29 Nisan 2024 Pazartesi

14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   11:27   CHP ORDU MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"  
 
     
   

ALTIN PORTAKAL ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI JÜRİ BAŞKANI YEŞİM USTAOĞLU OLDU


59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı, yönetmen Yeşim Ustaoğlu oldu.

 

Tarih : 2 Ağustos 2022 Salı 12:11   Okunma : 345

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı, yönetmen Yeşim Ustaoğlu oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 1- 8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu başkanlık edecek.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklamada, tüm filmlerin Türkiye`deki ilk gösterimlerini yapacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine, Türkiye sinemasının auteur yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu`nun başkanlık edeceğini belirtti.

JÜRİ BAŞKANI YEŞİM USTAOĞLU

14 dalda sahiplerini bulacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ana jürisine bu yıl kariyeri boyunca başarılı filmleri izleyiciyle buluşturan yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu başkanlık edecek. Yeşim Ustaoğlu`nun ‘Bir Anı Yakalamak` (1984), ‘Magnafantagna` (1987), ‘Düet` (1990) ve ‘Otel` (1992) gibi ödüllü kısalarının ardından yönettiği ilk uzun metraj filmi ‘İz` (1994), Nürnberg, Moskova ve Göteburg Film Festivalleri dahil olmak üzere dünyanın çeşitli festivallerinde gösterildi ve İstanbul Film Festivali`nde En İyi Film Ödülü`nü kazandı. İkinci uzun metraj filmi “Güneşe Yolculuk” (1999) ile Berlin Film Festivali`nde En İyi Avrupa Filmi Ödülü ve Barış Ödülü`nün yanı sıra, İstanbul Film Festivali`nde de En İyi Film, En İyi Yönetmen, FIPRESCI Ödülü ve Seyirci Ödülü`nü kucaklayan usta yönetmen, Berlin Film Festivali Panorama bölümünde prömiyerini yapan ‘Bulutları Beklerken` (2004) ile Sundance/NHK Uluslararası Film Yapımcıları Ödülü`nü kazandı.

‘Sırtlarındaki Hayat` (2004) belgeselinin ardından San Sebastian Film Festivali`nde En İyi Film Ödülü “Altın İstiridye” ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “Gümüş İstiridye” başta olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödül alan “Pandora`nın Kutusu” (2008) ile kariyerine devam etti. Ustaoğlu`nun Abu Dhabi, Split Mediterranean Film Festivalleri`nden “En İyi Film”, Moskova, Tokyo, Pune Film Festivalleri`nden de “En İyi Kadın Oyuncu” dallarında ödüller kazanan filmi “Araf” (2012), dünya ilk gösterimini Venedik Film Festivali`nde yaptı. Yeşim Ustaoğlu, dünyada ilk kez Toronto Film Festivali`nde izleyiciyle buluşan, uluslararası film festivallerinde ödüller kazanan, Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma`da En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, İstanbul Film Festivali`nde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik ödüllerine layık görülen “Tereddüt”ün (2016) ardından, geçen yıl Berlinale Ortak Yapım Marketi`nde yer alan yeni filmi “Artakalan” için çalışmalarını devam ettiriyor.

ULUSAL YARIŞMALAR İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 4 AĞUSTOS

Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmaları`na, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin son başvuru tarihi olan 9 Ağustos 2021`den sonra tamamlanmış ve 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali`nden önce Türkiye`de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış, yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler katılabilecek. Festivalin web sitesi üzerinden yapılacak başvurular 4 Ağustos 2022 Perşembe günü, saat 18.00`de sona erecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek`in ev sahipliğinde düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre yürütüyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA