5 Mayıs 2024 Pazar

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

Baro Başkanı Er: “Avukatlar Ha Arama Özgürlüğünün Sesi Ve Teminatıdır”


Mersin Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü, Cumhuriyet Alanı’nda ve Baro Odası’nda düzenlenen törenle kutladı.

 

Tarih : 5 Nisan 2018 Perşembe 16:26   Okunma : 685

Mersin Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü ilk olarak Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle kutladı. Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlar ve stj. avukatların katılımıyla Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Baro Başkanı Av. Ali Er’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Baro Odası’nda avukatların katılımıyla gerçekleşen kutlamada basın açıklaması yapan Baro Bşk. Er, avukatların vatandaşların hak arama özgürlüğünün sesi, teminatı ve bağımsız yargılamanın en büyük güvencesi olduğunu söyledi.

Mersin Barosu’na kayıtlı yaklaşık 2000 avukatla birlikte avukatlık mesleğini icra etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Baro Bşk. Er, “Avukatlar, vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünün sesi ve teminatı, bağımsız yargılamanın en büyük güvencesidir. Savunmanın temsilcisi avukatın olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adaletten, adil yargılanmadan, hukuk devletinden söz edilemez. İddia ve savunma makamlarını oluşturan taraflar arasında tam bir eşitliğin kurulması ve bu dengenin bütün yargılama aşamalarında sürdürülmesi gerekir. Adalet devletin temeli ise savunma da adaletin temelidir ve bunu sağlayan bağımsız avukatlardır” şeklinde konuştu.

“HİZMET ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kutsal savunma mesleğini zor şartlar altında sürdüren avukatların işlerini kolaylaştıran, sorunlarını çözen çalışmalar yapmak baroların en önemli görevi olduğunu belirten Baro Bşk. Er, “Sizlerin teveccühü ile Mersin Barosu Başkanlığı’na seçildiğim günden bu yana, söz verdiğimiz gibi hizmet odaklı ve avukatlarımızın işlerini kolaylaştıran çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Hukuk fakültesini yeni bitirmiş stajına başlayacak meslektaşlarımızdan, meslek üstatlarımızın en kıdemlisine varıncaya kadar her zaman onların yanlarında olma gayreti içerisinde olduk. Başkanlık makamına herkes rahatlıkla ulaşabildi ve samimiyetle kendisini ifade edebildi. Deyim yerinde ise herkese dokunduk. 

CMK da görev alan meslektaşlarımız için gece görev aracı ve personel tahsis ettik. Avukatlık ofisi konusunda desteğe ihtiyacı olan meslektaşlarımız için Mersin Barosu Avukatlık Ofisleri’ni açtık. Avukatlarımızın, Adliye binasına mesleğimizin onuruna yakışır bir şekilde giriş yapabilmesi için avukatlarımıza özel girişler oluşturduk.

Meslektaşlarımızın bilgiye daha rahat ulaşmaları ve çalışmalarını yapmaları için Adliye içerisinde yeni bir kütüphane açtık. Daha etkin ve daha iyi hizmet verebilmek için fiili mekânı bulunmayan Avukat Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, Basın Yayın, Uzlaştırma Merkezlerine yeni yerler tahsis ettik. Baromuza yeni hizmet birimleri kazandırdık.

İlçelerde yemin törenleri, seminerler ve tiyatro oyunları düzenleyerek ilçelerimizde görev yapan avukatlarımız ile bağlarımızı ve ilişkilerimizi hiç olmadığı kadar güçlendirdik.

Demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya, hukuk devletine olan inancımız doğrultusunda çalışma ve çabalarımızı sürdürürken, zor şartlarda mesleğini icra eden savunmanın onurlu temsilcileri saygıdeğer meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA