30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

Erdoğan o gazeteciye ’terörist’ dedi


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Tokatlılar Gecesi’nde konuştu.Özgürlükler konusunda inanın birçok Avrupa ülkesinden fersah fersah ilerideyiz”

 

Tarih : 5 Mart 2017 Pazar 23:32   Okunma : 1684

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Tokatlılar gecesinde konuştu. Erdoğan konuşmasında tutuklu ve tecrit altında tutulan Die Welt gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel'i hedef göstererek, "O gazeteci değil terörist" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu bulunan Die Welt’in Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel hakkında, “O gazeteci değil, o terörist. Bütün bu olayların nedeni meğerse bu teröristmiş. Bu adam terörist, bu adam gazeteci değil ve Alman yönetimi ne yazık ki benim Bakanlarımı böyle bir teröristle aynı teraziye oturtuyor ya sıkıntı burada” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Tokatlılar Gecesi’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, güvenlik güçlerinin yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar icra ettiklerini belirterek, “Artık tehdidin kapımıza gelmesini beklemiyoruz. Teröristleri saklandıkları mağaralarda, gizlendikleri inlerinde bulup tepelerine iniyoruz, biniyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgemizi bizden koparmaya heveslenen teröristleri açtıkları çukurlara gömdük. Suriye’den ülkemize saldıran, Gaziantep’te, Ankara’da, İstanbul’da masum insanların kanına giren DEAŞ’lı canileri sınır bölgelerimizden tamamen temizledik” diye konuştu.

“17-25 ARALIK’TAN 15 TEMMUZ’A KADAR ALDIĞIMIZ TEDBİRLER MİLLETİMİZİ BÜYÜK FELAKETTEN KORUMUŞTUR”

“15 Temmuz gecesi 249 vatan evladını şehit eden, 2 bin 193 insanımızı yaralayan FETO’cu hainlere de aynı şekilde döktükleri kanın hesabını hukuk içinde soruyoruz” diyen Erdoğan, FETÖ davalarının görülmeye başlandığını, ifade, itiraf ve yeni görüntülerin ortaya çıktığını vurgulayarak, “Kendi silah arkadaşlarını nasıl katlettiklerini, ekmeğini yedikleri bu millete nasıl silah sıktıklarını sizler de görüyorsunuz. Türkiye tarihinde böyle bir alçaklık yaşanmadı. FETO ile mücadele Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son yıllarda verdiği en zor, en çetin ve en hayati mücadeledir. 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a kadar aldığımız tedbirler hamd olsun milletimizi büyük bir felaketten korumuştur. Süreci çok büyük zorluklarla yürütmüş de olsak, şayet o tedbirleri almasaydık emin olun 15 Temmuz ihanetini göğüsleyebilmemiz çok daha zor olurdu” açıklamasında bulundu.

“NASIL MAĞDUR OLUYOR BUNLAR?”

Hukuk sınırlarından sapmadan, duyguları aklın önüne geçirmeden, soğukkanlılıkla ve suhuletle mücadelenin sürdürüleceğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu hain sürüsünü devletimizden ve toplumumuzdan söküp atmadan da asla durmayacağız. Bazı dostlar bize şunu söylüyor diyorlar ki, ‘Ama bunların içerisinde de masum olanlar var. Bunların içerisinde de mağdur olanlar var’ 249 şehidin hesabını kim verecek? 2 bin 193 gazimizin hesabını kim verecek? Nasıl mağdur oluyor bunlar? İşte bütün belgeler tek tek ortaya çıkıyor. Sen F-16’larla benim milletimi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün üzerinde bombalayacaksın. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bombalayacaksın 29 şehit orada. Özel Harekat’ı bombalayacaksın orada kimler var benim polis kardeşlerim, polis evlatlarım var. 56 tane şehidimiz orada olacak. Kahramankazan orada da yine bombalayacaksın orada da şehitlerimiz var. Bütün bunlar olacak, bütün bunlara rağmen biz bunlara hiçbir şey yapmayacak mıyız? Bunların hesabını sormayacak mıyız? Eğer bunların hesabını sormazsak o şüheda, o şehitler hesabını bizden sorar. Çünkü biz sorumluluk makamındayız. 16 Nisan hemen ardından parlamentoda çünkü bu biliyorsunuz Anayasa değişikliği gerektiren bir konu ve bu Meclis’te görüşülüp, Meclis’ten idam kararı çıktığı anda bunu ben onaylarım.”

“ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN FERSAH FERSAH İLERİDEYİZ”

Marmaray, Avrasya Tüneli gibi yatırımlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte 16 Nisan bu demektir. Yani lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraat, icraat, icraat. Bunların dikili taşı var mı?” dedi. Avrupa ülkelerinin Türkiye’de demokrasi ve insan hakları karneleri düzenlediğini anımsatan Erdoğan, “Ülkemizin Avrupa Birliği üyeliğini eften, püften sebeplerle, olmadık bahanelerle sürekli erteliyorlar. Ve yarım asırdır bizi oyalıyorlar. Halbuki Türkiye G-20 üyesi olarak dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri. Demokraside işte 15 Temmuz’da olduğu gibi, darbecileri hezimete uğratmış, destan yazmış bir ülkedir. Özgürlükler konusunda inanın birçok Avrupa ülkesinden fersah fersah ilerideyiz” şeklinde konuştu.

“ONLARIN GÖZYAŞI İÇİN 16 NİSAN’DA EVET DİYORUZ”

“Bunlar 13-14-15-16-17-18 yaşında gençleri dağlara kaçırdılar mı? sorusunu soran Erdoğan, “Dağlarda bunlara silah eğitimi yaptırdılar mı? El yapımı bombaları bunlara nasıl yapılacağını öğrettiler mi? Be bunlara uyuşturucu vermek suretiyle bunları canlı bomba haline getirdiler mi? Şimdi ne diyor Kandil’den hayır deyin diyor. Kim diyor? İşte bizim bu gençlerimizi annelerinin kucağından alanlar. Diyarbakır Belediyesi’nin önünde ağlayan anneleri unutmayın. Onların gözyaşı için 16 Nisan’da evet diyoruz. Bütün mesele bu inceliği kavramak, bu inceliği yakalamak. İşte bunun için 16 Nisan çok önemli. 16 Nisan bir reform. Yönetimde, sistemde bir reform. Yoksa rejim değişikliği diye bir şey söz konusu değil” değerlendirmesinde bulundu.

“O GAZETECİ DEĞİL O TERÖRİST”

Almanya ile yaşanan krize değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben de aynı ülkelerde PKK’lı, DHKP-C’li teröristler şu anda zaten sokakta cirit atıyor. Kendisine 4 bin 500 dosya verdim. Bu dosyaların hiçbirinden netice yok. Şehirlerin en işlek caddelerinde, en önemli salonlarında ellerinde terörist başının posterleriyle, katillerin fotoğraflarıyla gösteriler düzenliyorlar. Lafa gelince Türkiye’nin iç siyasetini topraklarına taşımak istemediklerini söylüyorlar. Hani geçenlerde bir olay oldu. Şimdi ne diyorlar biliyor musun? Gizledikleri şey şu. Bana geldiğinde bunu söyledi Şansölye, dedi ki ‘Böyle böyle, sizde şu anda gözaltında işte bir tane gazeteci var’ Ee, ‘Bunu bırakırsanız memnun oluruz’ dedim ki o gazeteci değil, o terörist. O terörist. Bakın dedim siz eğer demokrasiye inanıyorsanız, yargının bağımsızlığına, tarafsızlığına inanıyorsanız, ben sizden terörist istediğim zaman bana ‘Bizim yargımız bağımsızdır, tarafsızdır’ diyorsunuz. Belki de televizyonlarda izlediniz onunla medyaya açık o görüşmemizi siz bana vermiyorsunuz. Şimdi benden bunu istiyorsunuz. Şimdi benden bunu istiyorsunuz. Ve siz bir aydır Tarabya’da Alman Başkonsolosluğu’nun konutunda bu adamı, bu teröristi saklıyorsunuz. Ve vermediler. Sonra ne oldu? Hamd olsun kendi elleriyle tuzağa düştüler. Ve sonunda yargıya geldi. Yargı kararını verdi ve tutukladı. Şu anda içeride.

Enteresan olan ne biliyor musunuz? Bütün bu olayların nedeni meğerse bu teröristmiş. Bu adam terörist, bu adam gazeteci değil ve Alman yönetimi ne yazık ki benim Bakanlarımı böyle bir teröristle aynı teraziye oturtuyor ya sıkıntı burada. Ve ondan sonra da benim Başbakanıma diyor ki bu kadar sert davranılmaması lazım. Arkadaşların bazıları faşizmden bahsetmişler, şimdi ben de bahsediyorum bak, ben Nazizmin, Almanya'da bittiğini zannediyordum. Meğerse hala devam ediyormuş. Hala devam ediyormuş. Açık, ortada. Eğer demokrasiye inanıyorsan, benim Bakanım, hem Bakanınla görüşecek hem de orada bir salon toplantısı yapacak. Niye rahatsız oluyorsun? Bir başka Bakanım aynı şekilde.

“VAH ZAVALLI VAH”

Şimdi baktık ki Hollanda da aynı şekilde bir açıklama yapmış. Vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Şimdi zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ya ben istersem gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman da ben dünyayı ayağa kaldırırım.

“TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLERİ SARAYLARDA”

Kusura bakmasınlar, böyle adaletsiz bir yaklaşım, böyle haksız bir yaklaşımı kabullenmek mümkün değildir. Terör örgütü mensupları hayır kampanyası için istedikleri her yeri serbestçe kullanabiliyor, terör örgütü yöneticileri saraylarda, yine Türkiye'den mahkum olmuş, 5 yıl 10 aya mahkum olmuş birisini alıyorsun ona madalya takıyorsun. Nerede? Cumhurbaşkanı sarayında. Ya sizin demokrasi anlayışınız bu. O adam Türkiye'de mahkum olmuş. 5 yıl 10 aya mahkum olmuş. Sen kalkıp buna Cumhurbaşkanlığı sarayında madalya takıyorsun. İşte sizin demokrasi anlayışınız bu. Özgürlük anlayışınız bu. Türkiye'de mahkum olmuş bir insanı eğer siz ülkenizde adeta beraat ettiriyorsanız, sorumlusunuz ve suçlulara yardım, yataklık yapmadan dolayı sizin yargılanmanız gerekiyor bunu da söylüyorum. Bütün bunlara rağmen benim Bakanım kendi vatandaşlarıyla kendi hemşerileriyle bir araya gelmek isteyince, hemen işler tersine dönüyor. Siz bu safsatalarınızı külahımıza anlatın. Avrupa şehirlerinin yıllardır Türkiye’den kaçan eli kanlı teröristlere nasıl yataklık ettiğini biz çok iyi biliyoruz. Terör örgütünün bilgisi dahilinde o ülkelerin her yıl yüz milyonlarca avroyu hem de zorla tehditle nasıl topladığını çok iyi biliyoruz. Son olarak, FETO'cu hainlere nasıl kucak açtığınızı, nasıl bağrınıza bastığınızı hep birlikte takip ediyoruz. Ben bunları yüzlerine açık ve net söylediğim için de çok rahatım. Ben arkalarından konuşmuyorum.”

“MANŞETLER VASITASIYLA BİZİ HİZAYA SOKMAYA ÇALIŞANLARI HÜSRANA UĞRATACAĞIZ”

16 Nisan referandumu ile Türkiye karşıtlarına iyi bir ders verileceğini öne süren Erdoğan, “28 Şubat’tan kalma alışkanlıkla manşetler vasıtasıyla bizi hizaya sokmaya çalışanları, bunu için onları teşvik edenleri bir kez daha hüsrana uğratacağız. Ancak şunu bir an daha aklımızdan çıkarmamalıyız. Su uyur, düşman uyumaz. Eski Türkiye’nin vesayet odaklarının boş durmayacağını her vesileyle bir kez daha görüyoruz. Şayet son 15 yıldır bu konuda başarılı olamamışlarsa sizden aldığımız güçle bizim dik durmamız sayesindedir” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN GILDIR GICIR LAFLARINA ASLA İTİBAR ETMEYİN”

Vatandaşlara “Muhalefetin kafanızı karıştırmasına izin vermeyin” diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne diyorlar? Bunlar diyorlar, babadan evlada bir sistem kuruyorlar. Hadi oradan. Kimi aldatıyorsunuz? Onların gıldır gıcır laflarına asla itibar etmeyin. Hayır safında kimlerin buluştuğuna baktığınızda zaten niyetler ortaya çıkıyor başka bir şey söylemeye gerek yok” dedi.

“BIKTIK YA BIKTIK”

Mevcut sistemin parlamentoyu çalışamaz hale getirdiğini söyleyen Erdoğan, “Akşam yatıyoruz, sabah kalkıyoruz, bir Bakan hakkında, iki Bakan, üç Bakan hakkında gensoru. Bıktık ya bıktık. Ama şimdi gensoru hakkı kimin? Milletin. Millet, vekillerine ne diyor? Siz bu parlamentoyu çalıştırmadınız bu yetkisi şimdi ben alıyorum. Şimdi siz bu yetkiyi alacaksınız ve beş yılda bir seçim yapılıyor ya. İşte o zaman diyeceksiniz ki ‘Ey parlamento, ey cumhurbaşkanı kusura bakmayın siz bu işi yürütemediniz ben sizden bu yetkiyi alıyorum ve bir başkasına görevi devredeceğim’” değerlendirmesinde bulundu. Vatandaşlardan referanduma kadar kırk gün kapı kapı dolaşma ve sandıklara sahip çıkma sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Geceniz kutlu olsun” diyerek bitirdi.

Paylaş :
Etiketler :  cumhurbaşkanı, erdogan, tokatlılar, referandum.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA