile biz kadınların büyük gelir sağlayan ve aynı zamanda sosyal olarak ta gelişmesi fırsatını sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, bize böyle bir sürpriz yaptı. Çok güzel bir oyun ve çok farklı bir ortamda olma şansı yakaladık. Daha öncede farklı sanatsal ortamlara girme şansı yakalamıştık. Her zaman yanımızda olan ve biz kadınlara toplumda var olduğumuzu hissettiren Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dediler.

 

“KADINLAR EKONOMİK VE KÜLTÜREL GÜÇ KAZANIYOR”

Türkiye’de hiçbir yerde olmayan Kadın Üretici Pazarı’nın asıl amacının kadınları ekonomik yönden var olduğumuzu en desteklerken, sosyal ve kültürel yönden de gelişmesini sağlamak, olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Tarhan ise, “Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlarımız, daha fazla sosyal alanda yer buluyor sanatsal ve kültürel faaliyetlerde daha çok yer alıyorlar. Kırsal kesimde yaşayan bir kadınımıza Türkçe olan bir oyuna göndererek o ortamı görmelerini sağladık. Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızla kentte yaşayan kadınlarımızın kaynaşmasını sağlayan Kadın Üretici Pazarımızın ne denli doğru bir proje olduğunu bu yolla görmüş olduk. Daha önce başta Ankara Anıtkabir olmak üzere çok sayıda kültürel ve sosyal etkinliklere götürdüğümüz, ekonomik olarak artık daha talep eden bir yapıya kavuşan kadınlarımız, kültürel ve sosyal açıdan da büyük aşamalar kaydetmeye başlamışlardır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  neşet tarhan, devlet opera ve bale

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA