1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

AKŞENER`E DERT YANAN SULTANGAZİLİ ESNAF: “BU SİSTEMDE 50 YIL ÇALIŞSAK BİR EV SAHİBİ OLAMAYIZ”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul`un Sultangazi ilçesinde esnafın derdini dinledi. Akşener`in ‘İşler nasıl` diye sorduğu bir telefoncu esnafı, “Piyasa nasılsa bizde de öyle. Ne yazık ki çok durgun. Özellikle bizim sektör tamamen dövize endeksli olduğu için çok büyük sıkıntılar çekiyoruz bu konuda... Başkanım biz bir şey yapmadık, babadan kalma evimiz. 50 sene çalışıp bir ev sahibi olamayız. Bu sistemde olamayız herhalde” dedi.

 

Tarih : 25 Ağustos 2022 Perşembe 16:33   Okunma : 298

Haber: ÇAĞATAN AKYOL Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul`un Sultangazi ilçesinde esnafın derdini dinledi. Akşener`in ‘İşler nasıl` diye sorduğu bir telefoncu esnafı, “Piyasa nasılsa bizde de öyle. Ne yazık ki çok durgun. Özellikle bizim sektör tamamen dövize endeksli olduğu için çok büyük sıkıntılar çekiyoruz bu konuda... Başkanım biz bir şey yapmadık, babadan kalma evimiz. 50 sene çalışıp bir ev sahibi olamayız. Bu sistemde olamayız herhalde” dedi. Akşener ayrıca bir giyim mağazasında, "askıda gelinlik" bıraktı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul`un Sultangazi ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Akşener, kendisiyle fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı.

“ALDIĞIMIZI KOYAMIYORUZ. HER GÜN KÖTÜYE GİDİYORUZ”

Akşener`in `İşler nasıl` sorusuna dönerci esnafı, “Aldığımızı koyamıyoruz. Yok, her gün kötüye gidiyoruz. Her gün kötü. 2 buçuk sene evvel 60`lık takıyorduk şu an 30-35`lere düşürdük. Şu an bu dükkanla geçinmek mümkün değil” dedi. Akşener`in ‘Sen asgari ücretle geçinebilir musun kızım` sorusuna çalışan “Geçinemiyorum. Evliyim 2 tane çocuğum var; 8 yaşında 10 yaşında” yanıtını verdi.

“BU SİSTEMDE 50 YIL ÇALIŞSAK BİR EV SAHİBİ OLAMAYIZ”

Akşener`in `işler nasıl` sorusuna bir telefoncu esnafı, “Piyasa nasılsa bizde de öyle. Ne yazık ki çok durgun. Özellikle bizim sektör tamamen dövize endeksli olduğu için çok büyük sıkıntılar çekiyoruz bu konuda. Saat 2 (14:00), bu saate kadar 1 ya da 2 müşterimiz oldu. Kallavi bir şey değil kontör yükledim sadece. Kesinlikle yetmez. Yüzde 1 kar marjı ile çalışıyoruz kontör sisteminde. Elektrik bin 200, bin 300 yaz aylarında. Kışında aynı şekilde. Klimayı yazın açıyoruz bin 200 lira, kışın da ısınmak için açıyoruz mecburen. Başkanım biz bir şey yapmadık, babadan kalma evimiz. 50 sene çalışıp bir ev sahibi olamayız. Bu sistemde olamayız herhalde. Siz daha iyi bilirsiniz" dedi.

“BİZİM İÇİN HAYAL TABİİ AMA ONLAR GELİP RAHATLIKLA ALABİLİYORLAR”

Akşer`e ev fiyatları ve kiralardan dert yanan başka bir telefoncu esnafı ise, “Şu an burada 5 bin lira ortalama kiralar. Daire fiyatları 2 milyondan başlıyor. Üst katım geçen ay satıldı 1 milyon 700 bin liraya. Alan yabancı uyruklu Pakistanlı. Yani 100 bin dolara almış oldu daireyi. Bizim için hayal tabii ama onlar gelip rahatlıkla alabiliyorlar" diye konuştu. 

“İŞLER ZAYIF OLDUĞU İÇİN MECBUREN AİLECE ÇALIŞIYORUZ”

Akşener`in dinlediği kadın kafe işletmecisi, “İşler güçler zayıf. Burası benim, kendi kendimize çalışıyoruz. Elemanları çıkarttık. İşler zayıf olduğu için mecburen kendi kendimize ailece çalışıyoruz. Çorba kaynıyor sadece geçindiriyor derken. Elektrik 2 buçuk (2 bin 500), 3 (bin) çok fazla geliyor. 2 buçuk yıl evvel (elektrik faturası) 300- 500, yüzde 500 zam neredeyse.  Çok fazla ekonomi hiç iyi değil. 2 tane çocuğum var. (Biri) Üniversiteye gidiyor, Sebahattin hocanın yanında. Marmara Üniversitesi. Antrenörlük, masa tenisi. Büyük kızım burayı terk etti. Londra`da yaşıyor, dönmeyi de düşünmüyor. Yazık. Londra`da çalışıyor. Burada bulamadı iş, baya bir bocaladı. Mecbur kaldı yurt dışına gitmeye” diye dert yandı.

“60 LİRAYA SATTIĞIM PANTOLON 180- 200 LİRA OLDU 6 AY İÇİNDE”

Giyim esnafı ise “Müşterinin alım gücü düştü kesinlikle düştü. Fiyatlar 2-3 katına çıktı her şeyde hem de. Yani 60 liraya sattığım pantolon 180- 200 lira oldu 6 ay içinde. Son zamanlarda elektrik 4 bin lira gelmeye başladı. Yağmurdan dolayı bugün siftah bile yapmadım. Çok ciddiyim kimse gelmedi” dedi.

“ASKIDA GELİNLİK” BIRAKTI

Başka bir kıyafet mağazasına giren Akşener, burada ihtiyacı olana vermesini rica ederek gelinlik aldı. Akşener, “Ben 2,5 yıldır esnaf geziyorum. Pandeminin olmadığı dönemde en başından itibaren elektrik parası, kira, stopajdan şikâyet ediliyordu. Sonra pandemi geldi. Peki ben mesela bir tane bir şey beğensem. Burada versem ihtiyaç sahibi birine verir misiniz? Mesela düğün için, nişanlık için geldi. Ben size bırakayım parasını. Askıda ekmek yapıyorlar ya. Askıda gelinlik. Benim adımı vermeyeceksiniz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA