27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

DEVA PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI KANGAL`DAN DANIŞTAY`IN MADEN İHALESİYLE İLGİLİ KARARINA TEPKİ: "BU MADENLERİN PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR"


DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, Danıştay`ın Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği`nin açtığı davada idare mahkemesinin Port Madencilik A.Ş.`nin aldığı ihaleyle ilgili verdiği ‘durdurma` kararını bozmasına ilişkin “Danıştay`ın kararıyla Elazığ`ın menfaatleri rafa kaldırılmıştır... Adil bir rekabet ortamı oluşturulmadan, henüz yüzde 30 rezerv tespit edilerek düşük bir ihale bedeliyle bu madenlerin tabiri caizse peşkeş çekildiği ortaya çıkmıştır ve bu kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır” dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 14:33   Okunma : 203

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, Danıştay`ın Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği`nin açtığı davada idare mahkemesinin Port Madencilik A.Ş.`nin aldığı ihaleyle ilgili verdiği ‘durdurma` kararını bozmasına ilişkin “Danıştay`ın kararıyla Elazığ`ın menfaatleri rafa kaldırılmıştır... Adil bir rekabet ortamı oluşturulmadan, henüz yüzde 30 rezerv tespit edilerek düşük bir ihale bedeliyle bu madenlerin tabiri caizse peşkeş çekildiği ortaya çıkmıştır ve bu kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır” dedi.

Elazığ`da zengin maden rezervi ihalesini Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Cengiz`in ortağı olduğu Port Madencilik A.Ş. almış; Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği, ihalenin iptali istemiyle idare mahkemesine dava açmıştı. Ankara 13. İdare Mahkemesi, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. Bu karara yapılan itiraz üzerine Danıştay 13. Dairesi, idare mahkemesinin kararını bozdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, şunları söyledi:

"KAMUOYUNDA OLUŞAN `ADRESE TESLİM İHALE` ŞÜPHESİ GERÇEK OLMUŞTUR"

"İlimizde aylar önce Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervlerine rastlandı ve kamuoyunda büyük bir heyecanla karşılandı. Tabii o dönemde Elazığ`da büyük bir kamuoyu oluştu. Gerek STK`lar gerek sivil toplum kuruluşlarının yanında siyasi partiler, Ticaret Odası bunu dört elle sahiplendi ve hep beraber bu maden rezervinin Elazığ`a büyük fayda sağlaması adına ortak hareket edildi. Ancak bu kadar ortak hareket edilmenin hassasiyeti karşısında kamuoyunda bir şüphe vardı. Ne yazık ki benzer ihalelerde olduğu gibi adrese teslim bir ihale gerçekleştirilecek korkusu ve beklenen de oldu, ihale gerçekleştirildi. Elazığ`ın faydasına olabilecek maddeler ihalenin şartnamesine eklenmedi ve netice itibariyle `adrese teslim bir şekilde` ihale gerçekleştirilmiş oldu. Bunun karşısında Elazığ maden mühendisleri, sivil toplum kuruluşu buna itiraz etti ve Ankara İdare Mahkemesi`nde açtığı davayı kazandı ve ihale iptal oldu. Bu karar Elazığ`da büyük bir sevinçle karşılandı. Zafer edasıyla karşılandı. Ancak geçen hafta verilen Danıştay kararı bu sevinci şehrin kursağında bıraktı. Neden kursağında bıraktı? Belki de bu ihalenin iptal kararıyla beraber şehirdeki beklentiler karşılanacak Elazığ`ın ya da ülkenin faydasını olabilecek, bir şekilde maddeler ihale şartnamesine eklenecek ve adil bir rekabet ortamında tekrar ihale edilecekti. Ancak ne yazık ki buna izin verilmedi.

"ELAZIĞ`IN VE ÜLKENİN MENFAATLERİ RAFA KALDIRILMIŞTIR"

Danıştay`ın verdiği kararla, idare mahkemesinin hukuka aykırı olduğu hususlar kabul edilmeyerek iptal kararı kaldırıldı ve en başa dönüldü. Yani yapılan ihale hukuka uygun olmuştur aynı firmaya bir şekilde gerçekleştirilmesi `hukuka uygundur` denilerek Elazığ`ın menfaatleri rafa kaldırılmıştır. Gelinen aşama itibariyle biz şunu görüyoruz. Adil bir rekabet ortamı oluşturulmadan, henüz yüzde 30 rezerv tespit edilerek düşük bir ihale bedeliyle bu madenlerin tabiri caizse peşkeş çekildiği ortaya çıkmıştır ve bu bizim kamuoyu vicdanını derinden yararlamıştır. Artık bu aşamadan sonra idare tarafından bu hususun önemle üzerinde durularak, bu aşamadan sonra mümkün olduğunca Türkiye`nin ve Elazığ menfaatine olacak şekilde bu sürecin belirlenmesi gerekmektedir. Yoksa Elazığ`ın büyük bir maden rezervi, bu ülkenin büyük bir maden rezervi çöpe atılmış olacaktır. Bu hususun önemli üzerinde durulması ve beklentilerin az da olsa karşılanarak vatandaşın sesine kulak verilmesini istiyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA