23 Mayıs 2024 Perşembe

14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:46   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL: "TROL HESAPLARLA MÜCADELEDE HUKUKI DÜZENLEME ŞART"   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:54   ANADOLU MAHALLESI SAKINLERININ 3 AYDıR SÜREN MAĞDURIYETI ORTADAN KALKTı   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?   10:35   CHP`LI İLGEZDI: "SON 11 YıLDA EN AZ 2 BIN 500 GENCIMIZ IŞ CINAYETINE KURBAN GITTI"   10:32   HUKUKÇULAR DEVREDE: ANKARA BAROSU 9.YARGı PAKETI`NDEKI “ETKI AJANLıĞı" SUÇLAMASıNıN SAKıNCALARıNA YÖNELIK ÇALıŞMA YÜRÜTECEK   10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"   09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU   01:06   TBMM GENEL KURULU`NDA TARTıŞMA… AKP`LI ÇALKıN: BU GRUPLAR ÇıKıYOR, BIRÇOĞU DA KAFAYı ÇEKIP ARKADAŞLARıMıZA HAKARET EDIYOR. MURAT EMIR: SÖZÜNÜ GERI ALSıN, YOKSA MECLIS ÇALıŞAMAZ   21:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BÜYÜK EMEKLI MITINGI`NE ÇAĞRı: "ONURLU YAŞAM, HAKÇA PAYLAŞıM IÇIN EMEKLILERE SAHIP ÇıKMAK ISTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ"   19:57   BAŞBAKAN RISHI SUNAK AÇıKLADı: İNGILTERE 4 EKIM`DE ERKEN SEÇIME GIDIYOR   17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK   17:14   MEDYA GRUPLARININ "DİJİTAL TELİF YASASI" TALEBİNE KOMİSYON ÜYESİ MİLLETVEKİLLERİNDEN "BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM GEREKİR" İTİRAZI  
 
     
   

EDİRNELİ SÜT ÜRETİCİSİ TARIM BAKANLIĞI VE ULUSAL SÜT KONSEYİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUĞUNU AÇIKLADI


Edirne`nin İpsala ilçesine bağlı Turpçular köyünde yaşayan üretici Yılmaz Aslan, süt üretiminden para kazanamadığı gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

 

Tarih : 26 Ekim 2022 Çarşamba 18:59   Okunma : 413

Edirne`nin İpsala ilçesine bağlı Turpçular köyünde yaşayan üretici Yılmaz Aslan, süt üretiminden para kazanamadığı gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İpsala ilçesine bağlı Turpçular köyünde süt üreticisi ile bugün bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Gaytancıoğlu, Anayasa`nın 17`nci maddesine dikkat çekerek, "Yılmaz Aslan bir süt üreticisi. Tarım Bakanlığı`nı savcılığa verdi. Diyor ki, ‘haklıyım.` Anayasa`nın 17`nci maddesi var. Ne diyor, Anayasa`nın 17`nci maddesinde, ‘Herkes yaşama, maddi ve manevi varlığını devam ettirme hakkına sahiptir.` Sen yaşamını devam ettiremiyorsun" dedi.

"KOOPERATİF, BİRLİK BAŞKANLARI SUÇ İŞLİYORLAR"

Üretici Yılmaz Aslan, süt üretiminden para kazanamadığı gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı yöneticileri hakkında İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunduğunu anlatırken şunları söyledi:

"Bu sürdürülebilir bir şey değil. Ben değil bütün Edirne köylüsü bitti. Türkiye bitti. Süt ithal gelecek bir şey değil ki. Süt bitti köylerde. Ve bu işi yapacak bir jenerasyon yok. Acil çözüm. ‘Serbest piyasa` denen bir şey var. Arz ve talep. Mandıracı, süt sanayicisi inekleri kesime göndermez. Ne yapar yapar, maliyetine çalışır alır o sütü, peyniri stok eder yine hayatını devam ettirir. Çünkü hayvan ona lazım. Ben mandıracılık yaptım. Hala evladım yapıyor. 6 ay mal satamadığımız oldu. Kriz dönemlerinde. Stoka koyduk. İçeride hanımların, gelinlerin altınlarını bozdurduk, ödedik. Acilen açık ihale sistemine geçilmesi lazım. Burada kooperatif, birlik başkanları suç işliyorlar. Aleni bir şekilde. Ben onların hakkında mı suç duyurusunda mı bulanayım, suç duyurusunda bulunduğum zaman, ‘efendim baskı var` dedikleri zaman..."

"BÜTÜN KÖYLERDE HAYVANLAR SATILIYOR"

İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş de üreticilerin para kazanamadığı için hayvanlarını satmak zorunda kaldığını belirterek, "Üreticilerimiz kalmadı. Bütün köylerde hayvanlar satılıyor. Kesime yollanıyor" dedi. CHP İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uybaş ise Ulusal Süt Konseyi`nin bir an önce konuya eğilmesi gerektiğini belirterek, “Uzun zamandır süt üreticisinin bu tip sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Sizler de defalarca dile getirdiniz. Yılmaz Bey de bu sorunu dile getiriyor. Bir an önce Tarım Bakanlığı`nın, Ulusal Süt Konseyi`nin eğilmesi ve adım atması lazım" diye konuştu. 

Görüntü Dökümü:

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,

Üretici Yılmaz Aslan,

İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş,

CHP İpsala İlçe Başkanı Avukat Ahmet Uybaş

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA