29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘ESNAF SENİNLE` UYGULAMASI TANITILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası`nın iş birliğiyle yaşama geçirdiği “Esnaf Seninle” mobil uygulaması, Başkan Vahap Seçer`in de katıldığı törende tanıtıldı.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 13:02   Okunma : 668

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası`nın iş birliğiyle yaşama geçirdiği “Esnaf Seninle” mobil uygulaması, Başkan Vahap Seçer`in de katıldığı törende tanıtıldı.

“Esnafın Gücü Yeni Nesil Uygulamada Birleşiyor” sloganıyla yaşama geçirilen  uygulamanın Kongre ve Sergi Sarayı`nda yapılan tanıtım törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in yanı sıra Mersin Vali Vekili İbrahim Küçük, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sivil toplum kuruluşu (STK), oda, dernek ve kooperatif başkanları, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Vali Vekili İbrahim Küçük, tanıtımda yaptığı konuşmada, “Günümüzde üretim şekilleri, pazarlama ve ticaret anlayışı hızla değişiyor. Bu değişime ayak uyduranlar ayakta kalıyor, uyduramayanlar piyasalarda zor duruma düşüyor. Bu vesileyle bu tür yenilikleri takip amaçlı oluşturulan bu çalışmanın esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kent ve yurttaşlar adına yapılan her güzel projenin destekçisi olduklarını söyleyen Başkan Seçer ise şöyle konuştu:

“YAPILAN HER İYİ ÇALIŞMANIN YANINDAYIZ”

“Esnaf kardeşlerimiz adına çok değerli, önemli bir çalışma. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, yapılan her iyi çalışmanın yanındayız. Bu elektronik ticaret çalışmasının yanında olma nedenimiz de tamamen bu. Her şey esnaf için ve tepeden tırnağa yerli ve milli.

Bu e-ticaret meselesi, aslında uzun süredir var olan bir konu. Özellikle gelişmiş ülkelerde bizden daha önce kullanılmaya başlanmış bir uygulama. Bir pandemi öncesi e-ticaretteki yoğunluğu düşünün, bir de pandemi sonrasını düşünün. Çünkü pandemi ile beraber, bunun ne derece önemli yeni nesil bir alışveriş sistemi olduğu ortaya çıktı.

“ZORLUKLARI AŞMANIN TEMEL YOLU BİRLİK VE BERABERLİKTİR”

Türkiye büyüyor, gelişiyor. Bu ülkeye taş üstüne taş koyan her siyasetçinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Şu hassasiyeti siyasetçiler olarak göstermemiz lazım. Dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Türkiye`nin bazı sıkıntıları olabilir. Bu zorlukları ve sıkıntıları aşmanın temel yolu da birliğimizin, beraberliğimizin daim olması.

Esnafla ilişkilerimizin iyi olduğunu düşünüyorum. Anamur`dan Tarsus`a kadar bütün kooperatifleri, bütün aktörleri, ulaşım sorununu görüşmek için bir odada davet edip toplayıp, Mersin`in bu konusunu görüşen bir belediye yönetimi anlayışımız var. ESOB`la da Ticaret ve Sanayi Odası`yla da çok değerli iş birliklerimiz var.”

Belediye olarak zaman zaman Mersin ile ilgili bazı araştırmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, şöyle devam etti:

“İKİ ESNAFTAN BİRİ BORÇLU VE BORCUNU GERİ ÖDEMEDE SIKINTI YAŞIYOR”

“Birçok konuda araştırma yapıyoruz. Esnafla olan yeni bir araştırmadan bazı rakamları paylaşmak istiyorum. Araştırmamızda, esnaflarımızın yüzde 17,2`sinin kiralarını ödeyemediğini, yüzde 44,2`sinin ise kirasını düzenli ödeyemediğini tespit ettik. Bu, şu anlama geliyor; üçte ikisi kiracı olan esnaflarımızın büyük kısmının kiralarını ödemede, bu ekonomik konjonktürde sorun yaşadığını gözlemledik. Öte yandan, her iki esnaftan biri, günümüzde borçlu ve borcunu geri ödemede sıkıntı yaşıyor. Yine esnafların yüzde 57,5 seviyesinde olan kısmı iş yerinin kapanacağı ya da işini kaybedeceği endişesi taşırken yüzde 75,9`u geleceğini güvence altında görmüyor. Yine esnafların yüzde 81,3`ü, ekonomik durumun işlerini sekteye uğrattığını düşünüyor. Mersin`de esnaflarımızın yüzde 33,6`sı turizm sektörünün, yüzde 32,5`i sanayi sektörünün, yüzde 17,6`sı ise tarım sektörünün öne çıkmasını istiyor.

Başkanınız olarak benim tavsiyem, e-ticarete uygun mesleklerde mutlaka kendinizi güncelleyin ve ticaret uygulamasını da yaygın bir şekilde kullanın. Sizler, ekonominin lokomotifisiniz. Onun için yerel esnaf güçlensin, Mersin`in her tarafından AVM`ler yükselmesin istiyoruz. Zaten aldığımız kararlar AVM`lerin sayısının artmasına yönelik değil; yerel esnaflarımızın, konvansiyonel esnaflarımızın sayısının artması ve durumunun güçlenmesi için alınan kararlardı.” 

Bütün Türkiye`nin yerel esnafın ve işletmelerin kalkınması için seferber olduğunu belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise esnaf için geliştirilen uygulamanın önemli olduğuna değinerek, “Bu projeye sahip çıkın. Esnaflarımız, işletmelerimiz kaydolsun olsun ve herkes bu uygulamayı indirsin. ‘Esnaf Seninle` uygulaması, gerçekten Türkiye çapında bir uygulama olacak” diye konuştu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, 2015 yılında “Esnaf Seninle” dijital programının altyapısını oluşturmaya başladıklarını, pandemi ile beraber projeye hız verdiklerini anlatarak, “Amacımız esnafımızın, tüccarımızın iş kapasitesini biraz daha yukarılara çekebilmek. Onlara ekonomik olarak biraz daha destek verebilmek. Odalarımızın ve esnafımızın bu sisteme sahip çıkmasıyla eminim ki Türkiye`de bir ilk olacağız ve birçok il bizi takip edecek. Biz bu yazılımı yaptık, tüketici ile esnafımızı buluşturacağız. Bizim bütün derdimiz bu. İnşallah yaptığımız bu dijital uygulama, Mersin esnafına büyük katkı sunar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA