5 Mayıs 2024 Pazar

12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

Büyükşehir’den Toplu Taşıma Güzergahlarında Yeni Dönem


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in toplu taşıma konusunda ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmek, vatandaşlara güvenli, konforlu ve kesintisiztoplu taşıma hizmeti sunabilmek amacıyla otobüslerin güzergâh ve hatlarını yeniliyor.

 

Tarih : 17 Şubat 2018 Cumartesi 11:25   Okunma : 782

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda uzun yıllardır uygulanan toplu taşıma güzergâh ve hatlarının Mersin’e yeterli gelmediği sonucuna varıldı ve toplu taşıma güzergâh ve hatlarında düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıktı.

Bu zorunluluk doğrultusunda Mersin Üniversitesi ile birlikte bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi tarafından, mevcut her hattın yolcu bilgileri, hangi durakta kaç yolcu inip bindiği, yolcuların hangi güzergâhları kullandıkları bilgileri analiz edilerek, ihtiyaç doğrultusunda yeni hatlar oluşturulup, bazı hatlarda yeni düzenlemeler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan çalışmalarda bazı hatlar birleştirilirken, bazı hatlarda yolcu yoğunluğunun dağıtılması amacıyla yeni güzergâhlar oluşturuldu. Tüm hatlarınrevize edildiği çalışmalar kapsamında, yoğun olan güzergâhlar için8 yeni hat daha ulaşım ağına eklendi.

İl genelinde 65 hatta 210 araç ile toplu taşıma hizmeti verecek olan Büyükşehir Belediyesi, MEŞOT içerisindeki firmaların servis hizmeti vermemesinden dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetini gidermek için MEŞOT, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Şehir Hastanesi gibi noktalarda akşam sekizden sonra her 15 dakikada bir hareket eden ve 24 saat ulaşım sağlayacak olan 8 hat oluşturdu.

Uygulanmaya başlanan hat ve güzergâh uygulamasında oluşabilecek aksaklıkların önüne geçebilmek, vatandaşların kullanacakları hatları ve yeni numaralarını öğrenebilmeleri amacıyla “Otobüs Hatları Rehberi” hazırlanarak, otobüslerde dağıtılıyor. Vatandaşlar aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfası www.mersin.bel.tr den, 444 2 153 Çağrı Merkezinden, 0324 234 17 18 ve 0324 234 17 19 numaralı Toplu Taşıma Şikâyet Hatlarından güzergâh bilgileri ve toplu taşıma ile ilgili her türlü istek, öneri ve şikâyetlerini iletebilir.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, belediye otobüsleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA