4 Mayıs 2024 Cumartesi

12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"  
 
     
   

SU SORUNU YAŞAYAN OSMANİYELİ KÖYLÜ: "SEÇİM YAKLAŞIYOR, SU YOK OY DA YOK"


Osmaniye`de yıllardır yaz aylarında köylerinde su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Eşekle,atla ve tanker ile su taşıdıklarını ifade eden Ali Samet Kocamanoğlu, "Seçim yaklaşıyor, su yok oy da yok" dedi. Köyde suların uzun süre kesilip gelmemesine Mehmet Püsküllüoğlu ise, "Bizim 3-5 tane mezarlıklarımızın suyu, su yetmediği için su olmadığı için kesildi,çeşmelerimiz kesildi.Köylümüz sıkıntı çekmekte, köyler sıkıntı çekmekte" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 5 Ekim 2022 Çarşamba 15:28   Okunma : 335

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`de yıllardır yaz aylarında köylerinde su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Binek hayvanları ve tankerle su taşıdıklarını anlatan Ali Samet Kocamanoğlu, "Seçim yaklaşıyor, su yok oy da yok" dedi. Mehmet Püsküllüoğlu ise, "Bizim 3-5 tane mezarlıklarımızın suyu, su yetmediği için su olmadığı için kesildi, çeşmelerimiz kesildi. Köylümüz sıkıntı çekmekte" diye konuştu.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyünde yıllardır su sıkıntısı çeken vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Köyde suların uzun süre kesilip gelmediğini belirten Mehmet Püsküllüoğlu, "Kadirli`nin birçok köyü Karapınar içme suyundan faydalanmaktadır. Burada 10- 15 gün su geliyor gidiyor. 15 gün yok, 1 gün var, 10 gün yok 1 gün var. Burada su sıkıntısı Koçlu köyünde de çekilmekte. Bununla ilgili geçen gün rast geldim orada baktım su tahliyeden fazla var, bu bir şirkete gitmekte. Bizim 3-5 tane mezarlıklarımızın suyu, su yetmediği için su olmadığı için kesildi, çeşmelerimiz kesildi. Köylümüz sıkıntı çekmekte, köyler sıkıntı çekmekte. Eğer bu tahliyede fazla su var, bu kadar su fazla tahliye olabiliyorsa neden bizim mezarlıklarımız ve köylüler bundan su sıkıntısı çekmekte? Su fazlaysa niye biz su sıkıntısı çekiyoruz?" dedi.

"SU YOK OY DA YOK"

Ali Samet Kocamanoğlu ise, "Köyümüzde biz yıllardan beri su sıkıntısı çekiyoruz. Gerek eşekle gerek at ile gerek tanker ile su getiriyoruz. Suyumuz bir 15 gün gidiyor bir 15 gün gelmiyor,1 gün geliyor, 5 gün gelmiyor. Su yok oy da yok, seçim yaklaşıyor su yok oy da yok" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tahliye suyu

Su hayratları

Mehmet Püsküllüoğlu

Ali Samet Kocamanoğlu

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA