2 Haziran 2024 Pazar

11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"  
 
     
   

‘3 Fidan’Mezitli’de Anıldı


Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 46. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı.

 

Tarih : 7 Mayıs 2018 Pazartesi 22:33   Okunma : 1443

Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 46. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın kendi sesinden şiirinin dinletildiği etkinlikte, Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu Sanatçısı Başak Karatepe, Deniz Gezmiş’in babasına yazdığı son mektubu okudu. Karatepe’nin mektubu okuduğu sırada bazı katılımcılar gözyaşlarına engel olamadı.

O ZAMAN GENÇTİK, GÜZELDİK VE DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORDUK

Emekli Öğretmen Ali Diyaroğlu’nun okuduğu şiirler ve Mezitli Belediyesi Sanatevi sanatçılarının söylediği şarkılar duygusal anların yaşanmasına yol açtı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Neşet Tarhan, “68 dönemini yaşayan birisi olarak insan o dönemle ilgili konuşurken zorlanıyor.

Duygulanmamak elde değil. O zaman gençtik, güzeldik ve dünyayı değiştirmek istiyorduk. İdam edilmelerinin ardından 46 yıl geçmesine rağmen unutulmadılar, unutulmayacaklar. Hepimiz bitmeyen, bitmeyecek olan 68 ruhunu iyice irdeleyelim istiyorum. ” dedi.

HEPİMİZİN RÜYALARI, GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİ HAYALLERİ VARDI

Denizlerin idam edilmesinin ardından yarım yüzyıl geçtiğini hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu'da o dönem kendisinin de üniversite öğrencisi olduğu bilgisini verdi. Kuyucuoğlu, “Hepimizin rüyaları, gerçekleştirmek istediği hayalleri vardı. Bu uğurda pek çok arkadaşımız canlarını feda etti. Bir çoğu hapishanelerde, zindanlarda kaldılar. Ancak günümüzde ne denli vatansever oldukları anlaşılmıştır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli elediyesi, neşet tarhan, deniz gezmiş, hüseyin inan, yusuf aslan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA