26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Mersin Barosu ‘Genç Avukatlar Meclisi’ Kuruyor


Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 16stajyer avukat, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

 

Tarih : 29 Temmuz 2018 Pazar 13:55   Okunma : 910

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 16stajyer avukat,  Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz staj öncesi ziyarette bulunan meslektaşlarına, hayata geçireceği Genç Avukatlar Meclisi’ projesi, CMK sisteminde ve staj eğitim programlarında yapacakları değişiklikler hakkında bilgiler verdi.

Avukatlık mesleğinde sorunların her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü ve bu sorunların ele alınıp çözümüne katkı sağlamak için Genç Avukatlar Meclisi’ni kuracaklarını söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Genç Avukatlar Meclisi,stajyer avukatlarımızdan ve meslekte 5 yıla kadar olan meslektaşlarımızdan oluşacak. Sorunları ve çözüm önerilerini birlikte tespit edip o doğrultuda projeler üreteceğiz. Bu projemiz, mesleğimizin saygınlığını korumak adına önemli bir projedir. Bu proje ile baromuz farklı bir ivme kazanacaktır. Ayrıca GençAvukatlar Meclisi’nden seçilecek olan birkaç meslektaşımızı yönetim kurulu toplantılarımıza dâhil edeceğiz. Bu şekilde sizleri baroda görev almak için yetiştireceğiz”dedi.

“TÜRKİYE’DE ADALETE GÜVEN YÜZDE 27’YE DÜŞTÜ”

Türkiye’de insanların adalete olan güveninin yüzde 27’lere düştüğünü ifade eden Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Halk en çok barolara ve avukatlara güveniyor. Toplumun hukuka olan güveninin daha çok artması için umudumuz gençlikte. Hukuka, adalete sizler yön vereceksiniz. Hukukçu kimseye biat etmez, kimsenin talimatıyla hareket etmez. Hukukçu özgürdür, bağımsızdır ve sadece gerçeği araştırır, kendi vicdanına hesap vermek zorundadır. Yoksa başkasının maşası olursunuz. Zor ve meşakkatli bir yola girdiniz asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Adalet, hukuk ve toplum adına bir şeyler yapacaksınız. Adalet dar bir gömlektir. Siz bu dar gömleğin içine gireceksiniz ve bu sizi çok rahatsız edecek. Eğer rahat ederseniz hukukçu olamazsınız” ifadesini kullandı. 

“CMK’DA GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA ÖNCELİK VERECEĞİZ”

Konuşmasında, CMK sisteminde değişikliğe gidileceğinin bilgisini veren Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “CMK görevlendirmelerinde genç meslektaşlarımıza öncelik vereceğiz. Böylece sizlerin gerçek anlamda almanız gereken ücreti alabilmenizi sağlayacağız. Ayrıca, staj eğitiminde sertifikalı çocuk hakları, çocuk istismarı, kadın hakları, mülteci hukuku eğitimi vereceğiz. CMK’da sadece bu eğitim sertifikalarını alan meslektaşlarımız o görevlendirmeye gidebilecek” şeklinde konuştu.

“TOPLUMLA ENTEGRE YAŞAMAK ZORUNDASINIZ”

Staj eğitim merkezinde verilen eğitimlerde değişiklik yapılacağını söyleyen Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Staj eğitimlerinde sizlere farkındalık yaratacak eğitimler vermemiz gerekiyor. Avukatlığın etik kuralları, avukatlık mücadelesi, avukat hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları, çevreye karşı sorumluluklarınız ve meslek hayatınızda kendinizi nasıl koruyacağınız konularında sizleri bilgilendirmemiz gerekiyor. Bu konuları içselleştirip yaşam tarzı haline getirirseniz çok daha başarılı olursunuz. Avukatlığı sadece kazanç kapısı olan bir meslek olarak görürseniz, toplum sizi soyutlar. Ben başkan seçildikten sonra toplumla olan bağımız tekrar kuvvetlendi çünkü toplumsal sorunlarla ilgili sürekli mücadele ediyoruz ve toplumun mücadelesine destek veriyoruz. Bu sizin kentinize ve insanlara verdiğiniz değeri gösterir. Bu inancı verirseniz, toplum size güvenir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA