1 Mayıs 2024 Çarşamba

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ  
 
     
   

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, YENEROĞLU`NA POLİS HAKARETİYLE İLGİLİ SORUYA YANIT VERMEDİ. GERGERLİOĞLU: "MİLLETVEKİLİNE EDİLEN HAKARET UMURUNDA DEĞİL"


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu`nun DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu`na bir polisin hakaret etmesiyle ilgili soru önergesine TBMM İçtüzüğü`nü gerekçe göstererek yanıt vermedi. Gergerlioğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop`a “Milletvekilinin çiğnenen hakları umurunda değil, milletvekilinin dokunulmazlığı umurunda değil, milletvekiline edilen hakaret ve küfürler umurunda değil” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 2 Eylül 2022 Cuma 18:06   Okunma : 396

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu`nun DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu`na bir polisin hakaret etmesiyle ilgili soru önergesine TBMM İçtüzüğü`nü gerekçe göstererek yanıt vermedi. Gergerlioğlu, Şentop`a “Milletvekilinin çiğnenen hakları umurunda değil, milletvekilinin dokunulmazlığı umurunda değil, milletvekiline edilen hakaret ve küfürler umurunda değil” diye tepki gösterdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 17 Haziran 2022 tarihinde Ankara Kızılay`daki Saab Kafe önünde DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu`na bir polisin hakaret etmesiyle ilgili olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Gergerlioğlu, 27 Haziran 2022 tarihli önergesinde, Şentop`a Emniyet Genel Müdürlüğü`nün olayın ardından yaptığı “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili…” ifadelerini anımsatarak “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan teşkilata yönelik düşmanlığı ile bilinen milletvekilleri listesi olduğu iddiası doğru mudur? TBMM Başkanlığı`na bu liste iletilmiş midir? Eğer iletilmişse bu listede hangi milletvekilleri bulunmaktadır” diye sormuştu.

TTBMM Başkanı Şentop adına TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Gergerlioğlu`nun önergesine yanıt verdi. Bilgiç, yanıtında şunları belirtti:

“Bir milletvekili hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü`nün yaptığı açıklama soru konusu edilmiştir. TBMM İçtüzüğü`nün 100`üncü maddesi uyarınca TBMM Başkanlığı`ndan ‘Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı üyelerinin ve Danışma Kurulunun TBMM faaliyetleri ile ilgili görevleri hakkında` yazılı soru sorulabilmesi mümkündür.

Diğer taraftan soru önergenizin içeriğiyle aynı konu olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı`na yöneltilen 7/68315 esas numaralı önergeniz ile İçişleri Bakanlığı`na yöneltilen 7/68344 numaralı önergeniz işleme alınmıştır ve muhataplarına gönderilmiştir.”

"MECLİS BAŞKANLIĞI MİLLETVEKİLİNİN HAKKINI VE HUKUKUNU KORUMAK ZORUNDA"

Gergerlioğlu, TBMM İçtüzüğü`nün 100`üncü maddesi gerekçe gösterilerek soru önergesine yanıt verilmemesini şöyle değerlendirdi:

“Bu maddeye sığınarak, bir milletvekilinin uğradığı, toplumun her farklı kesiminin de tepki gösterdiği, konsensus oluştuğu bir hakaret karşısında Meclis Başkanlığı bir maddeye sığınıyor. Bu Meclis Başkanlığı milletvekillerinin hakkını ve hukukunu korumak zorundaki milleti vekiller temsil etsin.”

Gergerlioğlu, TBMM Başkanlığı`nın İçişleri Bakanlığı`nı karşısına almak istemediğini vurgulayarak, “Milletvekilinin çiğnenen hakları umurunda değil, milletvekilinin dokunulmazlığı umurunda değil, milletvekiline edilen hakaret ve küfürler umurunda değil. Gerçekten utanç verici bir hal. O milletvekilinin bir polis memuru tarafından uğradığı muamele sonrası koca Meclis Başkanı`nın bu denli sessiz kalması, üstüne sorulan soruları bile çeşitli taktiklerle geçiştirmesi kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA