26 Nisan 2024 Cuma

15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK  
 
     
   

"Radikal Kararlar Almak Mecburiyetindeyiz"


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’yla ilgili muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve muhtarlar katılım gösterdi.

 

Tarih : 10 Temmuz 2018 Salı 16:24   Okunma : 933

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’yla ilgili bir konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bildiğiniz gibi yıllardır Mersin’de 7 yaşındaki çocuğun bile bize sorduğu bir problem var; 5 Binlik Planlar. Biz de seçim öncesi artık kanayan bir yara haline gelen bu problemin çözülmesi gerektiğini, bununla ilgili göreve geldiğimizde cesur adımlar atacağımızı söyleyerek vatandaşa taahhütte bulunmuştuk. Göreve geldik ve bir belediye devraldık ki bırakın 5Binlik Planı, kentin anayasası diyeceğimiz 1/100 Binlik Plan yok. 1/100 Binlik Plan olmazsa diğer planları yapma şansınız da ortadan kalkar. Biz nisan ayında göreve geldik, mayıs ayında bu çalışmalara başladık ve 1/100 Binlik Planla ilgili ihaleye çıktık. Epey bir zaman harcadık, emek verdik. Plan ortaya çıktı ama bu plan gerçekleşirken bir yandan da 5 Binlik çalışmalara başlayalım dedik ve bir müddet sonra onu da başlattık” dedi.

“Mersin tarihinde çok önemli bir olay olarak değerlendiriyorum”

Kentin en önemli problemlerinden birisinin ulaşım olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Ulaşımla ilgili bir master plan başlatalım dedik. Onu da buna paralel olarak yürütmeye başladık. Tabi kentin bir başka handikabı da dağların yerleşim birimine yakın olmasından dolayı kış aylarında ani ve yoğun yağışlarda kenti tehdit eden sel konusu. Bununla ilgili de bir master planı çalışması başlattık. Bu çalışmalar 3 buçuk yıl sürdü. Tabi bunları öyle çalakalem, düz bir mantıkla yapma şansınız yok. Bunları yapmak için yaklaşık 60 kurumdan görüş alıyorsunuz. Bir taraftan tarımla, Devlet Su İşleriyle ilgili konular sizleri zorluyor. Velhasıl bütün kurumlardan belli görüşler alınarak bu plan hazırlandı” şeklinde konuştu.

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın Mersin tarihinin en önemli olaylarından birisi olarak düşündüğünü belirten Başkan Kocamaz, “Mersin tarihinde çok önemli bir olay olarak değerlendiriyorum ben. Bütün siyasi partilerin oy birliğiyle bu 5 Binlik Planda çıktı. Ancak plan askıdayken Büyükşehir meclisinde oy birliğiyle çıkan bu plana belediye başkanları, meclis üyeleri maalesef göğüs geremediler. Siz değerli muhtarlarımız da yeterli bilgiye sahip olmadığınız için itirazlar başladı. Bazı muhtarlarımız bizzat itirazı teşvik etti. Bir işi eleştirebilmek için önce anlamanız lazım. Anlamadan eleştirirseniz bu iş havada kalır ve bu kadar çekilen emekte maalesef boşa gider” diye belirtti.

“Bu itirazların bir kısmı matbu”

Nazım İmar Planı’na yapılan itirazlardan söz eden Başkan Kocamaz, “Maalesef 4 merkez ilçede bu plana 15 bin 600 küsur itiraz oldu. Bunun 1300 tanesinin parsel numarası dahi yok. Yoldan geçen adama demişler ki itiraz et. O da gelmiş itiraz etmiş. Ne parsel, ne ada, ne pafta, ne numara hiçbir şey yok. Ama vatandaş bir şekilde itiraz etmiş. Tabi bu itirazların bir kısmı matbu. Bastırılmış, isim yazdırılmış, alakası olmayan, kendi bölgesiyle alakalı olmayan şeyler konusunda vatandaş itiraz etmiş. Tabi bu itirazlar tasnif edildi. Ağırlıklı olarak dört konu öne çıkıyor. Bunlar; kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan bölgeler, dere yatakları, yüksek gerilim hatları, ve özel proje alanları ve toplu konut alanlarıyla alakalı. Şimdi şöyle bir yanlış anlaşılma var. Bir yer özel proje alanı yapıldı. Sanki orada belediye hemen gelecek, adamların evini başına yıkacak. Belediyenin böyle bir yetkisi de, gücü de yok. Bedelini ödemeden belediye yıkabilir mi? Belediye normal hizmetlerine bütçesini yetiştiremiyor ki bu işlere girsin. Belediyenin görevi planlamayı yapmak, o planlanan bölgede vatandaşımız da kendisi müteahhitlerle anlaşır, bir araya gelirler ve o bölge daha yaşanabilir, daha sağlıklı, kentleşme açısından da daha gelişmiş bir bölge haline gelir” ifadelerine yer verdi.

“Eğer bu kenti adam etmek istiyorsanız radikal kararlar almak mecburiyetindesiniz”

İtirazlarla alakalı komisyonların uzun süredir çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Başkan Kocamaz, “Tabi bu itirazlarla alakalı komisyonlar uzun süredir çalışıyor. Hatta biz mecliste bir ay daha uzattık. Tekrar bir ay uzatıldı. Bu ay sonuna kadar inşallah bu plan belli bir noktaya gelecek. Tabi bu itirazlar olduğu zaman bizim yapacağımız iş bunları değerlendirmek ve bunların bir kısmını eski halinde bırakmak. Ama eğer bu kenti adam etmek istiyorsanız radikal kararlar almak mecburiyetindesiniz. Mersin merkezin %80’e yakın bir bölümü kentsel dönüşüm ihtiyaç gösteriyor. Dolayısıyla bu bölgelerde bu işi ötelerseniz bu imar planı da sizin istediğiniz şekilde olmaz. İçinize de sinmez” dedi.

Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir’e Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turgut tarafından bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, katılım süreci, yoğunluk dağılımı, eski uygulama imar planları, ulaşım kararları, planlama alanı içerinde kalan dereler, itiraz sayılarının genel dağılımı ve itiraza konu alanlar hakkında bilgiler verildi, muhtarların soruları cevaplandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA