26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

CHP Mersinden "Eşit Koşullarda Bir Arada Yaşamak İçin" Panel


CHP Mersin İl Başkanlığının Gerçekleştirdiği "Eşit Koşullarda Bir Arada Yaşamak İçin" konulu panel bugün Mersin Marehan Convation Center’da gerçekleşti.

 

Tarih : 7 Nisan 2018 Cumartesi 21:59   Okunma : 1704

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay'ın ev sahipliği yaptığı Panele; CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, Trabzon CHP İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Profesör Doktor Ahmet Özer katıldı.  Panel oturum başkanı Ahmet Özer'in konuşmasıyla açıldı.

Özer konuşmasında, " Türkiye'nin dört bir yanından gelen il başkanları burada. Türkiye'nin her yerinde eşitlik ile ilgili çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Evvelsi gün Mersin'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan 5 sorunda değindi: demokrasi ve hukuk, eğitim, toplumsal barış, dış politika ve en önemlisi ekonomi sorunu. Türkiye'de birçok alanda eşitsizlik vardır. Kadın erkek eşitsizliği, Müslümanlar ile Müslüman olmayanlar, aleviler ile sunnilern eşitsizliği. Bunlar bizim gerçeklerimiz. CHP bu gerçeklere gözünü kapatmamak için Türkiye'nin en ihtiyaç duyduğu konuyu "Eşit Koşullarda Bir Arada Yaşamak" konusunu masaya yatırıyor. Bugün bizler de burada konuyu tartışacağız." diyerek sözü panele ev sahipliği yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay'a verdi.

"EŞİTSİZLİĞİN ORTADAN KALKMASININ ÖN KOŞULU DEMOKRASİDİR"

Mersin İl Başkanı Adil Aktay " Türkiye siyasetinin son 15 yılda iktidarın "böl ve yönet" yaklaşımı yüzünden ciddi bir kutuplaşma krizine girdiğini söyleyen Aktay, Ekonomik ve sosyal hayatın her yanını kuşatmış olan eşitsizlikler bizim arış içinde yaşamamızın önünde büyük bir engel oluşturuyor. Gelir adaletsizliğinden, kadının ve erkeğin toplumdaki yerine, farklı bir din, dil ve inançlara sahip olanlara yaklaşımına pek çok alanda eşitsizlikler hüküm sürüyor. AKP iktidarı devraldıkları eşitsizlikleri arttırmak ile kalmadı, bu eşitsizliklere bir yenisi daha ekledi: Erdoğan'a biat edenler ve etmeyenler arasındaki eşitsizlik. Her türlü eşitsizliğin ortadan kalkmasının ön koşulu demokrasidir. Toplumun bütün kesimleri başarmıştır. Eşit koşullarda bir arada yaşama hedefimize ancak beraber mücadele ederek ulaşabiliriz." ifadelerinde bulundu.

"BU ÜLKE HEPİMİZİN"

"Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıkan AKP seçmeni, şeker davasında benim yoldaşımdır. Türkiye'nin nükleer çöplük olmasına karşı duran MHP seçmeni, bu davada benim yoldaşımdır. Kadınlara yönelik insanlık dışı suçlara karşı duran HDP seçmeni, kadınların özgürleşmesi davasında benim yoldaşımdır, ben böyle hissediyorum. Tek adam rejimine karşı parlamenter rejimi savunan üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü savunan İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partiler demokrasi davasında enim yoldaşımdır ben böyle hissediyorum." şeklinde konuşan Adil Aktay, "Bu ülke hepimizin. Birbirimizi düşman gibi görerek birlikte yaşayamayız. Hepimiz bir ve aynı olmak zorunda değiliz ama hak ve özgürlüklerde eşit olmak zorundayız." diyerek sözlerini tamamladı.

"TÜRKİYE'NİN ÇIKIŞI DEMOKRASİNİN EVRENSEL DEĞERLERİNDEDİR"

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban "Türkiye'nin çıkışı siyasi islamda değildir, ırkçı yaklaşımlarda değildir, vahşi kapitalizmde değildir. Türkiye'nin çıkışı sol, sosyal demokrasinin evrensel değerlerindedir. Unu her yerde söyleyebilmeliyiz. Bizim dünya görüşümüzde din, dil ırk ayrımı yoktur. Bizim dünya görüşümüzde tek bir ölçü vardır: insan olmak. CHP olarak sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini her yerde anlatacağız. Halktan bu yetkileri uygulama adına yetki isteyeceğiz ama bu yetki bize verildiğinde samimi olacak, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i korkmadan bu vatan bizim diyeceğiz." ifadelerinde bulunarak "Sosyal, ekonomik adalet, hukuk üstünlüğü olmazsa bir ülkede huzur olmaz diyen Balaban "Biz bunların alt yapısını şimdiden hazırlayacağız. Kardeşçe bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

"ANADOLU'NUN GÖZÜ BİZE BAKIYOR"

Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal "Eşit koşullarda bir arada yaşayabilirsek, eşit koşullarda yurttaşlık temelinde, özgürlük temelinde, demokrasi temelinde, insanın insan olduğunu anlayarak siyaset ürettiğimizde ve bunu Anadolu'da anlatırsak, iktidar olacağız. Sadece Mersin'de değil. Anadolu'nun gözü bize bakıyor. İktidar partisinden umduğunu bulamayan kararsız seçmenin gözü bize bakıyor.  MHP'den kopmuş, AKP'ye oy verdiği için pişman olan milliyetçi muhafazakâr kesim bize bakıyor Biz doğru mesajı verdiğimizde insanların oyunu alacak ve iktidar olacağız. Partimizin Kürt sorununa olan yaklaşımının doğru anlatılması bize iktidarın anahtarını verecektir. O yüzden cesur demokrasi temelinde, yurttaşlık temelinde, hukukun üstünlüğü temelinde çözüm önerileri getiriyoruz. Bunu tabana doğru anlattığımızda Kürt seçmenlerin oyunu alacak ve iktidar olacağız." şeklinde konuştu.

EŞİT KOŞULLARDA BİR YAŞAMA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun "Eşit koşullarda yaşama çok ihtiyacımız var. Trabzon özü sağlam olan bir kent. Eşit koşullarda yaşam için değil elimizi tüm vücudumuza taşın altına koymaya Trabzon olarak hazırız. Mustafa Kemal'in 1920'lerdeki birleştirici ideasını hırçın bir ayrıştırma ile 1950'lerden beri devleti yöneten iktidarları son ürünü ola AKP hem Kürtlerin hem Türklerin demokrasi ve insan odaklı çözünle sağlanacak olan eşit yaşama kültürün ortadan kaldırmıştır. Oysa çözüm demokrasiden, özgürlüklerden, adaletten geçmektedir. Emperyalizmin ülkemizdeki her can alıcı hamlesinin en iyi kullanıcısı olan AKP'dir. Aslında Erdoğan bize örgütlenin diyor. Biz bunu anlayamıyoruz. Bunun farkına varmamız gerekiyor." ifadelerinde bulundu.

"BİZE YÜZDE ELLİ LAZIM"

CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek, "Doğu ve Güneydoğu'da AKP ciddi bir gerileme safhasında HDP'li arkadaşlarımız Türkiye'de CHP dışında bir siyasi parti ile bir araya gelmekten başka bir şansı olmadığını söylüyor. CHP olarak, artık bize yüzde 30 yetmiyor. Bize yüzde 50 lazım. Bu yerel seçimlerde bizim de HDP'ye ihtiyacımız var, HDP'nin de bize ihtiyacı var. Yalnız eşit koşullarda CHP nin de belirleyeceği yeni bir program ile bir araya gelmek şarttır." ifadelerinde bulundu.

"AKP DÖNEMİNE KADAR HİÇBİR PARTİ DEMOKRASİYİ HEDEF ALMADI"

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, "CHP'nin başkanlarımız ve örgütlerimiz Türkiye'nin 81 ilinde Biz birlikte yaşama savunuyoruz demek için "Eşit Koşullarda Bir Arada Yaşamak İçin" konulu paneller düzenleyecekler. Türkiye'nin dört bir yanında bir arada yaşamı konuşacağız. Türkiye'de gerçek anlamda bir demokrasi olmadı ama darbe dönemlerinde dâhil hiç kimse de bizi demokrasi yolundan döndürmedi. İğne ile kuyu kazar gibi mücadele ettik, büyük bedeller ödedik. AKP dönemine kadar hiçbir iktidar ya da parti demokrasiyi doğrudan hedef almadı, alamadı." ifadelerinde bulundu.

Demokrasiyi yok etme hedefine koyan anlayışlara karşı demokrasi güçlerinin ortak mücadele etmesi bir tercih değil, zorunluluktur diyen Kaya, "Demokrasi güçleri, siyasi partilerin ittifaklar kurmasını beklemeden tabanda birleşmelidir. Hayatının büyük bir bölümü Savaş meydanlarında geçiren Atatürk "Vatanın müdafaası mecburiyeti olmadıkça savaş bir cinayettir." demiştir. Yurtta barış dünyada barış sözü ile bize geleceğin anahtarını teslim etmiştir. Bu anahtarın adı barıştır." şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin, panel, adil aktay, yıldırım kaya, güzide uzun, nevaf bilek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA