28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

VEFA SALMAN: YARINKİ DURUŞMADA AVUKATLARIMIN DA BENİM DE KARAR ÇIKACAĞI YÖNÜNDE UMUDUMUZ YOK


Yalova`nın seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman, yarınki duruşma öncesinde; “Bu davada çıkacak sonuç beraat, başka bir şey çıkmasını ben beklemiyorum. Beklemiyorum diyorum ama kafada hep bir soru işareti var. Çünkü daha hukuki değil siyasi bir dava. İlk gün de böyleydi, 2,5 yıl oldu hala öyle. Yarınki duruşmada avukatlarımın da çok fazla karar çıkacağı yönünde umutları yok, gerçekçi olmak gerekirse benim de yok” diye konuştu.

 

Tarih : 26 Ekim 2022 Çarşamba 18:08   Okunma : 313

Haber: MERVE GÜVEN / Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

Yalova`nın seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman, yarınki duruşma öncesinde; “Bu davada çıkacak sonuç beraat, başka bir şey çıkmasını ben beklemiyorum. Beklemiyorum diyorum ama kafada hep bir soru işareti var. Çünkü daha hukuki değil siyasi bir dava. İlk gün de böyleydi, 2,5 yıl oldu hala öyle. Yarınki duruşmada avukatlarımın da çok fazla karar çıkacağı yönünde umutları yok, gerçekçi olmak gerekirse benim de yok” diye konuştu.

Mart 2019 seçimlerinde Yalova Belediye Başkanı seçilen, ancak kendisinden önceki yönetim dönemindeki bir zimmet iddiası sonucu 27 Şubat 2020`de görevden uzaklaştırılan CHP`li Vefa Salman, yarınki duruşması öncesinde bugün Ankara`da ANKA Haber Ajansı`nın sorularını yanıtladı. Yarınki duruşmada “göreve iade” kararının çıkacağına inancı olmadığını belirten Salman şunları ifade etti:

YARIN 12. DURUŞMA YAPILACAK KARAR HALA YOK

“30 aydır süren bir süreç, bu süreçte benim makamdan uzaklaştırılmam hukuki değildi, iki ayda bir İçişleri Bakanlığı tarafından yazı gönderilip de uzaklaştırmanın devam etmesi de hukuki değil. Ülkemizde adalet, hukuk ne kadar işliyor tartışılır. Burada önemli olan bir haksızlık var bu haksızlığın Yalova da Türkiye de farkında. Yarın 12`nci duruşma var. Duruşmanın iki türlü önemi var; bir, geçen hafta ilk defa, bu benden 5-6 yıl önce başlayan bir suç, o dönemin belediye başkanı hakkında da dava açtılar. Dava birleştirildi, yarın onun da görüşülmesine geçecek.

“NORMAL ŞARTLARDA ARTIK BU DAVADA KARARA ÇIKILIP BERAAT VERİLMESİ LAZIM”

Dava dört aşamada bilirkişiden geçti. Bir tanesi soruşturma aşamasında defterdarlık tarafından Yalova`da yapılan bir bilirkişi raporuydu. ‘Suç yok` dendi ben ve arkadaşlarım için. Daha sonra Ankara`da bilirkişiye gitti oradan da aynı şekilde suçsuz geldi. MASAK`a gitti bütün yedi ceddimizin banka hesaplarına, mallarına, mülklerine bakıldı, orada da bir şey yoktu, çıkmadı zaten. En son bir kez daha Ankara`ya bilirkişiye gönderildi. Herhalde bu da hukuk tarihinde ilktir diye düşünüyorum. Oradan da artık perçinlenerek geldi bizim suçsuzluğumuz. O bilirkişi raporu geldikten sonra ilk duruşma, o anlamda da önemli. Normal şartlarda artık bu davada karara çıkılıp beraat verilmesi lazım ama öyle bir yürüyor ki Türkiye`de hukuk, hukukçular, avukatlar dahil bununla ilgili bana net bir geri bildirimde bulunamıyor. Onlar da bu konuda rahatsız. Benim avukatlarımdan bir tanesi, bugün bununla ilgili soru sordum bana, ‘Bu soruya cevap veremiyorum öyle üzgünüm ki. Keşke zamanında hukuk fakültesinde değil de ziraat fakültesini seçseydim de bitkiyle uğraşsaydım bugünleri görmeseydim` dedi. Bu trajik bir söylemdi.

“YARINKİ DURUŞMADA AVUKATLARIMIN DA BENİM DE KARAR ÇIKACAĞI YÖNÜNDE UMUDUMUZ YOK”

Ben şimdi yarın ne olacak net bir şey söyleyemiyorum. Haksızlık var ama bu sadece Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman`a yapılmadı, önemli olan burası. Bu Yalova`ya Yalova halkına yapıldı. Yalova halkının iradesi gasp edildi. Bunu sokaktaki adam bana 2,5 senedir net olarak söylüyor ben sokakta yürüyemez haldeyim. İnsanlara cevap vermekten utanmaya başladım. Son zamanlarda çektiğim sıkıntı bu ben de bir an önce o koltuğa oturup hizmetlere kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Süreç artık giderek azalıyor. 2024`te yeniden seçim geldi. Davanın (yeniden adaylığa) engel olması için kesinleşmesi gerekiyor. Bu davada çıkacak sonuç beraat, başka bir şey çıkmasını ben beklemiyorum. Beklemiyorum diyorum ama kafada hep bir soru işareti var. Çünkü daha hukuki değil siyasi bir dava. İlk gün de böyleydi, 2,5 yıl oldu hala öyle. Yarınki duruşmada avukatlarımın da çok fazla karar çıkacağı yönünde umutları yok, gerçekçi olmak gerekirse benim de yok.”

CHP MİLLETVEKİLLERİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNÜNE GİTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek, partili milletvekilleriyle bugün İçişleri Bakanlığı önüne giderek Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman`ın göreve iade edilmesi çağrısında bulundu. Erkek, "Sayın Süleyman Soylu, sen bizim belediye başkanlarımız ile mücadele etmeyi bırak. Senin görevin siyaset yapmak değil. Uyuşturucu baronlarıyla, kara parayla mücadele et. Sizin beceriksizliğiniz, basiretsizliğiniz yüzünden ülkemiz kara parayla mücadelede gri listeye alındı. Sen bunlarla mücadele et” dedi. Torun da "Bu hukuksuzluğu bir an önce bitirin. Sizi tekrar bu bakanlığın önünden adalete davet ediyoruz. Hakka, hukuka davet ediyoruz. Bir gün o kantarda siz de tartılacaksınız. Bu yaptıklarınızın mutlaka ama mutlaka bedelini ödeyeceksiniz" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA