26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan Çocuk Gebeliği Hakkında Soru Önergesi


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2017 yılı boyunca 348’inin gebeliği kesinleşmiş 392 çocuk gebeliği vakasını Meclis gündemine taşıdı.

 

Tarih : 16 Temmuz 2018 Pazartesi 15:32   Okunma : 994

CHP’li Başarır Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde; “Basına yansıyan haberlerde gebeliği kesinleştirilen 348 hastadan 1'inin 13 yaşında, 14'ünün 14 yaşında, 36'sının 15 yaşında, 95'inin 16 yaşında ve 203'ünün 17 yaşında olduğu, çocukların çoğunluğunun Suriyeli olduğu,16 yaş altı 50 gebe çocuktan sadece 21'i için bildirimde bulunulduğuna ilişkin tarih kaydı bulunduğu, bu çocuklardan 49'unun Suriyeli birinin Türk vatandaşı olduğu belirtilmiştir.

Söz konusu hastalardan 159 adedinin adli vaka bildirimi yapıldığı yönünde Hastane Bilgi Yönetim Sistemi kayıtlarında tarih görülmesine karşılık tutanak ya da herhangi bir bildirim formu düzenlenmediği,  18 yaş altı gebe çocuklardan sadece cinsel istismar tespitli 17 hastanın polise telefonla bildirildiği, polis noktası kayıt defterinde 9 hastanın küçük yaşta doğum bildirimi kaydına rastlandığı da edinilen bilgiler içerisindedir” açıklamalarına yer vererek aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi:

Bu çerçevede;

  1. Bakanlığınızca, skandalın gerçekleştiği İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde denetim en son ne zaman yapılmıştır? Söz konusu hastane denetimleri 2015 yılından itibaren hangi sıklıkla yapılmıştır? Yapılan denetimlerin sonuçları ne olmuştur?
  2. 2015,2016 ve 2017 yılları için Bağcılar Eğitim Ve araştırma Hastanesi’nden 18 yaş altı doğum yapan kaç çocuk, hangi tarihlerde adli mercilere bildirilmiştir?
  3. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2017 yılı için gebeliği kesinleşen 348 çocuktan kaçı doğum yapmıştır? İçlerinde kürtaj olan var mıdır? Varsa kaç kişidir?
  4. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çok sayıda gebe çocuk vakası olmasının gerekçeleri nelerdir? Diğer hastanelerde de çocuk gebe vakası yüksek sayıda mıdır? Söz konusu hastane bu tip müdahaleler için özellikle mi seçilmiştir?
  5. Yaşanan bu skandal, toplumun bu konuda daha duyarlı olması adına neden önceden kamuoyuyla paylaşılmamıştır? Olayın basına yansıması neden beklenilmiştir?
  6. Bakanlığınızca kamuoyu tepkisiyle karşılaşılmaması için bu tür verilerin adli makamlara bildirilirken düşük tutulması konusunda daha önceden hastane yönetimlerine yazılı ya da sözlü bir uyarı yapılmış mıdır?
  7. İller bazında, her yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere son 5 yılda, 18 yaş altı doğum yapan kaç çocuk vardır?
  8. Benzeri skandallarla karşılaşılmaması için Milli Eğitim Bakanlığı ya da diğer bakanlıklarla bu zamana kadar yapılmış bir ortak çalışma var mıdır? Yoksa konu ile ilgili bir çalışma yapılmasını düşünüyor musunuz?
  9. 18 yaş altı çocuklarda gebeliğin önlenmesi için ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?
  10.  Gebe çocukların ileride yaşayacağı travmaları en asgari seviyeye indirmek için aileleri ile herhangi bir çalışma yürütülmüş müdür? Yürütülmüşse hangi çalışmalar yapılmıştır? Yürütülmemişse gerekçeleri nelerdir?
 
Paylaş :
Etiketler :  ali mahir başarır, mersin, chp, tbmm

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA