28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MARDİN`DE ÇİFTLİK KURAN ÜRETİCİ: "HAYVANLARI ELDEN ÇIKARTIP İŞ YERİNİ KAPATACAĞIM"


Mardin`in Yeşilli ilçesinde kendi imkanlarıyla besi çiftliği kuran Hayrettin Tekin, devletin küçük çaplı işletmelere destek vermesi gerektiğini söyledi. Tekin, “Hayvanları da elden çıkartıp ben bu iş yerini kapatacağım çünkü herhangi bir destek alamadım” dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 12:43   Okunma : 413

MURAT AKGÜL

Mardin`in Yeşilli ilçesinde kendi imkanlarıyla besi çiftliği kuran Hayrettin Tekin, devletin küçük çaplı işletmelere destek vermesi gerektiğini söyledi. Tekin, “Hayvanları da elden çıkartıp ben bu iş yerini kapatacağım çünkü herhangi bir destek alamadım” dedi.

Mardin`in Yeşilli ilçesinde 1400 metrekarelik çiftlik kuran Hayrettin Tekin, artan girdi maliyetleri nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti.

"20 İNEKLE BAŞLADIM, 4 TANE KALDI"

2019 yılında hayvancılıkla uğraşmaya karar verdiğini, iki tırını satıp çiftlik kurduğunu belirten Tekin, şunları söyledi:

"Sevdiğim bir meslek. Kendi imkânlarımla, devletten herhangi bir destek almadan yaklaşık 2,5 milyon masrafım gitti. Gördüğünüz gibi 1400 metrekare bir çiftlik kurdum. Kendi imkânlarımla 20 inekle başladım. 20 ineği çoğaltacağıma şimdi o inekler 3-4 taneye düşmüş. Nedenini soracak olursanız biz 5-6 nüfuslu bir aileyiz, 5 çocuğa bakıyorum, yemler çok yükseldi. Yani artık çiftçiyi batırdılar. Ben bu işe başladığımda, 2019`da en kaliteli yemi 1 liradan, 1,5 liradan alıyorduk. Şimdi o 1,5 liraya aldığımız yem olmuş 10 lira. 1,5 liralık yemi aldığım zaman et 65-70 liraydı. Şimdi yeme yüzde 450 liralık bir zam gelmiş yemi 10 liradan alıyorum, eti ben 90 liradan hayvanlarımı elden çıkarmak için mecbur satıyorum. Ete nasıl olur da yüzde 30 zam geliyor, yeme yüzde 450 oranında zam gelir? Diğer yandan burası resmi bir işletmedir.

Ben buranın ruhsatını almak için, yaklaşık bir buçuk yıl uğraştım. Bir buçuk yıl içinde 20 kurum gezip bu ruhsatı çıkardım. Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve ayrıyeten Mardin İl Tarım Müdürlüğü, ruhsatı ben oradan aldım. Bizim burada dile getirmek istediğimiz şey, küçük çaplı işletmelere de destek versinler. Bana burada Mardin İl Tarım Müdürlüğü olsun, Hayvancık Müdürlüğü olsun, Yeşilli Tarım Müdürlüğü olsun, her kim olursa olsun gelip burada kendi imkânımla yaptığım için madalya takması lazım. Hani diyorlar ya, `hayvancılığa destek veriyoruz, çiftçiliğe destek veriyoruz` falan biz onları da istemiyoruz onlardan hakkımız ne ise biz küçük çaplı işletmelere de el uzatsınlar. Ben milyoner olsaydım, inanın ki 10 milyon harcasaydım bu çiftliğe, yerine 20 milyon devletten alırdım. Her şey rüşvet, torpil olmamalı. Benim burada yaklaşık 140 tane inek barındırmam gerekirken, bende şimdi 4 tane inek var."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA