3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

“Çocuklarımız Kayıtsız Şartsız Korunmalıdır”


Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu son zamanlarda gündemde olan çocuk istismarı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 13:08   Okunma : 976

 Lokmanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son dönemde basına yansıyan çocuk kaçırma, taciz, tecavüz, işkence ve öldürme olayları kamu vicdanında onarılması güç hasarlar bırakmakta, çocuklarımızın yaşadıkları bu insanlık dışı muamele hepimizi derinden üzmektedir.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre son 8 yılda 104 bin çocuk kaybolmuş, 26 bin çocuk evden kaçmıştır. 2018'in ilk 5 ayında 520 çocuk cinsel istismara uğramıştır.

Bu korkunç tablonun neden ve nasıl oluştuğu, bu olayların önüne neden geçilemediği ve sorunun nasıl çözüleceğine dair hepimizin elini taşın altına koyması gerekmektedir.

Çocuklarımızın canlarına kast edenlere karşı sesimizi çıkarmak bir tercih değil, zorunluluktur. Çocuklarımızı korumak ve yaşatmak, geleceklerine sahip çıkmak her birimizinve elbette devletimizinen önemli sorumluluğudur. Çocukların beden bütünlüğünü, hayatını, ruh ve beden sağlığını korumak ve bu yönde önlemler almak öncelikli gündemimiz olmalıdır.

Çocuk istismarına karşı açılan davalarda karşılaştığımız “rıza, iyi hal ve saygın tutum” gibi ceza indirimleri toplumun vicdanını kanatmaktadır. Toplumsal beklentimiz, istismarı yapanların cezasız kalmaması, istismarcı lehine sunulan ceza indirimlerinin uygulanmaması, bu yönde yaşanan yargılama sorunlarının giderilmesine ek olarak koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasıdır.

Çocuk istismarı; siyasi, toplumsal ve hukuki pek çok yönü bulunan ve bu nedenle hukuk, eğitim, pedagoji, psikoloji, tıp ve sosyal hizmet gibi farklı disiplinlerin birlikte çalışması ile çözülebilecek bir önemli bir sorundur. Bu gerçekten hareketle, çocuğuncinsel istismarının önlenmesi konusunda yapılacak yasal düzenlemelerde yasa koyucuların; bu konuda çalışan uzmanların, eğitimcilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşüne başvurması önemlidir.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak, çocuklarımıza yapılan her tür saldırıyı kınıyor, çocuk istismarı konusu üzerinde hassasiyetle durduğumuzuve istismarın önlenmesine yönelik çalışmaların her zaman yanında olduğumuzu bildiriyoruz”

Paylaş :
Etiketler :  mersin kent konseyi, yasmina lokmanoğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA