15 Haziran 2024 Cumartesi

17:06   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   17:03   TARSUS’TA KARNE HEYECANı: BAŞKAN BOLTAÇ ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   17:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   16:57   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   16:54   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN SAHILLERDE ÜCRETSIZ ŞEZLONG VE ŞEMSIYE HIZMETI   14:27   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı, 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   14:04   SILIFKE BELEDIYESPOR, TENIS BAHAR TURNUVASı DÜZENLEDI   13:04   AYŞE ATEŞ`TEN, TUNÇ VE YERLIKAYA`YA AÇıK MEKTUP   10:16   MERSIN`DE “DENIZ KAPLUMBAĞALARıNıN UYDU ILE İZLENMESI PROJESI” HAYATA GEÇIRILDI    10:12   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKLI MAAŞıYLA BıRAKıN KURBANı, SEBZE VE MEYVE BILE ALıNAMıYOR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `AFET VE İMAR ÇALıŞTAYı` DÜZENLEDI   15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”  
 
     
   

OYA ERSOY`DAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY`A: “POLİSİN HAKKINI ARAYAN KİŞİLERE ŞİDDET UYGULAMASINI ENGELLEMEK İÇİN PLANINIZ VAR MI?"


HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İstanbul Kadıköy`de düzenlenen eyleme polis müdahalesi ve Bianet muhabirine yapılan tacizi TBMM gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`a, “Polis memurlarının hakkını arayan ve muhalefet eden kişilere şiddet uygulamasını engellemek için bir planınız bulunmakta mıdır? Taciz eden polis hakkında soruşturma başlatılmış mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 3 Eylül 2022 Cumartesi 16:03   Okunma : 458

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İstanbul Kadıköy`de düzenlenen eyleme polis müdahalesi ve Bianet muhabirine yapılan tacizi TBMM gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`a, “Polis memurlarının hakkını arayan ve muhalefet eden kişilere şiddet uygulamasını engellemek için bir planınız bulunmakta mıdır? Taciz eden polis hakkında soruşturma başlatılmış mıdır” diye sordu.

Oya Ersoy, Kadıköy`de 1 Eylül Barış Günü eylemlerine polis müdahalesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi.

“BİANET MUHABİRİ TUĞÇE YILMAZ SİVİL POLİS MEMURUNUN TACİZİNE UĞRAMIŞTIR”

Ersoy, önergede “İstanbul, Kadıköy`deki 1 Eylül Barış Günü eylemlerinde, eylem alanına yürümek isteyenler polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştır. Eylemi izlediği sırada Bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz, sivil polis memurunun tacizine uğramış ve mesleğini yapması engellenmiştir” dedi.

Ersoy, önergesinde Yılmaz`ın Bianet`e yaptığı "Görüntü almamızı engellemek için bizi itmeye başladılar, ama kadınları diğer tarafa doğru yönlendirmeye başlayınca biz de bu kez kadınları takibe başladık ve o esnada polis barikat kurdu. Eyleme gelen üç kadını da itmeye başladılar. Ben zaten kollarım yukarıda bir şekilde telefonumu kaldırarak görüntü almaya çalışıyordum... Sivil polis kasten, doğruca göğsümü sıktı. Bu kişinin adını bilmiyorum ama yanımda zaten muhabir arkadaşlarım da vardı. Diğer gazeteci arkadaşlarım da görüntü aldı. Taciz anının görüntüsü de var” açıklamasına da yer verdi.

Kadıköy`de engellenen eylemde kadınları ve LGBTİ`leri taciz ettiği gerekçesi ile hakkında soruşturma açılan Hanifi Zengin`in HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Koray Türkay`ın kaburgalarına defalarca tekme atarak kırılmasına sebep olduğunu belirten Ersoy, diğer bir polisin ise tişörtünden yırtılan parça ile Türkay`ın boğazını sıktığı ifadesini kullandı.

"TACİZ EDEN POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞ MIDIR?"

Ersoy, Oktay`a şu soruları yöneltti:

“Bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz`ı taciz eden polis hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Yılmaz`ı taciz eden polis görevden almayı düşünüyor musunuz? Koray Türkay`ın kaburgasının kırılmasına sebep olan Hanifi Zengin hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Hakkında eylem yapan kişileri taciz ettiği gerekçesi ile soruşturma başlatılan Hanifi Zengin`i görevden almayı düşünüyor musunuz?

Polis memurlarının hakkını arayan ve muhalefet eden kişilere şiddet uygulamasını engellemek için bir planınız bulunmakta mıdır? Eylemcilere şiddet uygulayan ve taciz eden polislerin görevlerine devam etmesinin bu tip şiddet olaylarını arttırdığını düşünüyor musunuz?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA