14 Haziran 2024 Cuma

17:06   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   17:03   TARSUS’TA KARNE HEYECANı: BAŞKAN BOLTAÇ ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   17:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   16:57   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   16:54   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN SAHILLERDE ÜCRETSIZ ŞEZLONG VE ŞEMSIYE HIZMETI   14:27   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı, 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   14:04   SILIFKE BELEDIYESPOR, TENIS BAHAR TURNUVASı DÜZENLEDI   13:04   AYŞE ATEŞ`TEN, TUNÇ VE YERLIKAYA`YA AÇıK MEKTUP   10:16   MERSIN`DE “DENIZ KAPLUMBAĞALARıNıN UYDU ILE İZLENMESI PROJESI” HAYATA GEÇIRILDI    10:12   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKLI MAAŞıYLA BıRAKıN KURBANı, SEBZE VE MEYVE BILE ALıNAMıYOR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `AFET VE İMAR ÇALıŞTAYı` DÜZENLEDI   15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”  
 
     
   

İZMİR`DE `100. YIL AVUKAT SPOR OYUNLARI`NA VALİLİK YASAĞI. İZMİR BAROSU: "BU TAVIR, EN ZARİF TABİRLE AYIPTIR"


İzmir Barosu, kentin kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla bin 200 avukatın katılımıyla düzenleneceği açıklanan 100. Yıl Avukat Spor Oyunları`na İzmir Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu. İzmir Barosu`ndan yapılan açıklamada, "İzmir Barosu`na karşı İzmir Valiliği`nce sergilenen bu tavır, hiçbir teamüle uymadığı gibi, en zarif tabirle ayıptır. Görünen o ki konserler, festivaller yasaklayan bağnaz zihniyet, bu kez de İzmir`de karşımıza çıkmıştır" denildi.

 

Tarih : 13 Eylül 2022 Salı 17:21   Okunma : 367

İzmir Barosu, kentin kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla bin 200 avukatın katılımıyla düzenleneceği açıklanan 100. Yıl Avukat Spor Oyunları`na İzmir Valiliği tarafından izin verilmediğini duyurdu. İzmir Barosu`ndan yapılan açıklamada, "İzmir Barosu`na karşı İzmir Valiliği`nce sergilenen bu tavır, hiçbir teamüle uymadığı gibi, en zarif tabirle ayıptır. Görünen o ki konserler, festivaller yasaklayan bağnaz zihniyet, bu kez de İzmir`de karşımıza çıkmıştır" denildi.

İzmir`in kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla kentte tüm baroların üyelerinin katılımıyla 17-25 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 100. Yıl Avukat Spor Oyunları`na İzmir Valiliği`nden izin çıkmadı.

İzmir Barosu`ndan yapılan açıklamada, valiliğin, Türkiye`deki barolardan bin 200 avukatın katılımıyla futbol, basketbol ve voleybol branşlarında yapılması planlanan organizasyonun iptaline ilişkin hiçbir gerekçe sunmadığı belirtildi.

"GERİ DÖNÜŞ YAPILMADI"

İzmir Barosu Yönetim Kurulu imzalı yazılı açıklama şöyle:

"Organizasyona dair valiliğe yazılı olarak yapılan başvuru akabinde, valiliğin talimatı doğrultusunda; İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organizasyondan sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz aranmış, kendilerinin katılımı ile toplantılar yapılmış, saha ve salon organizasyonları tamamlanmış, hakem ücretleri dahi belirlenmiştir. Tüm bu işlemler tamamladıktan sonraki aşamada, İl Spor Müdürü tarafından sorumlu yönetim kurulu üyemiz aranarak valiliğin turnuvaya izin vermediği, bu nedenle saha ve hakem tahsisi yapamayacakları bildirilmiştir. Konuyla ilgili olarak valiliğe iki ayrı yazı yazılmış, yazılı bir karar olup olmadığı, varsa gerekçesinin ve kararın tarafımıza bildirilmesi, ayrıca yaklaşık bin 200 avukatı mağdur edecek bu karardan dönülmesi talep edilmiş; bunun yanında, görüşme talebimiz telefonla da iletilmiştir.

"İZMİR VALİSİ, İNADIYLA AVUKATLARI ENGELLİYOR"

Buna rağmen işbu yazının yazıldığı ve paylaşıldığı ana kadar İzmir Valiliği tarafından başkanlığımıza bilgi verilmemiş, herhangi bir karar gönderilmemiş, görüşme talebimiz de yanıtsız kalmıştır. A protokolde yer alan İzmir Barosu`na karşı İzmir Valiliği`nce sergilenen bu tavır, hiçbir teamüle uymadığı gibi, en zarif tabirle ayıptır. Görünen o ki konserler, festivaller yasaklayan bağnaz zihniyet, bu kez de İzmir`de karşımıza çıkmıştır. Bu olayla, tüm ülkeye musallat olan tek adam karanlığının yalnızca merkezi yönetime değil, İzmir`deki temsilcilerine de sirayet ettiği açıkça görülmüştür. İzmir Valisi, kişisel hırsları ve makul bir açıklaması olmayan inadıyla sadece spor yapmak isteyen avukatları engellemektedir. 4,5 milyon kişinin çığ gibi büyüyen sorunlarına çare bulmaya çalışmak yerine, avukatların futbol, basketbol ve voleybol oynamasıyla uğraşmanın, bir ilin mülki amirini neden bu kadar ilgilendirdiğini bir hayli merak ediyoruz. Zaman zaman söylemek zorunda kaldığımız gibi; kamu görevlilerinin bulunduğu makamlar, kendilerine mülk, kişisel egoları tatmin yeri değildir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA