6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

Av. Kamil Ekinci: “Yasalar Yetmez, Bilinçlenme Şart”


Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Kamil Ekinci, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan Akdeniz’den Toroslarlar’a programının konuğu oldu ve “Türkiye’de örnek olan ve büyük ses getiren Sihirli Küre adlı tiyatro oyunumuz amacına ulaşıyor. Yasalar yetmez, bilinçlenme şart” dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2018 Pazartesi 16:14   Okunma : 1004

Mersin Barosu ve Mersin İl Milli eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin Türkiye’de ilk defa, çocukların istismardan korunmaları için bilinçlenmelerini sağlayacak ve çocuk haklarını anlatan bir tiyatro oyunun kaleme alındığını söyleyen Av. Kamil Ekinci, “Bu proje Türkiye’de ilk ve tek tiyatro oyunu olma özelliği taşıyor.Senaryosu Psikiyatri Prof. Dr. Fevziye Toros tarafından incelenip onay almış olan Sihirli Küre adlı tiyatro oyunu ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın istismardan korunma yönünde bilinçlenmeleri, toplumda bu konuda farkındalık yaratılması ve çocuklara hukuk kuralları ile tanınmış olan çocuk haklarının anlatılması, öğretilmesi amaçlanmakta olup,  oyun ilkokul 1. 2.  3. ve 4. sınıf çocuklarına sahnelenecektir. Bu tiyatroyu Mersin ili ve ilçelerinde periyodik olarak sahnelenecek olup, izlemeyen hiçbir çocuk kalmayacak. Kültür merkezlerinde ya da gösteri alanlarında bütün çocuklarımız izleme imkânı bulacaktır” diye konuştu.

“SİHİRLİ KÜRE TİYATRO OYUNU AMACINA ULAŞIYOR”

Dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olan çocuk istismarının artık son bulması gerektiğini ifade eden Av. Kamil Ekinci, “Cinsel istismarın önlenmesi için sadece yasalar yetmez, bilinçlenme şart. Geleceğimize, sağlıklı bir nesil yetişmesi açısından farkındalık oluşturacağı düşüncesi ile hayata geçirdiğimiz bu proje üzerinde Çocuk Hakları Merkezi olarak yaklaşık bir yıldır çok emek vererek, özveriyle çalıştık. Geleceğimizi sağlıklı nesillere teslim etmekte bize düşen görevi Türkiye’ye örnek bir çalışma ile yerine getirdik. Sihirli Küre adlı tiyatro oyunu amacına ulaşıyor.Öncelikle bir meslek örgütü olan Mersin Barosu’nun, etkin bir sivil toplum kuruluşu olduğu da bilinciyle, bu tür toplumsal sorunların çözümü için öncü olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA