7 Mayıs 2024 Salı

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

BAKAN KİRİŞCİ: ÜRETİCİLERİMİZİN ELİNE, ÇİĞ SÜT DESTEK PRİMİYLE BERABER LİTRE BAŞINA EN AZ 9 TL GEÇMİŞ OLACAK


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını, çiğ süt destekleme primi hariç, 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca, süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi, 2,5 kata çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Üreticilerimizin eline, Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primiyle beraber litre başına en az 9 TL geçmiş olacaktır" dedi.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 16:53   Okunma : 154

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını, çiğ süt destekleme primi hariç, 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca, süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi, 2,5 kata çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Üreticilerimizin eline, Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primiyle beraber litre başına en az 9 TL geçmiş olacaktır" dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde yürütülen ‘tarım gıda değer zinciri bağlamında küçük ölçekli çiftçilerin risk yönetimine yönelik seçeneklerinin geliştirilmesi çalışması` tanıtıldı. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu katıldı.

“ÜRETİCİLERİMİZİN ELİNE, ÇİĞ SÜT DESTEK PRİMİYLE BERABER LİTRE BAŞINA EN AZ 9 TL GEÇMİŞ OLACAK" 

TOBB Genel Merkezi`nde bugün yapılan tanıtım toplantısında konuşan Kirişci, çiğ süt fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Küçük ölçekli işletmeler, önemsediğim konu. Dünyanın birçok yerinde işletmelerin kahrını küçük ölçekli işletmeler oluşturuyor. Bizim maalesef bu konularda biraz eksikliğimiz var. Çünkü bu ülkede uzun yıllar tarıma, ikinci evlat muamelesi yaptık. Babamızın, ailemizin çiftçi olmasıyla iftihar etmek yerine biraz içimiz buruk, tabir yerindeyse sosyal statü bakımından kendimizi geri gördük. Dolayısıyla bu yeni dönemde gıdadan dolayı tarımın yeniden keşfedilmiş olmasından mutluyuz.

Özellikle bugünlerde kritik önemi haiz olduğu için ifade etmem de yarar var. Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını, çiğ süt destekleme primi hariç, bunun altını çiziyorum, 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca, 15 Mayıs-30 Eylül tarihlerinde olduğu gibi, süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi, 2,5 kata çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Üreticilerimizin eline, Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primiyle beraber litre başına en az 9 TL geçmiş olacaktır.”

HİSARCIKLIOĞLU: TARIM VE HAYVANCILIKTA POTANSİYELİMİZİN GERİSİNDE KALDIĞIMIZIN FARKINDAYIZ

Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Bu projeye de 2022 yılı başında başladık. 6 ilde; Ankara, Edirne, Eskişehir, İzmir, Konya ve Şanlıurfa`da bine yakın üreticimizle sahada görüşme gerçekleştirdik. Öte yandan tarım ve hayvancılığı, geleceğimiz açısından da asla ihmal etmememiz gereken bir sektör olarak görmekteyiz. Zira tarım ve hayvancılıkta potansiyelimizin gerisinde kaldığımızın da farkındayız. Son dönemde bu piyasayı geliştiren önemli adımlar da attık. Lisanslı depo sisteminin hayata geçmesini sağladık. Özetle söylemek gerekirse biz tarım ve hayvancılık sektörünün önemini ve buradaki potansiyelimizi görüyoruz.”

FAO TEMSİLCİSİ GUTU: KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ÜRETİCİLER BÜYÜK ÜRETİCİLERLE EŞİTSİZ DURUMDA

FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da “Bugünlerde bu sektör gerçekten büyük önem kazanıyor. Bu görünürlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bugün tarım, gıda konusu o kadar önemli ki bunu bir kenara atmamız mümkün değil. Tüm dünyada milyonlarca küçük çiftçi, sürdürülebilir tarım için büyük öneme sahipler ve onların tarımsal faaliyetleri gerekli takdiri görmüyor ve takdir edilmiyor. Mevcut gıda sistemine baktığımız zaman, küçük ölçekli üreticiler büyük üreticilerle eşitsiz durumdalar. Kalkınma için finansal destek de alamıyorlar" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA